reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Dobry wieczor dziewczyny ☺
Termin terninem a ja urodzilam prawie miesiac wczesniej...
W pierwszwj ciazy ruchy poczulam dopiero ok 18 tyg. Teraz moze bedzie teoche wczesniej ale to jeszcze kupa czasu ☺

Co do higieny intymnej to.ja uzywam ziaji i jestem bardzo zadowolona.

reklama
Dziękuję dziewczyny za pomoc odnośnie kosmetyków do higieny intymnej:-)

Bardzo możliwe, że połowa z nas urodzi w pełnię. Moje znajome położne, które mają już ok. 30 lat stażu pracy twierdzą, że w pełnię odchodzą wody płodowe. I jest to poparte wieloma latami doświadczeń. Nikt nie wie dlaczego, ale właśnie tak jest:-)

Dziękuję dziewczyny za pomoc odnośnie kosmetyków do higieny intymnej:-)

Bardzo możliwe, że połowa z nas urodzi w pełnię. Moje znajome położne, które mają już ok. 30 lat stażu pracy twierdzą, że w pełnię odchodzą wody płodowe. I jest to poparte wieloma latami doświadczeń. Nikt nie wie dlaczego, ale właśnie tak jest:-)

Popieram u nas mówi się kropka w kropkę to samo - ch.j wie dlaczego, ale tak jest :D także ja sobie sama będę kibicować by wypadło w święta choć w święta być w szpitalu to wielki niefart :p

Pelnia ma wplyw na ruch wod w oceanach i na wode w organizmie tez ☺

Lezalam kilka razy na ginekologii w pierwszej ciazy i rzeczywiscie w pelniw wysyp rodzących ☺

Mnie i tak czeka cc wiec mnie to nie dotyczy.

Aal no lipa święta w szpitalu spędzać, ale z takiego powodu to warto:-) mimo wszystko wolałabym urodzić po Wielkanocy jednak.

Kingusia będziesz miała cięcie, bo pierwszy poród się tak zakończył? Ja się panicznie boję cięcia...bardzo chciałabym urodzić naturalnie.

Pesca - mam podobne odczucia... Synek 23 mies. co chwile wola "mama chodz", a ja nie mam sily, szczególnie popoludniami. Nie sprzątam prawie wcale, no masakra. Licze, ze w II trymestrze bede miec wiecej energii.

Ja mam BMI 19,7. Staram sie patrzec zdroworozsadkowo i trzymac BMI ok. 20. Po ciazy zjechalam do 18 (przez diete, bo syn mial m.in. skaze) i mialam zalamke, okropnie wygladalam. Czulam sie strasznie nieatrakcyjna.

Pauli - 18 to niedowaga. Nie chcesz przytyc za wiele... Boisz sie wiecej wazyc?
Mysl o dziecku i o tym jakie mozesz miec potem z tym problemy. Za niska waga w ciazy i trzymanie malokalorycznej diety moze grozic hipotrofia maluszka, gorszym rozwojem mozgu.

Zarazilam sie jednak ta bostonka...
O kurka :/ i jak to się leczy??

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj w odwiedzinach u kolezanki i jej synka, ktory jest wiecznie w ruchu, nasmialam sie strasznie, skad dzieciaki maja tyle energii?? Zrobiłyśmy sobie dlugi spacer i padam dzisiaj na twarz... W koncu nie mialam drzemki w ciagu dnia; p
A jutro juz wizyta, juhu! Trzymajcie kciuki za Nas;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry