reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja też sobie w dzień odpoczywam ilę tylko mogę i dopóki mogę... myślę że po świętach Bożego Narodzenia już będzie więcej roboty i obowiązków... urządzenie kącika dla maleństwa i zakup niezbędnego arsenału... do tego szkoła rodzenia, poszukać położną i cała papierkowa robota...
Więc teraz jeszcze z czystym sumieniem leniuchuje :-) :)

reklama
Dziewczyny, bardzo się cieszę że dzisiejsze wizyty udane :) ja swoją mam jutro i już odczuwam stres. Mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko w porządku i jutro tylko się uspokoję :)
Cieżko mi pracować bo właśnie mnie łapią takie chwilowe słabości - na pewno drzemka by pomogła (powinni zapisać to w ustawie, że ciężarnej przysługuje 30min na drzemkę :)) hihi :)

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt, oby juz same tak dobre informacje tutaj sie pojawialy :)

Jeżeli chodzi o imiona to z mężem razem wybraliśmy dla chłopca Samuel a dla dziewczynki Liwia :) chociaz czuje, ze bedzie chłopiec i na ostatnich badaniach lekarz stwierdził, ze bardziej wyglada mu to na chłopca niż dziewczynkę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

uff ;) ja w koncu w domu..
od rana w biegu ale starałam się z komórki czytać na bieżąco i czasem cos od siebie wtrącić...
musiałam pare świstków na uczelnie załatwić... ale za to potem połaziłam z siostrą po sklepach... poszlysmy na pyszne lody tradycyjne :)))) chociaż ludzie dziwnie na nas patrzyli... w takie zimno z lodami :D ja też sie smialam bo mijalysmy panią w futerku i rękawiczkach a my z wielgachnymi lodami :)
potem na chwile do księgarni ale wróciłam bez łupów.. i jeszcze z racji,ze odrzuca mnie mięso a siostra jest wegetariaką poszłysmy do wegańskiej knajpy i zjadłysmy po pyyysznym wegańskim burgerze :)
tak więc mimo,że zmęczona to wracam szczesliwa :)

gratuluje udanych wizyt dziewczyny ;)

i trzymam kciuki za Wszystkie, które mają w tym tygodniu :) ja sama nie moge się juz doczekać soboty ;)))

My nad imionami wciaz myslimy. Do poznania plci narazie takie luzne rozmowy. Z dziewczynka latwiej, mamy:
1. Lena (wiem w Polsce sa same Lenki ale my mieszkamy w USA ;-)
2. Emma (corka wybrala i podoba nam sie bardzo)
3. Laura (mi sie podoba ale maz kreci nosem)
Chlopiec - tu jest ciezko ...
Mamy tylko jedno imie - Alan, ktore nam sie podoba.
Jest pare imion typowo polskich ktore mi sie podobaja ale nie chcemy utrudniac dziecku zycia tu z trudnym do wymowienia imieniem...

uwo9yx8danzxt9q9.png

Ja sie budze co noc o 1 na siku i potem godzine lub dwie nie moge zasnac
W ciazy z corka tez tak mialam... I jeszcze syndrom niespokojnych nog.
pamiętam to z poprzedniej ciazy,sama na siebie sie złościłam i upominałam -ŚPIJ PÓKI MOŻESZ

Witajcie drogie mamy. Właśnie siedzę w przychodni. Robiłam krzywa cukrowa. Obrzydliwe. Teraz czekam ale wiem ze wesoło nie będzie bo najpierw pobrała mi z palca na czczo a tu 120. Kurde jak mnie to przygnebia dziewczyny. Trzymajcie kciuki, może zdarzy się cud. Miała któraś cukrzycę w poprzedniej ciąży?
Ja dziś równięz miałam test obciążenia glukozą ,3 razy mnie kłuli,na wczorajszej wizycie wynik cukru miałam 5,8 i mnie chciała do szpitala skierować moja pani doktor.Poza tym wszystko w porządku.W poprzedniej ciązy równiez miałam podejrzenie o cukrzycę ale badania w szpitalu to wykluczyły.Myślę, że za wysoki cukier wychodzi mi dlatego ,że jem dużo owoców,tylko one przynosza mi ulge w mdłosciach.
Super że wizyty udane.Jutrzejszym wizytującym życzę powodzenia!

Moja tesciowa to jednak jasnowidz!!!przychodzi dziś do nas ,bierze moją dwulatkę na kolana i mówi:Tosia ,co mama ma w brzuszku-siostrzyczke czy braciszka?A mnie szczęka opadła,nikomu nic nie mówiłam,przytyc wiele też nie -nadal chodzę we wszystkich spodniach ,które do tej pory nosiłam.Dodała ,że mama w tajemnicy trzyma a ona od naszego przyjazdu na oiemnastke już wie.Musze chyba wypłynąć z info do starszej córy ,bo mi też taka niespodziankę walnie!

Ostatnia edycja:
reklama
aniaj93 tak z ciekawosci spytam ;D czemu oceniasz rozważane przeze mnie imiona wybierając opcję "nie zgadzam się" ? bo trochę nie rozumiem z czym tam się można zgadzać/nie zgadzać :p jakbym jeszcze opinie na jakis temat wyrazila ;D

Do góry