reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

To i ja się witam poświątecznie :) My dziś jak na razie leniuchujemy ale po obiedzie jedziemy wybrać w końcu większy fotelik dla Laury, mam nadzieję, że dziś sklepy są normalnie pootwierane.

Milka, gratuluję udanych zakupów, nic tak nie cieszy jak nowe rzeczy upolowane w okazyjnych cenach. Co do bóli mam nadzieję, że w końcu Ci przejdzie zupełnie, u mnie nospa najczęściej zaczyna działać dopiero po około godzinie, nie wiem dlaczego ale zawsze tak mam. W tej ciąży jeszcze nie brałam. Brzuch mam twardy wieczorami ale tylko wtedy jak się najem i opije dużo i nie wiem czy to od tego czy jakieś już skurcze.

Tusia, trzymam kciuki :* Ja w obecnej ciąży nie miałam na początku w ogóle tkliwych piersi, dopiero od drugiego trymestru.

Renia ja też mam wizytę dopiero 5 stycznia i już nie mogę się doczekać. Jednak te 4 tygodnie między wizytami się ciągną i ciągną.

reklama
Ja też się po Świętach witam :)

Lusinda narobiłaś mi smaka na mandarynki :p a u mnie w sklepie jakieś taki byle jakie były, chyba sobie wycisnę sok z pomarańczy :D

Ja dziś odpoczywam w samotności... Mąż pojechał do znajomych pomóc w malowaniu, a ja zostałam, bo farby wdychać nie mam zamiaru, ale przyda mi się, przeforsowałam się w te Święta, za dużo godzin spacerowania, do tego dwa razy jazda pociągiem po 6 h, jednak w domku najlepiej :D

Ja wizyta dopiero 14 stycznia, ale 4.01 kardiolog i okaże się czy poród sn czy cc... ciekawa jestem czy po 30 tc wizyty będą częściej, mówił Wam już coś ginekolog o tym?

A czy zdarzylo Wam sie zeby wcale piersi sie nie zmienily ani tkliwe nie byly? Bo bardzo to podejrzane dla mnie jest
Tusia jesli Cię to pocieszy to ja w ogóle na początku nie miałam tkliwych piersi ani nic... Jedyne co zauważyłam wtedy, że mała żyłka mi wyszła na prawej piersi. I pamietam ze to dla mnie dosyć dlugo tez było podejrzane i się tym martwilam.

Infini - ja mam wizyty co 3 tyg u kazdego gina wiec wypada srednio co 1.5tyg. Ale gin mi mowil ze po 30tc beda wizyty co 2tyg i na kazdej usg

Tusia mi w pierwszej ciąży piersi nic sie nie zmieniły teraz urosły o 1 rozmiar ale sa miękkie i nie odczuwam zmian.
No wlasnie Renia ma odpoczywać a ja widzę Ty na pełnych obrotach ;)
Infini ja zawsze miałam wizyty co miesiac w drugiej ciazy tez do tera. Teraz juz mam co dwa tyg ale to ze względu problemów.

Tusia będzie wszystko dobrze, nie dopuszczaj nawet innej myśli, trzymam kciuki :)

Czyi widocznie wszystko od gin zależy.
Kitki chodzisz do jednego prywatnie a drugiego nfz i dlatego tak często ? Fajnie, przynajmniej jest się spokojniejszym jak się wszystko częściej kontroluje ;)

Tusia jasne, że trzymamy kciuki!!!! :D :*

ja cały dzień leżę, bylam tylko w kuchni po kanapki i tyle. co jakis czas ból wzmaga się i opada powolutenku. teraz jest w porządku.

reklama
ania sama nie wiem :( nigdy nie miałam skurczy, nie wiem jak wyglądają :( ale brzuch nie jest twardy, po prostu czuję taki bol zupełnie jak na okres, w podbrzuszu. trwa jakis czas, pol godziny, godzinę i maleje. i znów się zaczyna :(

Do góry