reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

To i ja się witam poświątecznie :) My dziś jak na razie leniuchujemy ale po obiedzie jedziemy wybrać w końcu większy fotelik dla Laury, mam nadzieję, że dziś sklepy są normalnie pootwierane.

Milka, gratuluję udanych zakupów, nic tak nie cieszy jak nowe rzeczy upolowane w okazyjnych cenach. Co do bóli mam nadzieję, że w końcu Ci przejdzie zupełnie, u mnie nospa najczęściej zaczyna działać dopiero po około godzinie, nie wiem dlaczego ale zawsze tak mam. W tej ciąży jeszcze nie brałam. Brzuch mam twardy wieczorami ale tylko wtedy jak się najem i opije dużo i nie wiem czy to od tego czy jakieś już skurcze.

Tusia, trzymam kciuki :* Ja w obecnej ciąży nie miałam na początku w ogóle tkliwych piersi, dopiero od drugiego trymestru.

Renia ja też mam wizytę dopiero 5 stycznia i już nie mogę się doczekać. Jednak te 4 tygodnie między wizytami się ciągną i ciągną.

reklama
Ja też się po Świętach witam :)

Lusinda narobiłaś mi smaka na mandarynki :p a u mnie w sklepie jakieś taki byle jakie były, chyba sobie wycisnę sok z pomarańczy :D

Ja dziś odpoczywam w samotności... Mąż pojechał do znajomych pomóc w malowaniu, a ja zostałam, bo farby wdychać nie mam zamiaru, ale przyda mi się, przeforsowałam się w te Święta, za dużo godzin spacerowania, do tego dwa razy jazda pociągiem po 6 h, jednak w domku najlepiej :D

Ja wizyta dopiero 14 stycznia, ale 4.01 kardiolog i okaże się czy poród sn czy cc... ciekawa jestem czy po 30 tc wizyty będą częściej, mówił Wam już coś ginekolog o tym?

A czy zdarzylo Wam sie zeby wcale piersi sie nie zmienily ani tkliwe nie byly? Bo bardzo to podejrzane dla mnie jest
Tusia jesli Cię to pocieszy to ja w ogóle na początku nie miałam tkliwych piersi ani nic... Jedyne co zauważyłam wtedy, że mała żyłka mi wyszła na prawej piersi. I pamietam ze to dla mnie dosyć dlugo tez było podejrzane i się tym martwilam.

Infini - ja mam wizyty co 3 tyg u kazdego gina wiec wypada srednio co 1.5tyg. Ale gin mi mowil ze po 30tc beda wizyty co 2tyg i na kazdej usg

Tusia mi w pierwszej ciąży piersi nic sie nie zmieniły teraz urosły o 1 rozmiar ale sa miękkie i nie odczuwam zmian.
No wlasnie Renia ma odpoczywać a ja widzę Ty na pełnych obrotach ;)
Infini ja zawsze miałam wizyty co miesiac w drugiej ciazy tez do tera. Teraz juz mam co dwa tyg ale to ze względu problemów.

Tusia będzie wszystko dobrze, nie dopuszczaj nawet innej myśli, trzymam kciuki :)

Czyi widocznie wszystko od gin zależy.
Kitki chodzisz do jednego prywatnie a drugiego nfz i dlatego tak często ? Fajnie, przynajmniej jest się spokojniejszym jak się wszystko częściej kontroluje ;)

Tusia jasne, że trzymamy kciuki!!!! :D :*

ja cały dzień leżę, bylam tylko w kuchni po kanapki i tyle. co jakis czas ból wzmaga się i opada powolutenku. teraz jest w porządku.

reklama
ania sama nie wiem :( nigdy nie miałam skurczy, nie wiem jak wyglądają :( ale brzuch nie jest twardy, po prostu czuję taki bol zupełnie jak na okres, w podbrzuszu. trwa jakis czas, pol godziny, godzinę i maleje. i znów się zaczyna :(

Do góry