reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Miladyy masakra takie gadki :/ u mnie na szczęście nikt się nie wracał. Czasami ktoś rzucił jakimś pomysłem i albo go zaakceptowalismy albo nie :)

Przeglądam te wózki i nie mogę się też zdecydować :( ogólnie bardziej polecacie 2 w 1 czy 3 w 1? Gdzieś czytałam ze foteliki z wózków nie mają atestow. Itp.

Ehhh szkoda gadać, najwyżej dam upust swoim hormonom ;)

My braliśmy 2w1, te foteliki to bardziej nosidełka, też słyszałam kiepskie opinie o nich. My będziemy mieć maxi cosi , bo akurat ten można wpiąć w kupiony wózek.

Widziałam, ze opisujecie starania... M. chciał już od dawna, ale wołowa dupa jakoś chciał, a się bał, więc... U nas poszło w 1 cyklu, ginka mnie nastraszyła, ze jajeczko za małe, że z błoną coś nie tak, że na dzień cyklu złe parametry...no to się wystraszyłam, że mogę być bezpłodna.... no to na co mieliśmy czekać... sprawdziłam ile jajeczko musi mieć mm i ile rośnie w ciągu doby, wyszło mi, więc, 3 dni później doszło do odpowiednich poczynań, a dwa tygodnie później na teście były 2 kreski ;)

reklama
Nice, ja mam wozek 3 w 1 , ale fotelik samochodowy mi nie podoba sie bo ma zapiecie 3 punktowe, ktore moim zdaniem wogole nie spelnia zadnych funkcji, pisze tez ze do 18 kg. Mala ma 10 kg I sie nie miesci ani w szelki ani nozek nie ma gdzie dac. 5 punktowe zapiecie w foteliku to podstawa! Moj wozek mozna wpiac , zeby mala patrzyla do przodu albo na mnie wiec taki trik w wozkach tez polecam. No I jeszcze zeby byla parasolka w zestawie lub przynajmniej taki stelaz do ktorego mozna przykrecic uniwersalna parasolke( moj ma taki grubby stelaz ze wszystkie parasolki spadaja , ile mnie to nerwow kosztowalo

Kitki heheheh, zemsta jest slodka ;) do nas na ślub nie przyszła moja babcia i też wykręciła się chorobą, ale dowiedziałam się, ze nas obgadala, ze taki maly ślub robimy, ze bez wesela i ze na takie coś ona nie jedzie ;) akurat to jest babcia, którą widywalam jako dziecko tylko i ostatni raz przed zaproszeniem jej widzialam ją jak mialam 15 lat, w całym zyciu widzialam ją moze parę razy więc kompletnie się tym nie przejęłam :)

Drobi tez masz dziś wizytę prawda? O której? Ja idę na 16.40.
O fotelika z kompletu 3w1 tez czytałam ze to bardziej nosidełka. My mieliśmy Maxi Cosi z adapterami do x landera. Fotelik w porządku.

Milka - ja tez sie nie przejmuje. To dziadki meza. Ja swoich nie mam juz ale na 4grudnia na barbary przyszla do tesciowej, na wigilie przyjdzie wiec po co pieprzyc ze chora i zle sie czuje. Nie lubie obludy i tyle. Niech mnie lepiej nie pyta w wigilie o slub bo moj ciety jezyk moze nie wytrzymac za zebami :D
Na dzien dziadkow pojedzie sam maz albo z nadia o ile zechce jechac. Ja mam w planach sie zle czuc. Mam nadzieje ze da im to do myslenia bo przez 15lat bylam zawsze u nich na kazdej imprezie.

Ogolnie przez brak auta i brzk przygotowan do swiat jestem tak jakos bojowa do wszystkiego nastawiona ;)

Ja kupiłam mężowi kilka prezentów, ale drobniejszych, praktycznych: spodenki do spania, koszulę, katalog samochodowy i małą sportową torbę taką np. na basen. Ogólnie lubię dawać i dostawać praktyczne prezenty, np od męża zamówiłam sobie tą poduchę dla kobiet w ciąży do spania i karmienia z motherhood :)

Martita my dla malucha do 1,5 roku mamy po Laurze właśnie ten maxi cosi cabrio fix i teraz muszę kupić dla Laury już ten większy i nie wiem czy wziąć taki 10-18kg czy 10-25kg czy 10-36 kg. I tak dla drugiego będę musiała ten większy później też dokupić. Nie wiem czym się kierować, bo wiadomo że musi być z atestem ale w tych testach to większość podobnie wypada, z maxi cosi byliśmy zadowoleni więc zastanawiam się czy nie iść dalej w tą markę.

Miladyy na wasze szczęście dosyć szybko organizujecie ślub, pomyśl sobie jakbyś go przygotowywała 2 lata i przez cały ten czas byś musiała uwag wysłuchiwać :) My też w październiku się zaręczyliśmy, w kwietniu ślub na 50 osób i byłam zadowolona, ale i tak przez pół roku musiałam się nasłuchać :) Chyba każda panna młoda musi to przejść :)

Miladyyy nie pasuje niech nie pije albo przyniesie swoją. No kurczę szok :/
My raczej tez sobie prezentów nie robimy kupiliśmy sobie w końcu karnisze i firany to nasz prezent haha ;)
Trzymam kciuki za dziewczyny które maja dzisiaj wizyty :*

Klaczek - bierzesz cos na te jelita? Pytam bo tez mam straszny problem a teraz jak biore tyle tabsow to juz w ogole. Przed ciaza bralam debretin ale teraz sie boje i nid biore. Kapusty kiszlnej tez za bardzo nie moge ale ogorki wciagam codziennie☺

Klaczek, Drobi - kciuki za wasze wizyty polowkowe. Pochwalcie sie po jakie to macie duze sluczne dzieci;) a u Ciebie Drobi moze wstydzioszek sie w koncu ujawni

reklama
Schauma my mamy Maxi Cosi Tobi i uważam, ze jest ok. Zdecydowalismy się na fotelik 9-18 dlatego, ze Julia jest drobna wiec w takim 9-36 to chyba by się utopila. Za to teraz szukam fotelika 15-36 bo ten Tobi to już na styk jest. wiec de facto musze kupic dwa za jednym podejściem :)

Do góry