reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

April polecam seksowną bieliznę :) nawet pid ciuchy do pracy czy gdziekolwiek- mieć na sobie takie coś od razu polepsza samopoczucie i zwiększa kobiecość :) głupie czarne majtki z koronki z targu za 5 zł już potrafią poprawić samoocenę!

reklama
A ja od jakiegoś czasu czuję się jakaś nieatrakcyjna... Mój mąż jest kochany i ciągle zapewnia mnie ze dla niego jestem najpiękniejsza... Ale ja wiedzę że coś jest nie tak... W sumie to waga nie podskoczyla ale czuję się jakaś napuchnieta na twarzy i pryszcze mi wychodza, cisną mnie spodnie i w ogole jakoś tak inaczej. Koleżanka nawet ostatnio mi powiedziała że się "poprawiłam" - wiadomo co miała na myśli (nie wie że jestem w ciąży). Zdrowie maluszka jest dla mnie najważniejsze ale jestem też kobieta i to moja pierwsza ciąża więc może dlatego tak dziwnie się czuję.
Bardzo dobrze Cię rozumiem mam to samo, szczególnie jak czasami nie mam siły włosów umyc z bezsilnosci...

Z poniżej 18 to dla dzieciaczka powinnaś trochę przytyć bo z aż tak niskim bmi wiąże się niestety sporo komplikacji ze zwiększonym ryzykiem poronienia na początku też...
Wiem ze będąc chudą wcale się nie chce tyć specjalnie, ale dla dobra dziecka myślę że warto by było dociągnąć do tego 18.5.
Sama właśnie przed ciąża przytyłam specjalnie żeby się dobrze przygotować na ciążę kilka kg i teraz już mam 18.3-18.5.
Dla dzieciaczka. Potem nie musisz tyc na potęgę ale bezpieczniej mieścić się w normie jednak.
Ja właśnie wcale nie jestem chuda, w ramionach i rekach jestem bardzo drobna, ale za to nadrabiam w udach i tylku ;) nigdy sie nie odchudzalam, bardzo dbam o siebie, jestem aktywna fizycznie i zwracam uwage na to co jem. Teraz tym bardziej, moja lodowka jest pelna zdrowych rzeczy, chociaz czekolady sobie nie odmowie ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ups czyli propozycja zadbania o siebie nie zda egzaminu a miałam też pisać że maseczki na twarz włosy manicure...bo nie będzie się chyba chciało wam... Hmm no mi to pomaga i bardzo lubię to robić. Dużo to dodaje poczucia kobiecości.

Pauline ale jednak bmi poniżej 18 nie da być grubasem:D musisz być chuda albo szczupła aż zwracająco uwagę ;) wiadomo że zrobisz co zechcesz ja tylko napisałam że warto przemyśleć to przez wzgląd na dziecko bo ciąża się słabo trzyma przy bmi za niskich i przy za wysokich

Ja euthyrox biorę już z 6 lat i czuję się dobrze. Złe samopoczucie może wynikać z tego, że miałaś bardzo wysoki poziom TSH ale najlepiej porozmawiać z lekarzem :)
A może zmienić na letrox, nie którzy lepiej go tolerują, a gorsze samopoczucie po euthyroxie występuje też u nie ciężarnych [emoji6]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz po wizycie ;) widoczne echo zarodka ;) wg ost.mies. ciąża 5w6d wg usg natomiast 6w2d czyli wszystko ok ;) kontrola 22.09 ;) a we wtorek idę do mojego prywatnego lekarza który mi pomógł w zajściu jakkolwiek to brzmi ;) jestem mu niezmiernie wdzięczna ale w luxmed nie płacę a jednak badania i same wizyty kosztują nie mało. .. no chyba ze będę do mojego starego lekarza chodzić co jakiś czas kontrolne ;)
Gratuluję!! Narobiłas mi nadziei, ja jutro zaczynam 6 tydzien to moze tez zobacze serduszko:D

Juz po wizycie ;) widoczne echo zarodka ;) wg ost.mies. ciąża 5w6d wg usg natomiast 6w2d czyli wszystko ok ;) kontrola 22.09 ;) a we wtorek idę do mojego prywatnego lekarza który mi pomógł w zajściu jakkolwiek to brzmi ;) jestem mu niezmiernie wdzięczna ale w luxmed nie płacę a jednak badania i same wizyty kosztują nie mało. .. no chyba ze będę do mojego starego lekarza chodzić co jakiś czas kontrolne ;)
Gratki!!!
Narobilas mi nadziei! Ja mam jutro wizyte i zaczynam 6 tydzień to może zobacze serduszko!

Bardzo dobrze Cię rozumiem mam to samo, szczególnie jak czasami nie mam siły włosów umyc z bezsilnosci...

Dlatego ja dziś idę do fryzjera żeby mnie jakoś ciachnal! Teraz ani zafarbowac w pierwszym trymestrze a mam nad czolem skupisko siwych wlosow :no2: paznokci tez lepiej nie robic po pierwsze ze jest tam duzo chemii a poza tym można się czymś zarazic... Na rower też nie mogę iść, ani pobiegac... Pewnie bede wielka grubą babą :eek: niektóre kobiety to tak przechodzą ciążę że nawet nic nie widać.

Milkchocolate i ja czekałam na moment ze lekarz powie. . Serce bije ;) skoro echo serca zarodka pulsuje to jest super ;)aż ze szczęścia robie gulasz i placki ziemniaczane na obiad ;) i zjadłam dwie kobialki malin hehe

reklama
Pesca - mam podobne odczucia... Synek 23 mies. co chwile wola "mama chodz", a ja nie mam sily, szczególnie popoludniami. Nie sprzątam prawie wcale, no masakra. Licze, ze w II trymestrze bede miec wiecej energii.

Ja mam BMI 19,7. Staram sie patrzec zdroworozsadkowo i trzymac BMI ok. 20. Po ciazy zjechalam do 18 (przez diete, bo syn mial m.in. skaze) i mialam zalamke, okropnie wygladalam. Czulam sie strasznie nieatrakcyjna.

Pauli - 18 to niedowaga. Nie chcesz przytyc za wiele... Boisz sie wiecej wazyc?
Mysl o dziecku i o tym jakie mozesz miec potem z tym problemy. Za niska waga w ciazy i trzymanie malokalorycznej diety moze grozic hipotrofia maluszka, gorszym rozwojem mozgu.

Zarazilam sie jednak ta bostonka...

Do góry