reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

U nas będzie różnica 2lat.
Teraz jestem trochę przerażona bo najlepsza na dworzu jest uciekanie przed mamą najlepiej w kierunku ulicy. I wszystko "ja sam". Może do czasu kiedy pojawi się brzuch to już się wyszaleje wiec zobaczymy co to będzie[emoji14]
Teściowa idzie od października na emeryturę wiec myślę że czasem nas odciąży , szczególnie jak pojawi się drugi maluszek :)
Fajna z niej babcia i lubimy jak zajmuje się wnukiem.
Mamy juz synka. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży od razu powiedziałam będzie syn, sprawdziło się. A teraz hmm gdzieś z tyłu głowy mam myśl że mogłaby być córa. Chociaż prawda jest taka ze chce żeby było zdrowe, to jest najważniejsze ;)
Imiona mamy wybrane.

reklama
Taaa i przyjedzie stres związany z badaniami prenatalnymi. Ja sobie tak myślę, że usg wybiorę te dokładniejsze z przeziernością i kością nosową, a jakby było coś nie tak to zrobię do tego test podwójny z krwi.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uważam że zarówno mała jak i duża różnica wieku ma swoje plusy i minusy. Dużo zależy od podejścia rodziców. Ale zazdrość na początku i trudności w odnalezieniu się w nowej sytuacji chyba zawsze będą, niezależnie od wieku. Jedne krócej inne dłużej. Tyle że starszakowi może łatwiej wytłumaczyć. Zastanawiam się jak to będzie u mnie, będzie różnica 3 lata.
U mnie też różnica 3 lata [emoji6]. Moja córka już jest zazdrosna jak trzymam jakieś inne mniejsze dzieci

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też zaczęłam się denerwować o kruszynkę:(
Myślałam, że przy drugim będzie luzik.. byłam wyluzowana przez 5 dni.. dzisiaj już się zaczęło:)
W moim przypadku sprawa wygląda tak że mam nadżerkę która w ciąży się dziwnie zmienia i krwawi...
No i oczywiście dzisiaj zaczęłam widzieć zabarwiony papier... i odrazu panika:( Choć wiem że w moim przypadku to taka mała ilość krwi to standard.

U mnie też różnica 3 lata [emoji6]. Moja córka już jest zazdrosna jak trzymam jakieś inne mniejsze dzieci

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas to samo. Syn przytula się tylko jak jest zmęczony a tak to go trudno utrzymać na kolanach ale jak widzi że któreś z nas ma małe dziecko na rękach to od razu się gramoli i wtula zazdrośnik mały ;)

Ja tez się stresuje jutro wizyta .. a tu coraz trudniej nie myslec
mi na początku beta prawie w ogóle nie rosła . Kiedy myślałam że po wszystkim ona zaczęła się podwajac itd wiec nie wiem czy jest wszystko w porządku. Jeśli bije serduszko czy te wyniki mają jakieś znaczenie dla rozwoju. Dobrze ze to juz jutro..

reklama
Ja mam 2 dziewczynki (różnica wieku 2 lata) i są tak fajne, że mogłabym mieć i trzy ;)
A jak będzie chłopak, to dla odmiany też ok... więc podsumowując: wszystko jedno, byle zdrowe <3

Do góry