reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Co tam dziewczyny porabiacie wieczorne?
Ja sie objadlam ptasim mleczkiem i sokiem marchewkowym [emoji6] jutro mam relaks u fryzjera [emoji6]
Cora na antybiotyku, jakies sprawdzone sposoby na podanie antybiotyku? Wypluwa wszystko :(
Ja się objadam owocami i układam puzzle 1000 elementów... ostatnio jakis hiszpanski czy portugalski tydzień w biedronce był i za 15 zl sztuka takie dwa pudła kupiłam... Nie mam totalnie co robić a do powrotu na uczelnie jeszcze tydzień wiec chwytam się wszystkiego.

Jestem już po wizycie, w wolnej chwili wrzucę Wam foto, wszystko w porządku, dzidziuś szaleje w brzuszku, wstępnie lekarka powiedziała że jak na jej oko to dziewczyna ale mówi aby jeszcze poczekać bo dziewczyny lubią płatać figle :-) więc jeszcze nie kupuje sukieneczek heheh , z USG termin wyszedł na 2 kwietnia a z om 5 kwiecień. Bobas ma 6,88 długości :-D
Super ze wszystko dobrze :)))
Też bym chciała usłyszeć,ze będzie dziewczynka eh :)

Jestem już po wizycie, w wolnej chwili wrzucę Wam foto, wszystko w porządku, dzidziuś szaleje w brzuszku, wstępnie lekarka powiedziała że jak na jej oko to dziewczyna ale mówi aby jeszcze poczekać bo dziewczyny lubią płatać figle :-) więc jeszcze nie kupuje sukieneczek heheh , z USG termin wyszedł na 2 kwietnia a z om 5 kwiecień. Bobas ma 6,88 długości :-D
Super wieści... jak fajnie że mogłaś zobaczyć swojego bobaska i że wszystko jest ok. czekamy teraz na fotki :-D

Ja byłam dziś po przedłużenie L4... a za tydzień we wtorek zobaczę w końcu swojego maluszka na USG :laugh2: już się nie mogę doczekać...
Zjadłam teraz jogurcik i dwie gruszki... po wczorajszej nocy powiedziałam sobie że się nie będę na noc obżerać... i oglądam dokument o położnych ;)

Aga to super :)

Ja właśnie zjadłam pół paczki Pringlesów... A wczoraj nachosy w kinie... Trudno, będę gruba :D

Dziewczyny, to chyba nie jest możliwe żeby czuć w 13 lub 14 tc delikatne ruchy, prawda?

W 14 tc to już chyba można. Ja tak czułam mojego synka a w 15-16 tc to już zdecydowanie :) Wg usg był większy o prawie 2 tygodnie, to może dlatego ;)
Ja dziś odbyłam pierwsze spotkanie dla rodziców przygotowujących dzieci do Komunii. Niby dla rodziców a prawie same mamy były ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

April7: Kochana, nie przejmuj sie tą tarczycą. Ja leczę się od ponad 5 lat i w tym czasie zdażyłam sparwdzic wielu lekazy, ten u którego aktualnie sie konsultuję jest naprawde jednym z lepszych specjalistów w Polsce. Powiedział, że TSH trzeba uregulować dla dobrego zdrowia mamy - nasz oganizm jest w tej chwili przestawiony w tryb: najpier pasożyt ;) Zapotzrebowanie na synnteteyczna tyroksyne rośnie, bo w pierwszej koleności ona trafia do malucha, tym co zostaje Ty musisz się zadowolić :) TSH rośnie, bo wększość oddajesz bobasowi. To powoduje niedobór w Twojej krwi. Z praktyki lekarskiej mowił, że mial pacjentki, które przy rutynowej kontroli w zaawansowane ciąży miały TSH 40 (!!!!) i każda urodziła zdrowe dziecko. Długo mi tłumaczył dlaczego nie jest prawdą, że wysokie tsh niesie za soba ryzyko urodzenia dziecka z jakimiś wadami, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło a nie chcę nic przkręcić, ale powiedział, że to bajki. Pamietaj o przyjmowanie leków na czczo, pół godziny przed posiłkiem, comiesięcznej kontroli i głowa do góry :)
Kochana bardzo dziękuję!!! Bardzo mi ulzylo... :)

reklama
Do góry