reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka - moja przyjaciolka miala tez bardzo maly brzuszek. Przytyla w ciazy niecale 10kg a synek ur sie 3600 i 56cm wiec maly brzuch o niczym nie swiadczy jesli dziecko przybiera

reklama
Milka rozmiar brzuszka jest bardzo idywidualny. Mi też nikt nie wierzy ze to juz 6ty miesiąc ale wiem ze u mojej mamy do końca ciąży brzuch był niewielki a ze mną jest wszystko w porządku :) nie słuchaj ich bo najwyraźniej się nie znają zupełnie

Milka normalnie szok. Co za małpa z tej Twojej koleżanki. Ludzie to naprawdę potrafią być złośliwi, zero taktu.

Miladyyy bardzo współczuję Ci teściowej. Jak Twój narzeczony wytrzymał z nią tyle życia? Kobieta w ogóle się nie zastanawia nad tym co wygaduje.

Mi również działa już suwaczek :biggrin2:

Bluelovi, Kitki, Fenika, Beatka dziękuję Wam bardzo, jesteście przekochane, potrzebowalam usłyszeć, ze nie muszę się przejmować! :* :) uwielbiam Was, dziękuję :) mój tez juz mi przegadal, ze nie ma się co martwić. a ta koleżankę to zamierzam unikać zeby nie wysłuchać kolejnych ciekawych historii :/

Milka nie martw się koleżanka, od takich osób najlepiej z daleka. nie dawno byłaś na scanie, gdyby z wielkością brzucha było coś nie tak napewno powiedzieli ci. Jeśli się jednak martwisz to zapytaj położna. Mój brzuch tez raczej mały, ale z Ada miałam jeszcze mniejszy. nadrobić dopiero w 8 mcu, a na koniec 9 wygladalam jak słoń, hehe

O kurcze Kitki ja nie wiem co może być przyczyną tak wysokiej prolaktyny, najlepiej umów się jaknajszybciej z lekarzem.

Milady olej teściowa, róbcie z narzeczonym tak jak uważacie że będzie dobrze.

Ja odpoczywam, za duży wysiłek na siebie dziś wzięłam, sprzatalam i jeszcze mieliśmy pod opieką córkę sąsiadów. czasami zapominam ze jestem w ciąży i myślę że mogę sobie na wszystko pozwolić
O kurcze miałam zrobić zdjęcie wózka, zobaczę czy tym moim badziewnym tel da jeszcze coś się zrobić w tym ciemku

Kitki a wysoka prolaktyna jest niebezpieczna w ciąży? Pytam bo w ogóle się w tym temacie nie orientuje.

Milka ja też miałam mały brzuch nawet w dniu porodu, moja lekarka nawet pytała gdzie to moje dziecko sie mieści, a urodziłam 55 cm i 3300 kg. Więc wielkością brzucha się nie sugeruj, to zależy od budowy, najważniejsze żeby muluch przybierał prawidłowo.

Ja jestem dziś super zadowolona bo odebrałam wyniki krwi i hemoglobina nadal w normie ( z Laurą na tym etapie już brałam żelazo), toxo ujemna a glukoza na czczo 74 a po 75g i dwóch godzinach 88 więc chyba też ok. Lecę pakować resztę prezentów a on jutra rano pieczenie ciasta i ciasteczek. Widać u kwietniówek przygotowania świąteczne trwają bo mały ruch na forum :)

Schauma - prolaktyna dla dziecka niegrozna chyba. Ale dla mnie juz tak. Pewnie mi rosnie ten guz w glowie. Obawiam sie ze rezonans w ciazy mnie czeka i to z kontrastem

reklama
Dziewczyny dzięki za odpowiedź. Bardzo uważam teraz co jem bo nie chciałabym przechodzić tego jeszcze raz. Ból okropny.
Uważajcie na siebie.

Ja dzisiaj zamiast sprzątać to leżę bo jakoś słabo się czuję. Rano w pracy na 3 godzinki, potem zakupy a teraz leżę . Nie wiem jak ja jutro wszystko ogarnę ale trudno, dzisiaj jestem padnięta j nie będę robić nic na siłę. Robota nie zając - nie ucieknie
:)

Do góry