reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Lusinda jej zdrówka dla ciebie :-*
Kitki ja też czasami tak mam i ja też mam 4go sytcznia wizytę :-D
Tusia ja też plamiłam i krwawiłam od 5 tc jestem na luteinie 2x dziennie i z maleństwem wszystko dobrze, rośnie, rozwija się tak więc nie denerwj się, na pewno wszystko będzie dobrze :-*
Milka nie idz i odpoczywaj już i dużo leż ja też mam czasami takie bóle jak na okres, co prawda trwają krótko ale moja gin powiedziała, że to nie dobrze mam wtedy leżeć i dalej brać luteinę, tak więc kochana uważaj na siebie i odpczywaj
Majka witaj, gratuluję córeczki, który tydzień u ciebie :-) ?
hej kochane witam się po świętach :-) szkoda, że już po, objadłam się, odpoczęłam, urośłam sporo :p dzisiaj już w domku odpoczywamy, córeczka była zachwycona prezentami, święta z dziećmi są najlepsze po prostu ta radość :-) malutka w brzuszku wywija i wywijała całe święta, boję się wjeść na wagę, przytyłam chyba z 5kg :surprised:
jakie plany na sylwestra macie :-D ?

reklama
My tez ciagle latalismy 'po rodzinie'.
Najgorsze że gdzie nie pojde to słysze 'musisz duzo jesc bo Kinga w brzuchu' jezuuusie :p

Co do boli brzucha ja ostanio teź mialam dziwne bole, niby jak na okres a moze troszke jak kolka .Sama nie umiem dokladnie ich opisac ale moj gin powiedzial ze to normalne i nie trzeba sie martwic...do momentu kiedy brzuch nie jest twardy, nie bolą do tego plecy i oczywiście nie ma zadnych plamien. A poniewaz w tamtym roku poronilam na kazdy bol reaguje atakiem paniki i mam jak ja to mowie głowę w majtkach czy aby nie mam plamień.

Witajcie poświątecznie :) udało mi się nadrobić wpisy bo w święta było bardzo intensywnie w stylu śniadanie u rodziców, obiad u teściów , kolacja u babci itd. Mąż ma jeszcze kilka dni urlopu więc jeszcze takie odwiedziny nas czekają aż do samego sylwestra....

U mnie bóle żadne się się pojawiają ale twardnienia tak. Nigdy wcześniej tak nie miałam i jest to dosyć nieprzyjemne. Zazwyczaj wieczorem. Wczoraj to się nawet trochę thm zestresowalam bo dość długo nie chciało puścić ale skoro piszecie że u Was też tak bywa to już nie będę się martwić :)

Dzidzia aktywna bardzo a najbardziej w nocy. Zaczyna być to dla mnie czasem nieprzyjemne bo dosyć mocno kopie mnie "do środka" po wnetrznosciach ;) doświadczyłam tez juz kopniaków centralnie w pęcherz. Co to będzie dalej ;)

Tusia trzymam kciuki żeby było w porządku wszystko. Mnie piersi zaczęły późno boleć z tego co pamiętam a na początku to żadnych objawów nie było.

Milka i jak się czujesz, przeszły Ci bóle?

Fenika ale lepiej to skonsultuj z lekarzem te twardnienia. Fakt zdarza się ale trzeba leżeć wtedy, magnez brać... no lepiej o tym powiedz.

Renia powiem następnym razem ale wizytę mam dopiero 14.01. Jeśli dojdą do tego jakieś bóle to na pewno zadzwonię wcześniej ale póki co na szczęście zupełnie nie boli (odpukać :)).

Moim zdaniem dla własnego zdrowia psychicznego jak coś boli i do tego wydaje sie byc niepokojace nie warto czekac tylko trzeba skonsultowac sie z lekarzem. Lepiej jeden raz za duzo pojechaac do gina niz o jeden raz za mało. Ja najczesciej mam brzuch twardy wieczorem. I oczywiscie jak moje dziecie postanowi sie przekrecic tak ze ostatnio myslalam ze mi głowa pępkiem wyjdzie :p

dziękuję kochane za troskę, brzuch bolał do 18, teraz jest ok, az się boję pisać żeby znów nie wywołać wilka z lasu :( teraz pod wieczór brzuszek rzeczywiście jakis twardawy się zrobił.. zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać jutro i jeśli znów powtórka z rozrywki to umawiam wizytę do polskiego gina w sąsiednim mieście. uspokaja mnie to, ze malutki się rusza i serduszko mu bardzo mocno bije.

Martita raz w życiu bylam tu na ip i czekałam 5 godzin na przyjęcie, nie wiem jakby mnie potraktowali teraz, ale jeśli bol sie powtorzy to się przekonam :(

majka witamy :)

Fenika :* trochę lepiej, dziękuję, leżę caly dzień..
moj mały też najbardziej na noc dokazuje, ok 23 i tak go z pół godziny trzyma, czasem nie daje mi usnac przez to wiercenie :) oby im tak po porodzie nie zostalo ;)

reklama
Podobno dziecko ma po porodzie podobny rytm dnia co w brzuchu :p
Nie wiem czy sie cieszyc bo moja Córcia najbardziej lubi 23 i 5-6 rano.wtedy najlepiej sie matke kopie :p

Do góry