reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach! Drobi czekamy na potwierdzenie płci :)

Mój suwaczek chyba już chodzi poprawnie mimo, że go nie poprawiałam :)

Martita w takim razie chyba zostanę jednak przy maxi cosi :)

Hej dziewczyny, dzięki za pamięć :) w weekend nic nie pisałam, bo byliśmy dość zajęci, choć w miły sposób-opłatek ze znajomymi;)
jestem właśnie w drodze na wizytę, planowo powinnam wejść do gabinetu 14:45, ale przy moim lekarzu normą jest pół godziny opóźnienia.napiszę pewnie wieczorem, czy Maluch zdecydował się pokazać wdzięki, czy nadal pozostać słodką niespodzianką;)
Klaczek kciuki także za Twoją wizytę:)
Któraś mamusia jeszcze ma przyjemnosc dziś podglądać Maluszka?
Alexia, tym większe gratulacje szczęśliwego zakończenia:) ja tez powoli zaczynałam się rozglądać za kliniką. Na kolki nic nie doradzę, może ciepła kąpiel trochę złagodzi dolegliwości.
A zakup wózka my zostawiamy na nowy rok:)
Trochę kicha z tym, że zdjęcia z prywatnego dostępne są na ogólnym :/ i komu to teraz zgłosić?

Ja mężowi kupiłam : sweter,koszule , bokserki i kapcie..... Jak pytał co ja chce to mówiłam , że albo złote kolczyki albo torebkę taką kuferek...... zobaczymy :p
Jeśli chodzi o ślub to my zeby uniknąć zbędnych komentarzy zrobilismy tak.... : jeszcze się nie zaręczyliśmy to już zarezerowalismy sale i te najwazniejsze rzeczy.... rok później się zaręczylismy i przy zaręczynach już powiedzielismy wszystkim gdzie i kiedy :) moja mama byla troche zawiedziona ze nie moze mi wybrac sali... ale trudno...
Powodzenia na wizytach!!
.. Ja właśnie czekam aż langosz powiększy swoją objętość i będę smażyć ... ciekawe jak mi wyjdzie ...

Kitki i wcale Ci się sie nie dziwie :) ja bym zrobila tak samo ;) daj znac po Świętach czy dziadkowie pytali o ślub lub o zdjęcia :)

dziewczyny kciuki za wizytę!!

a wiecie co, pocieszcie mnie bo kolezanka w pracy dzis do mnie mówi, ze mam bardzo mały brzuch jak na 6 miesiąc i ze jej koleżanka tez tak miala i lekarze wysłali ją na dodatkowe badania i coś tam nie tak było :( buuuuuuu

Kitki teraz nic nie biorę bo w ciąży jakoś lepiej z tymi jelitami jest. A poza tym już przetestowałem chyba wszystkie leki i działają na chwile. Po porodzie musze powtórzyć kolonoskopie i gastroskopie i myślę o diecie zgodnej z DNA. Tylko testy musze porobić. Myślałam tez o wykluczeniu glutenu ale to chyba będzie zbyt trudne. Ja ratuje się dieta ale ileż można ciągle czegoś unikać. Ale co zrobić. Do tego tarczyca która potęguje dolegliwości bo spowalnia metabolizm. A tak bym zjadla jabłko ze skórka, sliwkę albo czereśnie. Mogę pomarzyć. Pol śliwki lub pół jabłka bez skórki a i tak nie wiem jak zareaguje.
Jeszcze co do fotelików to ten do 36 jest juz bardzo duży. Nasz następny był Romer do 18 i byliśmy bardzo zadowoleni bo się mono odchylal. Teraz mamy Espiro do 36 i tez jest odchyla. To jest super funkcja. A maxi Cosi mają super opinie wiec pewnie będziesz zadowolona Schauma.

Schauma - chyba wszystkie foteliki w przedziale 9-18 sie rozkladaja do lezenia. My mielusmy chicco w takim przedziale ale nam dziady ukradli z aura jak nadia miala niecale 2.5 roku. Byla wysoka wiec kupilismy od razu ten kolejny 9-36 bo miala niby odpowiedno wzrost. Ale sie meczyla. Jak zasypiala to jej glowka leciala i nozki ja bolaly jak siedziala np godz to w pachwinach jej dretwialy. Po miescie na krotkie trasy bylo ok. Na wczasy pozyczylismy od kolezanki fotelik 9-25 tez sie rozkladal i super nadia sobie spala bo jechalismy 10godz i w tamtym to porazka by byla. Takze jak syn tez bedzie wysoki to rozwaze kupno fotelika 9-25. Jak dziecko z tych mniejszych to bym brala 9-18. Pozniej jak corka miala z 3 latka i podrosla jeszcze to juz nie bylo problemu z tym wiekszym fotelikiem. Nie bolaly nozki ani nie leciala glowka umiala sie juz tak ulozyc by jej bylo wygodnie. Teraz tez czasem w trasie spi i jest ok

reklama
Do góry