reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

A jak ze sprzątaniem u Was, dziewczyny? Sprzątacie tymi samymi środkami czystości co zawsze, czy jednak coś zmieniłyście? [emoji2] Właśnie brałam się za porządki i w sumie to nie wiem [emoji33]
My od roku używamy na sprzątania czyscikow ekologicznych i jesteśmy bardzo zadowoleni :) Ciężko było się przyzwyczaić że po umyciu podłogi nie pachnie w całym domu (myjemy sama wodą)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie zazdroszczę Wam tych mdłości. Ja w pierwszej ciąży gdyby nie wizyty u lekarza to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. A teraz jest inaczej. Zmęczenie jest mega ale jak pozwolę sobie na drzemkę w ciągu dnia to potem wieczorem mam problem z zaśnięciem. A rano trzeba wstać do pracy.

Opowiadałam Wam, że nie mogę iść do położnej bo nie mam ubezpieczenia a tego nie będę mieć dopóki nie przyjdzie pismo z ich gminy, że jestem zameldowana. Miało być do 2 tyg. Jutro mija ten termin. Wrrrr a przecież jeszcze zapowiedzieli kontroli w jakich warunkach mieszkamy. Powiem Wam, że narzekałam na polskie przepisy ale te holenderskie są jeszcze gorsze. Cieszę się, że pojechałam do tego polskiego gin.

Po narzekałam a teraz wracam do pracy.
Miłego dnia.

Też nie zazdrosne mdłości i wymiotów , bo sama je mam , miałam i mam w każdej ciąży :-/ .

Ja startuje z waga na plus gdzieś 3kg , tak wiec pozwalam sobie przytyć tylko 12 kg , zobaczymy jak wyjdzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sprzatam tym samym.

Co to wagi. Lekarz powiedzial mi sieby jesc czesto ale male porcje. Np zeby dziubac kanapke przez poltorej godziny. I zeby nie dopuszczac do sytuacji ze zjesz cos o 18 i śniadanie dopiero o 9 nastepnego dnia

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Też nie zazdrosne mdłości i wymiotów , bo sama je mam , miałam i mam w każdej ciąży :-/ .

Ja startuje z waga na plus gdzieś 3kg , tak wiec pozwalam sobie przytyć tylko 12 kg , zobaczymy jak wyjdzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak dotąd nie mam ani mdłości ani zachcianek, jem wszystko normalnie jak dotąd i czuje sie jak zawsze.

Ja startuje z BMI lekko ponizej 18, ale mam nadzieję ze nie przytyje zbyt wiele.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Juz po wizycie ;) widoczne echo zarodka ;) wg ost.mies. ciąża 5w6d wg usg natomiast 6w2d czyli wszystko ok ;) kontrola 22.09 ;) a we wtorek idę do mojego prywatnego lekarza który mi pomógł w zajściu jakkolwiek to brzmi ;) jestem mu niezmiernie wdzięczna ale w luxmed nie płacę a jednak badania i same wizyty kosztują nie mało. .. no chyba ze będę do mojego starego lekarza chodzić co jakiś czas kontrolne ;)

Czy ja tam kilka stronek wcześniej, może kilkanaście napisałam że nie mam mdłości? Błąd! Nadal są! I to okropne. Kilka dni spokoju a teraz znowu. Dziś obudziłam się z takimi mega że myślałam o przywitaniu się z muszlą :( Jakoś przeszło.
Mam jakiegoś doła. W większości was czytam bo nie chciałam się rozpisywać ale miałam nadzieje że więcej zrobię, będę bardziej aktywna podczas tej ciąży. Wczoraj nie mogłam wyjść z domu. Nie było bardzo gorąco ale było mi tak słabo że co chwile miałam mroczki przed oczami. Zmierzyłam ciśnienie i było w porządku. Boje się że zaniedbuje syna. Więcej zrobiłam chodząc do pracy niż siedząc na tym L4 w ciąży. :(
Apropo tycia - nie przytyłam ale już się nie dopinam. Leginsy też są za ciasne. A startuję z wagą 52. W poprzedniej ciąży waga ruszyła w 5 miesiącu.

Ja jak dotąd nie mam ani mdłości ani zachcianek, jem wszystko normalnie jak dotąd i czuje sie jak zawsze.

Ja startuje z BMI lekko ponizej 18, ale mam nadzieję ze nie przytyje zbyt wiele.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Z poniżej 18 to dla dzieciaczka powinnaś trochę przytyć bo z aż tak niskim bmi wiąże się niestety sporo komplikacji ze zwiększonym ryzykiem poronienia na początku też...
Wiem ze będąc chudą wcale się nie chce tyć specjalnie, ale dla dobra dziecka myślę że warto by było dociągnąć do tego 18.5.
Sama właśnie przed ciąża przytyłam specjalnie żeby się dobrze przygotować na ciążę kilka kg i teraz już mam 18.3-18.5.
Dla dzieciaczka. Potem nie musisz tyc na potęgę ale bezpieczniej mieścić się w normie jednak.

reklama
A ja od jakiegoś czasu czuję się jakaś nieatrakcyjna... Mój mąż jest kochany i ciągle zapewnia mnie ze dla niego jestem najpiękniejsza... Ale ja wiedzę że coś jest nie tak... W sumie to waga nie podskoczyla ale czuję się jakaś napuchnieta na twarzy i pryszcze mi wychodza, cisną mnie spodnie i w ogole jakoś tak inaczej. Koleżanka nawet ostatnio mi powiedziała że się "poprawiłam" - wiadomo co miała na myśli (nie wie że jestem w ciąży). Zdrowie maluszka jest dla mnie najważniejsze ale jestem też kobieta i to moja pierwsza ciąża więc może dlatego tak dziwnie się czuję.

Do góry