reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Witajcie,

postanowiłam się wreszcie przywitać :) Czytam Was już od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogłam się zebrać, żeby dołączyć :) Na forum udzielałam się odrobinę ponad 3 lata temu, jak byłam w ciąży z moim Synkiem ( Październikowe Mamy 2013) a teraz jestem w drugiej ciąży, z terminem na około 24 kwietnia :) Niedawno byłam na badaniach, mały Szkrab ma 4,5 cm ( nie licząc nóg), więc już było co oglądać :) 12 października mam genetyczne i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) To chyba tyle jak na początek :)
Pozdrawiam serdecznie!!

Saszowata nikt mi konkretów nie podał,mam unikać cukrów prostych-słodyczy i owoców i właściwie to tyle. I sama nie wiem co o tym myślec -jem ciemny chleb ,chuda wedlinke,pomidory ,nabiał jakiś ,mięso gotowane.Nikt ani mnie nie skierował do diabetologa i nie wiem czy to wystarczy ,czy musze cos wiecej robic.Dietę jaka miałam stosowana w szpitalu przez 2 dni nie wiem czy mozna nazwac cukrzycowa.

Hej. Sledzę was od dłuższego czasu. Tylko nie nastawiałam się jeszcze na ciąże bo jestem po 3 niepowodzeniach. Aktualnie 13 tydzień. Co do wyżej postu to się mogę wypowiedz można jeść owoce w cukrzycy ale nie więcej niż 2 WW na owoc i to max 2 razy w ciągu doby. A wiem bo mam cukrzyce typ 1. I mnie prowadzi dobra diabetolog + dietetyczka. I przede wszystkim dużo nabiału i białka zwierzęcego unikać mleka wysoko procentowego można w niewielkich ilościach mleko 0.5%. Aha i unikać banana winogron i arbuza. Bo te owoce mają wysokie IG

reklama
Do góry