reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczynki ja jak po ogien - ile ml wasze dzieci karmione butla zjadaja jednorazowo????
Moj ma 5dni a zjada 60ml jednorazowo co 2h[emoji33] nie moge go przetrzymac do 3 godz bo sie drze jak glupi i wpycha lapki. Czy to nie za duzo????

reklama
Aniu gratulacje!
Lucinda trzymam kciuki za Ciebie ;)
Renia długie aktywności ma twój maluszek ale skoro wtedy nie płacze to chyba znaczy że nie jest zmęczony wiec ja bym go do snu nie zmuszała ;) u nas tez sie zdarzają dłuższe aktywności ale wtedy przeważnie młody chce byc na rękach noszony i sobie trochę podsypia ale tylko jak go odłoże to ryk ;)
U nas tez wypryski na buźce sie pojawiły ale takie pojedyncze, przemywam tylko woda przegotowaną i od czasu do czasu rumiankiem. Tez mysle ze to od hormonów bo Laura w tym wieku tez miała i samo zeszło.
Klaudyna jak masz wątpliwości czy to skaza to pokaz pediatrze powinien rozpoznać czy to zwykły trądzik czy alergia.

Ostatnia edycja:
Ania gratulacje:-) cierpienia zostały wynagrodzone:-)

Kitki moja zjada 60 ml mojego mleka na raz z butli no ale ma dwa tyg. Tyle xe tez je co 1,5hl lub częściej. A z cyca nie mam pojęcia.

Dzoana przerabane z tym bliznowcem:-( ciągle cos :-/

Ostatnia edycja:
Aniu gratuluję :)

Dzoana nie zazdroszcze, mi tez sie rana goic nie chciala, nawet jak temperatura zeszla to moze dla pewnosci pokaz lakarzowi?

Kitki, Filip zjadal po 50 ml mojego mleka jak bylismy w szpitalu, tez co mniej wiecej 2 godziny, wiec podobnie.
Teraz taki lakomczuch ze ponad kilogram w miesiac przybral a na piersi najchetniej wisialby ciagle :p

A wiecie dziewczyny co zrobiłam?
Rzuciłam mojego M. Na głęboką wodę. Jestem wlasnie w drodzena uczelnie, nie bedzie mnie ponad godzinę a on został x małą sam :-D
Normalnie już mam stresa czy wszystko ok... Ale chyba tak skoro nie dzwoni ;-)

Alunia, da radę w końcu to ojciec :) Ale dobrze zrobiłaś że zaczynasz go przezwyczajać do zajmowania się małą, będziesz miała trochę wolnego i zobaczysz jaki on będzie dumny że został z małą, na pewno będzie sie wszytskim chwalił :D

Kitki u mnie w szpitalu mówili dziewczynie obok mnie że 5 doba to 50 ml 6 doba 60 ml itd. jednak nie częściej niż 3h bo tyle potrzeba na trawienie. Tyle wiem z teorii a jak to z praktyki wygląda to nie pomogę :( Ale z pokarmem z piersi nie ma co porównywać bo ten się szybciej trawi ok 2h i dziecko może zjeść go więcej i częściej.

reklama
Aniu, gratuluję! Dzielna z Ciebie dziewczyna!
Kitki nie pomogę, bo nie wiem ile mały zjada przez to, że jest na piersi.
Dżoana, współczuję tych problemów z raną ale uważam, że powinnaś po okazać lekarzowi. Może zaproponuje jakiś środek na szybsze gojenie się tej rany.
Klaudyna a Helenka ma zaczerwienione policzki przy tych wypryskach? Majka miała zaczerwienione policzki i wypryski i było podejrzenie alergii (przede wszystkich z powodu tego zaczerwienienia). Robiliśmy testy ale nic nie wykazały bo mala miała wtedy 11 miesięcy. Przeszliśmy na mleko z apteki dla dzieci ze skazą białkową ale wypryski zostały. Pediatra mówiła, że być może organizm musi się przyzwyczaić do białka i mam dać Majce czas do 2 roku życia. Majka rzeczywiście nie ma już nic na policzkach

Do góry