reklama
Tak mała fasolka już jest. Wybieram sie za dwa tygodnie posluchac bicia serduszka i sprawdzic czy wszystko jest okGog@ witaj :-) Gratulacje ja też pierwszy raz w ciąży :-) termin na 6-7 kwietnia. Było już coś widać na badaniu?
Już od jakiegoś czasu staram się zwracać uwagę na to co jest w produktach, bo właśnie miałam zamiar zrzucić kilka kilogramów. Bardzo pomógł mi blog Codziennie fit Marty Hennig, dziewczyna ma ogólnie zdrowe podejście do życia więc tam czerpałam inspirację i robię to również teraz. Ogólnie mam odrzut od wszystkiego ale staram się, żeby posiłki miały jak najwięcej wartości mi. kasze, warzywa ( mam swój ogródek więc wiem, że są 100% eko), na przekąski owoce, a jak już zupełnie nic nie mogę w siebie wmusić to przynajmniej kilka orzechów. Aaa no i soki- świeże albo tłoczone, mogłabym tylko pićMam pytanko. Zwracacie uwage na to co jecie, chodzi mi o skład na opakowaniach, czy analizujecie sklad. unikacie konkretnie czegoś.
A propo zdowej diety, jak to u Was z suplementami ? Bierzecie coś? Ja zamiast zwykłego kwasu foliowego kupiłam Doppel herz Mama Premium, bo zawiera jeszcze żelazo, wit D3, jod, magnez i kwasy DHA, które wspomagają rozwój mózgu i wzroku dziecka, tylko okropnie odbija mi się po nich rybą. Próbowałam je już brać przed posiłkiem i wtrakcie- nic z tego.
Wierz mi kochana, że wiem co mówię. Mam 8 lat starszego brata, więc wiem że nie jest łatwo z relacjami aż do dorosłości obojga. No i problem kiedy starszak musi rano wstać do szkoły a maluch nie daje pospać. Musze też otwarcie przyznać, że przyzwyczaiłam się do tego, że dziecko mam samodzielnePapati nie zazdrość :-) życie różnie sie układa. Ale teraz masz córkę która więcej rozumie zawsze może wiecej pomóc przy maluszku wiec zawsze są jakieś plusy.
Dorota_87
Fanka BB :)
W sumie też wiem o czym mówisz. Mam dwóch braci z jednym rok różnicy z drugim 6 lat ( oboje młodsi ). Jako mała dziewczynka miałam super kontakt z tym młodszym o 6 lat wiesz jako dziewczynka opiekowałam się nim itd ale później coś się zmieniło ja się wyprowadziłam z domu. A im on starszy był tym bardziej go nie mogłam zrozumieć zupełnie dwa światy . Za to z tym o rok młodszym to całe życie razem i teraz prawie codziennie dzwonimy i piszemy do siebie. Często się spotykamy. Z tamtym rzadko się widzę. Jakiś kontakt mamy ale to już co innego.Wierz mi kochana, że wiem co mówię. Mam 8 lat starszego brata, więc wiem że nie jest łatwo z relacjami aż do dorosłości obojga. No i problem kiedy starszak musi rano wstać do szkoły a maluch nie daje pospać. Musze też otwarcie przyznać, że przyzwyczaiłam się do tego, że dziecko mam samodzielne
Mój mąż ma też 8 lat młodszego brata i jako dzieci mały kontakt dopiero od jakiś 3-4 lat zrobili się kumple :-)
Masz rację Ty pomyślałas tak przyszłościowo. Ale też nie ma co się nakręcac:-)
Ja np się boje ze będzie za mała różnica wieku i jak sobie dam rade. Mały od 3mc przesypia noce wszystko poukładane. A tu od nowa. Ale pociesza mnie właśnie myśli ze razem będą się wychować i później będzie dużo łatwiej przynajmniej mam taką nadzieję[emoji14]
reklama
Dorota_87
Fanka BB :)
Tez staram się jeść zdrowo od kiedy zaczęliśmy rozszerzać dietę u synka . Zaczęłam zwracać uwagę na to co jem i gdzie kupuje. Jemy dużo straczkowych warzyw owoców mało słodyczy. Mało fast foodów juz wolimy sami np pizze zrobić czy frytki z marchewki