reklama
Ninka86
Fanka BB :)
Ja zawsze staram się myśleć pozytywnie najgorzej gdy się czyta różne artykuły i człowiek wtedy zaczyna się zastanawiać czy tam w brzuszku wszystko ok. bo przecież bez usg nie widać lub nie czuć w tak wczesnej ciąży wszystko jest w porządku... gdybym miała takie urządzenie w domu napewno co dziennie bym sprawdzała ale jak są dolegliwości... tkliwe piersi, mdłości lekki ból podbrzusza wwytężony węch to wszystko ok.ja tez zazdroszcze ruchow
ja dzis mam jakis smutny dzien. Bardzo sie denerwuje czy z Maluszkiem wszystko w porzadku... Bardzo sie dzis boje...
salatkaOwocowa
tez staram sie myslec pozytywnie, ale dzis mam naprawde kiepski dzien.Ja zawsze staram się myśleć pozytywnie najgorzej gdy się czyta różne artykuły i człowiek wtedy zaczyna się zastanawiać czy tam w brzuszku wszystko ok. bo przecież bez usg nie widać lub nie czuć w tak wczesnej ciąży wszystko jest w porządku... gdybym miała takie urządzenie w domu napewno co dziennie bym sprawdzała ale jak są dolegliwości... tkliwe piersi, mdłości lekki ból podbrzusza wwytężony węch to wszystko ok.
Gdybym ja miala takie urzadzenie do sprawdzania czy wszystko oki z Malenstwem to caly czas by bylo w uzyciu
american_girl2017
Hej,
Mi nocny glod minal mniej wiecej w 10 tyg. A tez mialam tak ze ok 3-4 nad ranem po prostu ssalo mnie. Do tego niedobrze mi bylo wiec u mnie tylko zwykla buleczka wchodzila w gre. Jadlam pol zeby sie nie meczyc. Nie bylo to codziennie ale zdarzalo sie. Teraz juz minelo.
I co najwazniejsze mdlosci minely !!! Jupi !!!
Dzis mam wizyte u lekarza. Po tym krwawieniu w zeszlym tyg troche sie denerwuje ale wszystko jest ok. Dwa dni po delikatnie plamilam jeszcze, od soboty juz nic. Trzymajcie kciuki [emoji4]!!!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi nocny glod minal mniej wiecej w 10 tyg. A tez mialam tak ze ok 3-4 nad ranem po prostu ssalo mnie. Do tego niedobrze mi bylo wiec u mnie tylko zwykla buleczka wchodzila w gre. Jadlam pol zeby sie nie meczyc. Nie bylo to codziennie ale zdarzalo sie. Teraz juz minelo.
I co najwazniejsze mdlosci minely !!! Jupi !!!
Dzis mam wizyte u lekarza. Po tym krwawieniu w zeszlym tyg troche sie denerwuje ale wszystko jest ok. Dwa dni po delikatnie plamilam jeszcze, od soboty juz nic. Trzymajcie kciuki [emoji4]!!!
Ja mam tak samo i waga tez ta sama.Mnie jeszcze niedawno budził głód w nocy i rano
Narazie mi minęło, od kilku dni nawet nie bardzo mi się chce jeść . Czuje się cały czas pełna i wzięta . Myślałam ze juz przytyłam 2 kg a tu się okazuje ze nie . Ważyłam sie po południu i z 65,5 zrobiło się 67,9 ...tylko ze teraz zaczęłam się ważyć jak kiedyś rano po siadaniu i od wczoraj jest 65,9.
Czyli praktycznie nic, w ciagu dnia puchnie, mam wzdęcie i nabieram wody.
Macie tak samo ?
Ninka86
Ostatnio też miałam takie kiepskie samopoczucie i do tego dziwne przeczucie jakby coś było nie tak... ale to chyba moja podświadomość, następnego dnia znowu wszystko było nie tak. W takich chwilach myślę sobie jak fajnie by było mieć już taki ogromniasty brzuszek żeby czuć ruchy maleństwa... ale zobaczysz chwila moment i będziemy miały tą upragnioną kulkę i w końcu nasze maleństwo w rękachtez staram sie myslec pozytywnie, ale dzis mam naprawde kiepski dzien.
Gdybym ja miala takie urzadzenie do sprawdzania czy wszystko oki z Malenstwem to caly czas by bylo w uzyciu
Kamilao34
Zaciekawiona BB
To tak jak ja. Jakiegoś doła zalapalam. W tamtym tyg. Miałam jeszcze skurcze a od czwartku cisza. Wczoraj czułam się jak zawsze czyli nie w ciąży. Dziś to samo. Jedynie brzuch pobolewal jak na okres. Martwi mnie to że już czułam macie przez brzuch a teraz nic. Głupio tak latać co 4 dni do lekarza. Niby wszystko było ok. Na szczęście jeszcze sutki pobolewaja. Brzuszek też jakby zmalał nie mam wzdęcia. Kurde ja chyba zeswiruje. Są skurcze źle nie ma jeszcze gorzej....ja tez zazdroszcze ruchow
ja dzis mam jakis smutny dzien. Bardzo sie denerwuje czy z Maluszkiem wszystko w porzadku... Bardzo sie dzis boje...
Ninka86
Ja też mam podobnie... jem nawet nawet i zdawało mi się że coś przytyłam a tu nic... a brzuch ciągle nabrzmiały od gazów i zaparć nic przyjemnego...
Anjouek
Mamusia Tymusia :)
Ale piekny kot! jaka to rasa? Naprawde piekny...
A co do psa w domu to zgadzam sie z Toba...
Mialam psa w domu i tez mial granice, a klakow pelno...
wiesz co, mam ją od 2mca życia w domu bo poprzedni własciciele mieli też duzego goldena, ktory kici nie akceptował.. a że piesek był z nimi dłuzej to postanowili kotce znalezc nowy dom... według tego co mi powiedzieli to jest mieszanka brytyjskiego i syjamskiego flame pointa stąd takie bialo-rude umaszczenie... )
Powodzenia na wizytach!
U mnie badania idą prosto do lekarza,niby lepiej bo nie trzeba ich samemu odbierać,ale nie wiem nic wcześniej przed wizytą,co mnie czeka.
ja własnie tak samo... żeby mi chociaz dali do wgladu na 5 minut... zebym mogla rzucic okiem czy w normie czy nie... a tak to czekac i czekac
Wiecie, ja z zamiłowania zwierzolub zawsze spałam z psem lub kotem wychodzącym, kilka lat pracowałam w lecznicy, wyjątkowo rzadko pamiętałam o myciu rąk po głaskaniu swoich zwierząt, żyję, nie mam gronkowca, wścieklizny, toxoplazomzy, wszy, pcheł, świerzbu, nużeńca, niczego co zwierzęta mogłyby przenieść nikogo nie namawiam do podobnego nastawienia ale trzęsie mną na każde wspomnienie kobiet przynoszących swojego kota lub psa do uśpienia po tym, jak dowiedziały się o ciaży lub urodziły, a takich przypadków było dużo, bo usłyszały od koleżanki/babci/cioci, że kot i pies roznosi "zarazki" , a kot to "wysysa oddech dziecka" lub dusi kładąc się mu na buzi...tak mówiły kobiety w XXI w. A teraz tęsknię za kłakami w łóżku i w ogóle wszędzie, bo niestety mój pies został w Polsce. Uważam za bardziej niebezpieczne patogeny "ludzkie", którymi usiane są publiczne środki lokomocji, toalety, centra handlowe.
Jeju jak to uśpić zwierzaka bo ciąża/ po urodzeniu dzidzi?! Nie no ja jestem troche pedantyczna.. i moze przewrazliwiona czasami na punkcie higieny... ale w życiu nie wyobrażam sobie czegoś takiego zrobić ani skrzywdzić zwierzaczka... ani nawet oddać :/
reklama
Ja mimo że ostatnio mało jem to mam takie wzdęcia ze aż czasem w nocy boli mnie z tego powodu brzuch. A brzuch mi ogólnie po malu tez rośnie juz mnie denerwuje nawet gumka z legginsow.
Co do niepokoju tez czasem tak mam. Nawet się ostatnio miałam takie myśli czemu nie ma domowych usg żeby człowiek był spokojniejszy ja mam wizytę dopiero 28 ....
Co do niepokoju tez czasem tak mam. Nawet się ostatnio miałam takie myśli czemu nie ma domowych usg żeby człowiek był spokojniejszy ja mam wizytę dopiero 28 ....