reklama
Ach szkoda pisać... W tygodniu podskoczę z nią do krawcowej, chciałam tanio a coś czuje, że wyjdzie konkretna cena z poprawkami
Kupiłam sobie ten spray na katar dla ciężarnych, ale jak na razie nie działa... A ja z tych co by chcieli już natychmiast.
Czytam o tych waszych odczuciach ruchów, a ja nic nie czuję malenstwa. Mam dzisiaj ogólnie zły humor, chyba dzisiaj moje hormony jakiejś depresji dostały. Mam czkawkę i odbija mi się po wszystkim, nie mogę się też niczym napić... Wiem ... marudzę... echhhh
Kupiłam sobie ten spray na katar dla ciężarnych, ale jak na razie nie działa... A ja z tych co by chcieli już natychmiast.
Czytam o tych waszych odczuciach ruchów, a ja nic nie czuję malenstwa. Mam dzisiaj ogólnie zły humor, chyba dzisiaj moje hormony jakiejś depresji dostały. Mam czkawkę i odbija mi się po wszystkim, nie mogę się też niczym napić... Wiem ... marudzę... echhhh
Miladyyy ja nie bardzo wierze w te leki apteczne dla ciężarnych, ostatnio kupiłam syrop *spam* i jak zobaczyłam jego skład to zalowalam wydanej kasy, sam cukier, lepiej już napic się herbaty z syropem malinowym i zagryźć kanapka z czosnkiem ;-)
Ja w ciąży nie pamiętam żeby ktoś z bliskich nekal mnie przesadami ale do teraz nawet, jak już corka ma 4 lata bardzo często slysze cudowne rady od mojej mamy, które zazwyczaj wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim.
Jutro w końcu, po 6 tygodniach mam wizyte u mojej ginekolog, ale bez usg, samo badanie na fotelu plus omówienie wynikow badan.
Wszystkie piszecie o twardnieniach brzucha, a mnie jakos dziwnie boli bo z prawej strony brzucha po zebrami, czasami promieniuje mi na prawa strone kregoslupa a czasami boli mnie wlasnie wewnątrz brzucha po tej prawej stronie.
Ja w ciąży nie pamiętam żeby ktoś z bliskich nekal mnie przesadami ale do teraz nawet, jak już corka ma 4 lata bardzo często slysze cudowne rady od mojej mamy, które zazwyczaj wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim.
Jutro w końcu, po 6 tygodniach mam wizyte u mojej ginekolog, ale bez usg, samo badanie na fotelu plus omówienie wynikow badan.
Wszystkie piszecie o twardnieniach brzucha, a mnie jakos dziwnie boli bo z prawej strony brzucha po zebrami, czasami promieniuje mi na prawa strone kregoslupa a czasami boli mnie wlasnie wewnątrz brzucha po tej prawej stronie.
klaudynaaa
Fanka BB :)
Mozzarelka głupich rad nie słuchaj, sama wiesz co dla ciebie dobre, a później będziesz wiedziała co dobre ale twojego dziecka, co do jedzenia w ciąży to możesz jeść praktycznie wszystko, jedyne czego nie jadłam to surowe mięso, surowe ryby, jajko surowe i serki pleśniowe, ale ogólnie nigdy tego nie jadam poza tym ja jadłam wszystko na co miałam ochotę, nawet niezdrowe przekąski czy pizze itd córeczkę mam zdrową, szczęśliwą, która je po prostu wszystko tak samo robiłam przy kp jadłam wszystko i córeczka nie miała na nic alergii
MiLady tylko spokojnie :-* sprzedaj ją albo idź do krawcowej może coś wymyśli
Martita kciuki za wizytę jutro :-*
ja wieczorem brzuch mam większy o wiele niż rano i też trochę bardziej twardy ale to nic złego tak myślę :-)
MiLady tylko spokojnie :-* sprzedaj ją albo idź do krawcowej może coś wymyśli
Martita kciuki za wizytę jutro :-*
ja wieczorem brzuch mam większy o wiele niż rano i też trochę bardziej twardy ale to nic złego tak myślę :-)
KLaudynaaa super ze moglas jesc wszystko karmiąc piersią, ja nie jadlam prawie nic :-( kiepsko wspominam ten okres... teraz mam w planie nie stosować diety eliminacyjnej ale jak drugie dziecko będzie miało taki kolki jak pierwsze to pewnie znow o chlebie i wodzie będę.
klaudynaaa
Fanka BB :)
no ja miałam szczęście co do jedzenia mojego ale nie karmiłam piersią długo, bo karmienie sprawiało mi ogromny ból, karmiłam ze łzami w oczach, przez nakładki które nie pomagały, karmiłam po 2 godziny chwila przerwy i znowu, nie było łatwo mam nadzieję, że teraz będzie lepiej...
Jej dziewczyny wspolczuje wam bo ja tez jadlam wszystko przy karmieniu procz grzybow. A w pierwszej ciazy to mialam straszna ochote na zupki chinskie .tesciowa to sie modlila zebym nie jadla tego. Teraz mam obrzydzenie i nie tkne. Ciagnie m ie bardziej do domowych potraw
Ja core karmilam 7.5 miesiaca a synka 11 miesiecy.
Mnie w kazdym przeziebieniu w ciazy lecza te kuleczki co sie po jezyk bierze homoepatyczne oscillococcinum napewno wiecie bo reklamuja.
Milady wspolczuje stresow z zalatwianiem slubu powiem ci ze ja na zalatsienie wszystkiego od zera mualam dwa miesiace w ciazy wprawdzie nie bylam ale dwojke maluchow mialam i nie wspominam okresu przygotowawczego najlepiej wiec moge ci tylko powiedziec ze ja tez nie bylam w stanie jazdemu dogodzic. To chyba najtrudniejsze.
Ja core karmilam 7.5 miesiaca a synka 11 miesiecy.
Mnie w kazdym przeziebieniu w ciazy lecza te kuleczki co sie po jezyk bierze homoepatyczne oscillococcinum napewno wiecie bo reklamuja.
Milady wspolczuje stresow z zalatwianiem slubu powiem ci ze ja na zalatsienie wszystkiego od zera mualam dwa miesiace w ciazy wprawdzie nie bylam ale dwojke maluchow mialam i nie wspominam okresu przygotowawczego najlepiej wiec moge ci tylko powiedziec ze ja tez nie bylam w stanie jazdemu dogodzic. To chyba najtrudniejsze.
Ja już po tygodniowym przeziębieniu. Leczylam się tylko herbatami z cytryną i miodem w ilościach hurtowych. Przez 2 dni lezałam w łóżku i czekałam aż minie. Katar jeszcze troszeczkę został, ale jestem alergikiem więc towarzyszy mi zawsze.
Ja przy karmieniu przez pierwszy miesiąc nie jadłam surowych warzyw i owoców i ciężkostrawnych rzeczy i wiadomo gazowanych napojów, potem zaczęłam powoli wprowadzać i obserwować i po jakiś 3 mcach jadłam już wszystko. Ale po powrocie ze szpitala zjadłam raz surowe jabłko i miałam nockę z głowy i zielona kupa za kupą. I wtedy zrozumiałam dlaczego w szpitalu dawali nam gotowane jabłka :-)
Jak tam dziewczyny plany na weekend? My dziś pierwszy raz zostawiamy Laurą na nockę poza domem u teściowej a sami idziemy na domówkę haloweenową Jutro i w niedzielę, objazd po cmentarzach i rodzinie. Piąteczek, piątunio
Jak tam dziewczyny plany na weekend? My dziś pierwszy raz zostawiamy Laurą na nockę poza domem u teściowej a sami idziemy na domówkę haloweenową Jutro i w niedzielę, objazd po cmentarzach i rodzinie. Piąteczek, piątunio
reklama