reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Kitki ja pytałam dzięki: )
Zawsze kupowałam pampersa,bo mi najbardziej odpowiadały. Biedronkowe, nivea i jeszcze jakieś kiedyś próbowałam i wydawały mi się słabo nasaczone. Jakiś czas temu kupiłam w rossmanie te babydream i są ok ,byłam ciekawa czy o tych piszesz: )

Renia
Ja zaraz po porodzie, po zszyciu i przewiezieniu na salę dostałam synka do piersi, przyłożył mi go położne i tak przez godzinę leżał ze mną. Ssal jakoś czas ale nie wiem czy wtedy coś tam miałam pokarmu. Żeby pobudzić laktacje po cc to kazały mi go często przystawiac plus laktator. Tym razem spakowalam od razu do torby.

Kitki twoja córcia jest mądra po mamie :)
Trix no właśnie mąż mi dowiezie, ja starszego rok karmiłam ale to był wcześniak i laktacje to tylko laktatorem id razu pobudzilam on nie mógł być przy mnie. Myślałam że teraz sie obejdzie i nawet lepiej nie pakować ale jednak coś poprobuje skoro ssak tylko śpi :)

Renia ja małego przystawiłam około godziny po porodzie, ale wtedy się przebudził więc wykorzystałam okazję. Mój Igor pierwszą dobę też spał wymęczony porodem, za to drugą dobę już całą wisiał na cycu :)

Martita, widzę, że u Was ten sam problem. U mnie mąż nadal zakatarzony twierdzi że ma zapalenie zatok bo go bolą, ale ja się zastanawiam czy to nie jakaś alergia bo mu się pogarsza jak na zewnątrz wychodzi i oczy załzawione, ale nigdy nie miał żadnej alergii więc sama nie wiem. W każdym razie nadal jest odizolowany w innym pokoju i nie zbliża się do małego.

Dzięki za opinie co do bilirubiny, jutro na 8 idziemy do pediatry zobaczymy co powie, ja się tym trochę stresuję bo mój brat jak się urodził to po paru tygodniach miał 13 bilirubiny ale w ciągu kilki dni skoczyło mu na 21 i wylądował na lampach dlatego obawiam się takiego scenariusza. No zobaczymy jak będzie, w każdym razie nie zażółca się bardzie w mojej opinii, a to dobrze. Wystawiam go też trochę do słoneczka bo to podobne promienie UV jak w tym lampach.

No mój tak z przerwami ale nawet jak w tych przerwach przykładalam to zaraz usypial. A skoro tak śpi to budzić go sprawdzać co w pieluszce? Bo tak już z 3godz temu przewijalam troche smolki wtedy bylo... czy poczekać jeszcze?

reklama
Renia Kaja po porodzie na godzinę przyssala sie do piersi, nie wiem czy cos jej leciało ;) potem spala pierwsza dobę po 7 godzin i ja jej nie budzilam. W druga dobę juz miała krótsze przerwy, a takie przelykanie mleka słychać bylo w drugiej dobie ;)

Do góry