reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Karolina jeszcze w dwupaku.

klaudynaaa ja hybrydy nie robię bo mi niszczy paznokcie, a do tego musze iść do kosmetyczki na zmywanie. Maluje lakierem winylowym, trzyma sie okolo tygodnia a mogę go sama zmyć. Zapisalam sie dzis na 15:30, maz w tym czasie pójdzie na spacer i odbierze Julie z przedszkola :)

reklama
Ania powodzenia :)

Ja mam dzisiaj w planach spakowanie chociaż jednego pudla, może kuchnie zaczne pakować...Na samą myśl niedobrze mi się robi... Przeprowadzamy się do rodziców męża na 4 miesiące, zanim nasze mieszkanie nie będzie gotowe. Zastanawiam się jak ja to przetrwam, zwłaszcza że teściowa wie wszystko najlepiej i co chwile mi mówi co ja MUSZĘ robić i jak dbać o syna, co chwilę mnie krytykuje, swoimi mądrościami z przed 30 lat... :( Oszaleje.

Cześć dziewczyny! :)

U nas za chwilę trzecia wizyta położnej, podpytam o ten trądzik, no i zaniepokoiło mnie coś, co dzisiaj zobaczyłam - taki ciemny strupek na pępku i trochę krwi... kurcze, kikut już dawno odpadł i wszystko się ladnie goiło..

Klaudyna dzięki za cynk, mam duuuży zapas octeniseptu, bo mąż kupił tą większą butlę, więc podpytam dziś położną.

Mikulinka ja też z trójką, tylko najstarszy już odchowany i pomaga przy młodszych. Tylko z nim z kolei problemy szkolne, trzeba siedzieć z lekcjami, pilnować itp. Ja też na etapie testowania różnych "systemów" ;)

Ania, no widzisz, niedługo musiałaś czekać na spełnienie naszych wczorajszych słów :) Powodzenia!

Alunia jakie kropelki dajesz na gazy?

Mi położna mówiła ze może dostać takich wyprysków bo to teraz normalne od hormonów ale żebym z tym nic nie robiła bo przejdzie samo. Ale póki co to nie ma. Ja kapie Babla w oleju kokosowym.
Słabo mi śpi ostatnio a tak miałam fajnie ułożone. Wczoraj siedział od 9 do 15! OK myślałam że weekend wytracony z równowagi ale dziś tez wróciliśmy do domu o 8:30 i dopiero teraz usnał... Nie jest "niegrzeczny" w tym czasie to sobie je, smoka ciągnie na rękach tez chce być ale też trochę poleży w spokoju ale i tak się martwię bo czy to normalne żeby noworodek tyle nie spal??? Dziś kończymy 3 tygodnie.

A ja po wizycie dostalam skierownie do szpitala i czekam w izbie przyjec na lekarza. Troche.krwawilam.po tym masażu szyjki.ale jakos.specjalnie.nie bolało, ale mam malo wód plodowych dlatego ten szpital. Wg usg mały może miec nawet 3800.

reklama
Do góry