reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Cyntia

U mnie różnica wieku nie wynikła z mojego widzimisie tylko z nie możności zajścia w ciążę. Bardzo duzo mnie to kosztowało i bardzo dużo musiałam poświecić.

A syn nie jest mi potrzebny do opieki nad młodszym rodzeństwem. Jeżeli chce i lubi się bawić z maluchami to chyba nic złego?

reklama
Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy :) Będę wracać do Waszych słów w chwilach zwątpienia.
Byłam nawet u psychologa bo w tym szoku nie mogłam tego ogarnąć, babka powiedziała mi, że 1/5 ciąż kończy się poronieniem, że ona w życiu by się nie zdecydowała na taki krok itp. Także miałam po wizycie jeszcze większego doła. Szkoda, że szybciej Was nie znalazłam

Synek był wyczekany -6 lat czekaliśmy, tak szybko kolejne, jeszcze mam świeże wspomnienia z porodówki ;) ,ciuchów ciążowych nie schowałam do końca....

adddaaa jak rozwiązałaś problem ze spaniem Maluchów? Zastanawiam się, ale poltoraroczne dziecko chyba jeszcze musi spać w łóżeczku ze szczebelkami? Mamy małe mieszkanko, trzeba będzie się nagłowić logistycznie żeby to rozwiązać.
Zastanawiam się też nad spacerami, teraz dwa razy dziennie chodzę z Małym, widziałam wózki rok po roku, kwestia przemyślenia.

Mdłości też mam , takie że nie dałam rady ominąć toalety. Póki co odrzuciło mnie od mięsa.
Poprzednio jadłam drożdżówki na potęgę i cały czas gotowałam ogórkową na żeberkach :) i flipsy maczane w serku waniliowym tak po trzecim miesiacu się zaczęło.

Dziękuję Dziewczyny za słowa otuchy :) Będę wracać do Waszych słów w chwilach zwątpienia.
Byłam nawet u psychologa bo w tym szoku nie mogłam tego ogarnąć, babka powiedziała mi, że 1/5 ciąż kończy się poronieniem, że ona w życiu by się nie zdecydowała na taki krok itp. Także miałam po wizycie jeszcze większego doła. Szkoda, że szybciej Was nie znalazłam

Synek był wyczekany -6 lat czekaliśmy, tak szybko kolejne, jeszcze mam świeże wspomnienia z porodówki ;) ,ciuchów ciążowych nie schowałam do końca....

adddaaa jak rozwiązałaś problem ze spaniem Maluchów? Zastanawiam się, ale poltoraroczne dziecko chyba jeszcze musi spać w łóżeczku ze szczebelkami? Mamy małe mieszkanko, trzeba będzie się nagłowić logistycznie żeby to rozwiązać.
Zastanawiam się też nad spacerami, teraz dwa razy dziennie chodzę z Małym, widziałam wózki rok po roku, kwestia przemyślenia.

Mdłości też mam , takie że nie dałam rady ominąć toalety. Póki co odrzuciło mnie od mięsa.
Poprzednio jadłam drożdżówki na potęgę i cały czas gotowałam ogórkową na żeberkach :) i flipsy maczane w serku waniliowym tak po trzecim miesiacu się zaczęło.
Mała spala w łóżeczku drewnianym a syn w turystycznym -materiałowym

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie. [emoji3][emoji2]

Fajnie, że jest nas coraz więcej.

Wczoraj nie mogłam dojść do siebie po smutnych wiadomosciach od mama2razy:-( bałam się że u mnie też może być ciąża biochemiczna.

U mnie jest duza różnica bo będzie 10 lat. Syn bardzo lubi male dzieci. Siostry córeczkami potrafi zająć się wzorowo. Także napewno nie będzie zazdrosny.

Czy któraś z Was też zobaczy swojà fasolkę dopiero w 9-10 tyg?
Jaaaa w 9tc. Już się tak doczekać nie mogę, że chyba osiwieje do 5 września. Ale pocieszam się tym, że może zobaczę już brykającą fasolllle [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Milki! Będzie dobrze!
Nawet Ci zazdroszczę. Pomyśl, że ciężko będzie tylko przez pierwsze 2-3 lata. Potem dzieci będą sobą zajęte, będą miały swój świat, a Wy będziecie mieli czas dla siebie.
U mnie to co innego, różnica wieku między dziećmi jest spora. Każdorazowo, gdy zapominaliśmy już co to butelki, pieluchy, nieprzespane noce, budził się we mnie instynkt ;) I a piać od nowa ;)

W przyszłym roku, gdy na świecie pojawi się nasze czwarte dziecko, starszaki będą miały 17, 12 i 5 lat!
hihi to prawie tak jak u mnie... instynkt daje znać regularnie co 9 lat... mam już 18-latkę i 9 latka... i teraz...?

An-ia jak miło popatrzeć, że nasze suwaczki idą dokładnie równo :D :D

April7 - ja tez nigdy bym ciąży nie przerwała. Co ma być, to będzie :) Wierzę, że dzidziuś będzie zdrowy.

Dziewczyny mam pytanie, macie jakieś porady, jak radzić sobie z duzym stresem w ciąży? Mnie czekają co najmniej 2 bardzo, bardzo stresujące wydarzenia i zastanawiam się, jak sobie z tym poradzić. Nie mogę zażyć żadnych leków na uspokojenie, a stres będzie pewnie tak duży, że boję się żeby nie stracić ciąży... :( :( :(

Na rozluźnienie dobry jest magnez dla kobiet w ciąży, ja biore magnezin comfort. Ale koniecznie zapytaj lekarza. Na mnie np dziala przytulnie ☺

Dziewczyny czy Wy też tak macie że piersi raz bolą mniej a raz bardziej? Ps. Czytalam w książce żeby zapobiec rozstepom w ciąży dobrze jest używać olejek że słodkich migdalow. Ja codziennie wieczorem po kąpieli masuje nim piersi, brzych i biodra, mam nadzieję że pomoże, a podobno lepiej jest stosować już dużo wcześniej zanim pojawią się rozstepy. Kupiłam 100% naturalny więc maluszek jest bezpieczny ☺

An-ia jak miło popatrzeć, że nasze suwaczki idą dokładnie równo :D :D

April7 - ja tez nigdy bym ciąży nie przerwała. Co ma być, to będzie :) Wierzę, że dzidziuś będzie zdrowy.

Dziewczyny mam pytanie, macie jakieś porady, jak radzić sobie z duzym stresem w ciąży? Mnie czekają co najmniej 2 bardzo, bardzo stresujące wydarzenia i zastanawiam się, jak sobie z tym poradzić. Nie mogę zażyć żadnych leków na uspokojenie, a stres będzie pewnie tak duży, że boję się żeby nie stracić ciąży... :( :( :(
Nie sie przesuwaja jak najdluzej ;)

Na stres, moze sa jakies herbatki ziolowe, które mozna pic. Nie wiem czy gdzieś nie czytałam ze melisa jest dozwolona. Oczywiscie jeśli na kogoś takie rzeczy działają

reklama
Do góry