reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ale o którym dokładnie? bo tam chyba kilka modeli ma wersję 3w1. Ogólnie to ja bym wybrała wersję 2w1 i jakiś porządny fotelik samochodowy a nie te od wózka, które zazwyczaj nie mają testów itp.
Jak dla mnie Roan Bass Soft wygląda fajnie ale nie widziałam go na żywo i nie wiem :)
Niektóre wózki maja opcje 3w1 z porządnym fotelikiem np do Hartana pasują foteliki Romer lub Maxi Cosi a opcja fotelik w wózek jest super jeśli np idziesz z dzieckiem do lekarza bo nie musisz targać dziecka w foteliki tylko wyciągasz stelaż i cyk sobie jedziesz :)

reklama
Witajcie dziewczyny ale produkujecie ale już nadrabiam.

Kamila ciesze się ze wszystko ok a wiadomo skąd plamienie?

Co do wózka mi siostra obiecała właśnie bugaboo :)
Jutro mam wizytę u gina i strasznie się boje bo śnią mi się głupoty mimo że już widziałam serduszko a puls był 153 uderz/min. To jakoś się stresuje przez te plamienie wcześniejsze którego już nie mam teraz bezbarwna wydzielina codziennie. Ale snia mi się zakrwawione wkładki. .. masakra
Ale musi być dobrze.

Co do imienia ja mam w domu Kacpra i Karolinę i imię dla trzeciego tez chciałabym żeby było na K ale zobaczymy :)

Niektóre wózki maja opcje 3w1 z porządnym fotelikiem np do Hartana pasują foteliki Romer lub Maxi Cosi a opcja fotelik w wózek jest super jeśli np idziesz z dzieckiem do lekarza bo nie musisz targać dziecka w foteliki tylko wyciągasz stelaż i cyk sobie jedziesz :)
Wiem wiem :) tylko w polskich wózkach często są jakieś badziewne nosidełka i właśnie o takie mi chodzi :) A jeśli chodzi o wpinany fotelik to to jest rewelacja, przecież często dziecko w aucie zasypia i nie wyobrażam sobie przekładania malucha :)

April - sasiadka miala. Badziewny jest, bardzo skrzypi, pordzewial. Jak szukasz klasycznego to byle nie Marita.... Duze kola sa super w prowadzeniu zima.

Kamila - super wiadomość :)

Adziorek - bardzo smutne :( A to byly ciaze, które sie zatrzymywaly wczesniej czy na etapie 11 tc? U mnie raz dowiedziałam sie, ze od 2 tyg zarodek sie nie rozwija plus jeszcze czekalam pare dni.
Mocno trzymam kciuki!

Też na ten patrzyłam ale do mnie jeśli już bardziej przemawia wersja Roan Bass Soft bo ma dodatkowy amortyzator :)

Podobały mi się Joolzy i Bugaboo ale coraz częściej zastanawiam się gdzie kończy się racjonalność kwoty jaką przeznacza się na wózek i czy ta granica istnieje :) Wiadomo, że na pierwsze dziecko jestem w stanie wygospodarować nawet wyższą kwotę ale czy to ma uzasadnienie i czy na wsi faktycznie będę tak bardzo potrzebować lekkości wózka itp Mieszkam w domu parterowym więc ewentualnie mam 3 schodki :)

nie bylo mnie chwilę i tyle stron do nadrobienia:D
co plamiących, trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze!! Co do mdlości, dokuczają wieczorem... Ale bez przesady, da sie wytrzymać :)
Co do wózków, ja to jeszcze nie myśle, nie oglądam:D Jedyne co wiem, to to, że fotelik kupimy osobno i wózek, zeby był lekki co nie bede sie meczyc ;p
Za to mojej koleżance na dniach przyjdzie na świat jej córeczka i byłam wczoraj w sklepie z ciuszkami i się zakochałam <3 one są piękne! :)
Co do imion.. wstępnie (choć to się zmieni jeszcze;p) ustaliliśmy Emilka i Maciuś.
Co do imion popularnych u nas jest mnóstwo Filipów, Kacprów, Antosiów! Lenki! i Amelki!
Co do suwaczka to ja i sobie zrobię,a co tam:D
Z takich gorszych informacji to dopadła mnie migrena... A leków, które pomagaja mi normalnie nie mogę brać w ciązy... Masakra to jest...

Sporo fotelikow ma adaptery do wozkow.
My mielismy nosidelko konkret jesli chodzi o bezpieczenstwo, Maxi Cosi CabrioFix i do niego adaptery do Tako.
Jak macie pieniadze na porzadne nosidelko, to nawet sie nie zastanawiajcie...

Też na ten patrzyłam ale do mnie jeśli już bardziej przemawia wersja Roan Bass Soft bo ma dodatkowy amortyzator :)

U mnie też głównym priorytetem są skrętne przednie koła :)

Podobały mi się Joolzy i Bugaboo ale coraz częściej zastanawiam się gdzie kończy się racjonalność kwoty jaką przeznacza się na wózek i czy ta granica istnieje :) Wiadomo, że na pierwsze dziecko jestem w stanie wygospodarować nawet wyższą kwotę ale czy to ma uzasadnienie i czy na wsi faktycznie będę tak bardzo potrzebować lekkości wózka itp Mieszkam w domu parterowym więc ewentualnie mam 3 schodki :)

Co do przyczyny plamienia to się nic nie dowiedziałam. Wszystko niby ok. Lekarz powiedział że do 5 mies. Mogę tak plamic. Dostałam luteine dopochwowo i nakaz leżenia. Wieczorem pakuje się i mąż mnie zawozi do mamy mojej. Mama zajmie się mała a ja będę mogła leżeć i dbać o brzuszek. Oby było wszystko ok i się nie zwiększyły plamienia. Modlę się o to cały czas.

reklama
Sporo fotelikow ma adaptery do wozkow.
My mielismy nosidelko konkret jesli chodzi o bezpieczenstwo, Maxi Cosi CabrioFix i do niego adaptery do Tako.
Jak macie pieniadze na porzadne nosidelko, to nawet sie nie zastanawiajcie...
To jest jasne :) na tym nie warto oszczędzać. Sama miałam niedawno wypadek na prostej drodze więc teraz przeczulona jestem. Nigdy nie wiesz czego spodziewać się na drodze, ja jechałam swoim pasem a tu nagle samochód z przeciwka zajechał mi drogę i musiałam uciekać...także o wypadek nie jest trudno więc na prawdę nie warto na tym oszczędzać :)

Do góry