reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

hej,
dziś mam wizytę i badania prenatalne. Tydzień 13sty. Czy wyniki badań prenatalnych są od razu ? Badanie jest jeszcze dopochwowe czy przez brzuch ?

reklama
Rene1985 w którym tygodniu miałaś prenatalne ?
Ja będę miała dzisiaj, w 13 :)

ckai43r886icswaj.png

Witaj klosik,

Ewa jeśli gin nie będzie mógł czegoś zmierzyć możesz mieć też usg dopochwowe dlatego, że jest dokladniejsze.

Jooasia w 13 tyg to już takie fajne dzieciaczki do pooglądanie [emoji38]

ja mialam USG w 12t2d :) no i ogólnie pzez brzuszek raczej :) ale na innym forum na którym siedze dziewczyna miala dopochowowe bo miała troszke wiecej tłuszczyku na brzuszku i wlasnie dokladnie pewnych rzeczy nie bylo wwidać :)

ZUS się kompromituje. Nie będę tego nawet komentować.

Tak, prenatalne przez powłoki brzuszne, ale myślę, że sporo może zależeć od aparatu. Ja na prenatalnych widziałam nawet ile mały ma paluszków i dokładnie je moglam policzyć, tak wyraźny był obraz, ale bylam w gabinecie który tym sie specjalizuje. Jak wczoraj miałam kontrolę w gabinecie mojego ginekologa to ona sam mowił że to jest takia maszyna, że można sporawdzić tętno, zobaczyć zarys, nic dokładnego.

Aha, no i po wczorajszej wizycie widać, że rośnie jak na drożdzach, miałam już badaną dlugość i zamknięcie szyjki macicy, na usg moje dziecię odwróciło się do głowicy tyłkiem, więc widać było głównie kręgosłup.

Na następną wizytę badanie moczu, krwi i .. wynik testu na obecność wirusa HIV :)
Robiłyście już?

ZUS się kompromituje. Nie będę tego nawet komentować.

Tak, prenatalne przez powłoki brzuszne, ale myślę, że sporo może zależeć od aparatu. Ja na prenatalnych widziałam nawet ile mały ma paluszków i dokładnie je moglam policzyć, tak wyraźny był obraz, ale bylam w gabinecie który tym sie specjalizuje. Jak wczoraj miałam kontrolę w gabinecie mojego ginekologa to ona sam mowił że to jest takia maszyna, że można sporawdzić tętno, zobaczyć zarys, nic dokładnego.

Aha, no i po wczorajszej wizycie widać, że rośnie jak na drożdzach, miałam już badaną dlugość i zamknięcie szyjki macicy, na usg moje dziecię odwróciło się do głowicy tyłkiem, więc widać było głównie kręgosłup.

Na następną wizytę badanie moczu, krwi i .. wynik testu na obecność wirusa HIV :)
Robiłyście już?
Ja robię jutro, wizytę mam za tydzień;)

ckai9jcgs36qh1uk.png

reklama
Do góry