reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja też sobie w dzień odpoczywam ilę tylko mogę i dopóki mogę... myślę że po świętach Bożego Narodzenia już będzie więcej roboty i obowiązków... urządzenie kącika dla maleństwa i zakup niezbędnego arsenału... do tego szkoła rodzenia, poszukać położną i cała papierkowa robota...
Więc teraz jeszcze z czystym sumieniem leniuchuje :-) :)

reklama
Dziewczyny, bardzo się cieszę że dzisiejsze wizyty udane :) ja swoją mam jutro i już odczuwam stres. Mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko w porządku i jutro tylko się uspokoję :)
Cieżko mi pracować bo właśnie mnie łapią takie chwilowe słabości - na pewno drzemka by pomogła (powinni zapisać to w ustawie, że ciężarnej przysługuje 30min na drzemkę :)) hihi :)

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt, oby juz same tak dobre informacje tutaj sie pojawialy :)

Jeżeli chodzi o imiona to z mężem razem wybraliśmy dla chłopca Samuel a dla dziewczynki Liwia :) chociaz czuje, ze bedzie chłopiec i na ostatnich badaniach lekarz stwierdził, ze bardziej wyglada mu to na chłopca niż dziewczynkę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

uff ;) ja w koncu w domu..
od rana w biegu ale starałam się z komórki czytać na bieżąco i czasem cos od siebie wtrącić...
musiałam pare świstków na uczelnie załatwić... ale za to potem połaziłam z siostrą po sklepach... poszlysmy na pyszne lody tradycyjne :)))) chociaż ludzie dziwnie na nas patrzyli... w takie zimno z lodami :D ja też sie smialam bo mijalysmy panią w futerku i rękawiczkach a my z wielgachnymi lodami :)
potem na chwile do księgarni ale wróciłam bez łupów.. i jeszcze z racji,ze odrzuca mnie mięso a siostra jest wegetariaką poszłysmy do wegańskiej knajpy i zjadłysmy po pyyysznym wegańskim burgerze :)
tak więc mimo,że zmęczona to wracam szczesliwa :)

gratuluje udanych wizyt dziewczyny ;)

i trzymam kciuki za Wszystkie, które mają w tym tygodniu :) ja sama nie moge się juz doczekać soboty ;)))

My nad imionami wciaz myslimy. Do poznania plci narazie takie luzne rozmowy. Z dziewczynka latwiej, mamy:
1. Lena (wiem w Polsce sa same Lenki ale my mieszkamy w USA ;-)
2. Emma (corka wybrala i podoba nam sie bardzo)
3. Laura (mi sie podoba ale maz kreci nosem)
Chlopiec - tu jest ciezko ...
Mamy tylko jedno imie - Alan, ktore nam sie podoba.
Jest pare imion typowo polskich ktore mi sie podobaja ale nie chcemy utrudniac dziecku zycia tu z trudnym do wymowienia imieniem...

uwo9yx8danzxt9q9.png

Ja sie budze co noc o 1 na siku i potem godzine lub dwie nie moge zasnac
W ciazy z corka tez tak mialam... I jeszcze syndrom niespokojnych nog.
pamiętam to z poprzedniej ciazy,sama na siebie sie złościłam i upominałam -ŚPIJ PÓKI MOŻESZ

Witajcie drogie mamy. Właśnie siedzę w przychodni. Robiłam krzywa cukrowa. Obrzydliwe. Teraz czekam ale wiem ze wesoło nie będzie bo najpierw pobrała mi z palca na czczo a tu 120. Kurde jak mnie to przygnebia dziewczyny. Trzymajcie kciuki, może zdarzy się cud. Miała któraś cukrzycę w poprzedniej ciąży?
Ja dziś równięz miałam test obciążenia glukozą ,3 razy mnie kłuli,na wczorajszej wizycie wynik cukru miałam 5,8 i mnie chciała do szpitala skierować moja pani doktor.Poza tym wszystko w porządku.W poprzedniej ciązy równiez miałam podejrzenie o cukrzycę ale badania w szpitalu to wykluczyły.Myślę, że za wysoki cukier wychodzi mi dlatego ,że jem dużo owoców,tylko one przynosza mi ulge w mdłosciach.
Super że wizyty udane.Jutrzejszym wizytującym życzę powodzenia!

Moja tesciowa to jednak jasnowidz!!!przychodzi dziś do nas ,bierze moją dwulatkę na kolana i mówi:Tosia ,co mama ma w brzuszku-siostrzyczke czy braciszka?A mnie szczęka opadła,nikomu nic nie mówiłam,przytyc wiele też nie -nadal chodzę we wszystkich spodniach ,które do tej pory nosiłam.Dodała ,że mama w tajemnicy trzyma a ona od naszego przyjazdu na oiemnastke już wie.Musze chyba wypłynąć z info do starszej córy ,bo mi też taka niespodziankę walnie!

Ostatnia edycja:
reklama
aniaj93 tak z ciekawosci spytam ;D czemu oceniasz rozważane przeze mnie imiona wybierając opcję "nie zgadzam się" ? bo trochę nie rozumiem z czym tam się można zgadzać/nie zgadzać :p jakbym jeszcze opinie na jakis temat wyrazila ;D

Do góry