reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

jako, że był temat ZUSu na tapecie + obserwuje portal money.pl to wklejam do poczytania...
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,ti...adomosc.html?src01=6a4c8&src02=facebook_money
Ehhhh... Polskie państwo, wiecznie kłody pod nogi rzucają. Nie ma co się dawać, tylko nerwów szkoda [emoji34]

ckai43r886icswaj.png

reklama
jako, że był temat ZUSu na tapecie + obserwuje portal money.pl to wklejam do poczytania...
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,ti...adomosc.html?src01=6a4c8&src02=facebook_money
Jest to tym bardziej przykre, że w Polsce, rzekomo prorodzinnej i proludzkiej w ogóle, nie ma nic za co wcześniej nie zapłaciliśmy lub kiedyś nie zapłacimy. Całe dorosłe życie płacimy ogromne składki na ZUS, a to co dostajemy przez max 9 miesięcy ciąży (co stanowi niewielki ułamek sumy, które na konto ZUS przelewamy przez 30 lat pracy) i tak jest kwestionowane. Nie wspominając już o 500 plus, na które się złożymy dzięki podatkom bankowym, podatkom od supermarketów i jeszcze innych... Ale przecież Polska to niemal raj dla rodzących i urodzonych.

Dziewczyny bardzo się cieszę, że u Was na wizytach wszytsko w porządku. Ja dziś byłam u dentysty i się załamałam bo pół roku mnie u dentysty nie było a zębów do leczenia mam z 6 :/ umówiłam się na 4 kolejne wizyty, szkoda tylko, że muszę na nie czekać do października... normalnie dramat mam takie słabe zęby, że boję się że po ciąży to będę szczerbata :(
Na szczęście trafiłam do bardzo fajnej a nie drogiej dentystki :) to mnie pociesza - powiedziała, zebym się nie przejmowała bo zęby wyprowadzimy :) :)

reklama
Do góry