reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczynki ja jak po ogien - ile ml wasze dzieci karmione butla zjadaja jednorazowo????
Moj ma 5dni a zjada 60ml jednorazowo co 2h[emoji33] nie moge go przetrzymac do 3 godz bo sie drze jak glupi i wpycha lapki. Czy to nie za duzo????

reklama
Aniu gratulacje!
Lucinda trzymam kciuki za Ciebie ;)
Renia długie aktywności ma twój maluszek ale skoro wtedy nie płacze to chyba znaczy że nie jest zmęczony wiec ja bym go do snu nie zmuszała ;) u nas tez sie zdarzają dłuższe aktywności ale wtedy przeważnie młody chce byc na rękach noszony i sobie trochę podsypia ale tylko jak go odłoże to ryk ;)
U nas tez wypryski na buźce sie pojawiły ale takie pojedyncze, przemywam tylko woda przegotowaną i od czasu do czasu rumiankiem. Tez mysle ze to od hormonów bo Laura w tym wieku tez miała i samo zeszło.
Klaudyna jak masz wątpliwości czy to skaza to pokaz pediatrze powinien rozpoznać czy to zwykły trądzik czy alergia.

Ostatnia edycja:
Ania gratulacje:-) cierpienia zostały wynagrodzone:-)

Kitki moja zjada 60 ml mojego mleka na raz z butli no ale ma dwa tyg. Tyle xe tez je co 1,5hl lub częściej. A z cyca nie mam pojęcia.

Dzoana przerabane z tym bliznowcem:-( ciągle cos :-/

Ostatnia edycja:
Aniu gratuluję :)

Dzoana nie zazdroszcze, mi tez sie rana goic nie chciala, nawet jak temperatura zeszla to moze dla pewnosci pokaz lakarzowi?

Kitki, Filip zjadal po 50 ml mojego mleka jak bylismy w szpitalu, tez co mniej wiecej 2 godziny, wiec podobnie.
Teraz taki lakomczuch ze ponad kilogram w miesiac przybral a na piersi najchetniej wisialby ciagle :p

A wiecie dziewczyny co zrobiłam?
Rzuciłam mojego M. Na głęboką wodę. Jestem wlasnie w drodzena uczelnie, nie bedzie mnie ponad godzinę a on został x małą sam :-D
Normalnie już mam stresa czy wszystko ok... Ale chyba tak skoro nie dzwoni ;-)

Alunia, da radę w końcu to ojciec :) Ale dobrze zrobiłaś że zaczynasz go przezwyczajać do zajmowania się małą, będziesz miała trochę wolnego i zobaczysz jaki on będzie dumny że został z małą, na pewno będzie sie wszytskim chwalił :D

Kitki u mnie w szpitalu mówili dziewczynie obok mnie że 5 doba to 50 ml 6 doba 60 ml itd. jednak nie częściej niż 3h bo tyle potrzeba na trawienie. Tyle wiem z teorii a jak to z praktyki wygląda to nie pomogę :( Ale z pokarmem z piersi nie ma co porównywać bo ten się szybciej trawi ok 2h i dziecko może zjeść go więcej i częściej.

reklama
Aniu, gratuluję! Dzielna z Ciebie dziewczyna!
Kitki nie pomogę, bo nie wiem ile mały zjada przez to, że jest na piersi.
Dżoana, współczuję tych problemów z raną ale uważam, że powinnaś po okazać lekarzowi. Może zaproponuje jakiś środek na szybsze gojenie się tej rany.
Klaudyna a Helenka ma zaczerwienione policzki przy tych wypryskach? Majka miała zaczerwienione policzki i wypryski i było podejrzenie alergii (przede wszystkich z powodu tego zaczerwienienia). Robiliśmy testy ale nic nie wykazały bo mala miała wtedy 11 miesięcy. Przeszliśmy na mleko z apteki dla dzieci ze skazą białkową ale wypryski zostały. Pediatra mówiła, że być może organizm musi się przyzwyczaić do białka i mam dać Majce czas do 2 roku życia. Majka rzeczywiście nie ma już nic na policzkach

Do góry