reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ach szkoda pisać... W tygodniu podskoczę z nią do krawcowej, chciałam tanio a coś czuje, że wyjdzie konkretna cena z poprawkami :szok:

Kupiłam sobie ten spray na katar dla ciężarnych, ale jak na razie nie działa... A ja z tych co by chcieli już natychmiast.
Czytam o tych waszych odczuciach ruchów, a ja nic nie czuję malenstwa. Mam dzisiaj ogólnie zły humor, chyba dzisiaj moje hormony jakiejś depresji dostały. Mam czkawkę i odbija mi się po wszystkim, nie mogę się też niczym napić... Wiem ... marudzę... echhhh

Miladyyy ja nie bardzo wierze w te leki apteczne dla ciężarnych, ostatnio kupiłam syrop *spam* i jak zobaczyłam jego skład to zalowalam wydanej kasy, sam cukier, lepiej już napic się herbaty z syropem malinowym i zagryźć kanapka z czosnkiem ;-)

Ja w ciąży nie pamiętam żeby ktoś z bliskich nekal mnie przesadami ale do teraz nawet, jak już corka ma 4 lata bardzo często slysze cudowne rady od mojej mamy, które zazwyczaj wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim.

Jutro w końcu, po 6 tygodniach mam wizyte u mojej ginekolog, ale bez usg, samo badanie na fotelu plus omówienie wynikow badan.
Wszystkie piszecie o twardnieniach brzucha, a mnie jakos dziwnie boli bo z prawej strony brzucha po zebrami, czasami promieniuje mi na prawa strone kregoslupa a czasami boli mnie wlasnie wewnątrz brzucha po tej prawej stronie.

Mozzarelka głupich rad nie słuchaj, sama wiesz co dla ciebie dobre, a później będziesz wiedziała co dobre ale twojego dziecka, co do jedzenia w ciąży to możesz jeść praktycznie wszystko, jedyne czego nie jadłam to surowe mięso, surowe ryby, jajko surowe i serki pleśniowe, ale ogólnie nigdy tego nie jadam :-p poza tym ja jadłam wszystko na co miałam ochotę, nawet niezdrowe przekąski czy pizze itd córeczkę mam zdrową, szczęśliwą, która je po prostu wszystko :-D tak samo robiłam przy kp jadłam wszystko i córeczka nie miała na nic alergii :-D
MiLady tylko spokojnie :-* sprzedaj ją albo idź do krawcowej może coś wymyśli
Martita kciuki za wizytę jutro :-*
ja wieczorem brzuch mam większy o wiele niż rano i też trochę bardziej twardy ale to nic złego tak myślę :-)

KLaudynaaa super ze moglas jesc wszystko karmiąc piersią, ja nie jadlam prawie nic :-( kiepsko wspominam ten okres... teraz mam w planie nie stosować diety eliminacyjnej ale jak drugie dziecko będzie miało taki kolki jak pierwsze to pewnie znow o chlebie i wodzie będę.

no ja miałam szczęście co do jedzenia mojego ale nie karmiłam piersią długo, bo karmienie sprawiało mi ogromny ból, karmiłam ze łzami w oczach, przez nakładki które nie pomagały, karmiłam po 2 godziny chwila przerwy i znowu, nie było łatwo mam nadzieję, że teraz będzie lepiej...

Jej dziewczyny wspolczuje wam bo ja tez jadlam wszystko przy karmieniu procz grzybow. A w pierwszej ciazy to mialam straszna ochote na zupki chinskie .tesciowa to sie modlila zebym nie jadla tego. Teraz mam obrzydzenie i nie tkne. Ciagnie m ie bardziej do domowych potraw :)
Ja core karmilam 7.5 miesiaca a synka 11 miesiecy.

Mnie w kazdym przeziebieniu w ciazy lecza te kuleczki co sie po jezyk bierze homoepatyczne oscillococcinum napewno wiecie bo reklamuja.

Milady wspolczuje stresow z zalatwianiem slubu powiem ci ze ja na zalatsienie wszystkiego od zera mualam dwa miesiace w ciazy wprawdzie nie bylam ale dwojke maluchow mialam i nie wspominam okresu przygotowawczego najlepiej wiec moge ci tylko powiedziec ze ja tez nie bylam w stanie jazdemu dogodzic. To chyba najtrudniejsze. :(

Ja już po tygodniowym przeziębieniu. Leczylam się tylko herbatami z cytryną i miodem w ilościach hurtowych. Przez 2 dni lezałam w łóżku i czekałam aż minie. Katar jeszcze troszeczkę został, ale jestem alergikiem więc towarzyszy mi zawsze.

Ja przy karmieniu przez pierwszy miesiąc nie jadłam surowych warzyw i owoców i ciężkostrawnych rzeczy i wiadomo gazowanych napojów, potem zaczęłam powoli wprowadzać i obserwować i po jakiś 3 mcach jadłam już wszystko. Ale po powrocie ze szpitala zjadłam raz surowe jabłko i miałam nockę z głowy i zielona kupa za kupą. I wtedy zrozumiałam dlaczego w szpitalu dawali nam gotowane jabłka :-)

Jak tam dziewczyny plany na weekend? My dziś pierwszy raz zostawiamy Laurą na nockę poza domem u teściowej a sami idziemy na domówkę haloweenową :) Jutro i w niedzielę, objazd po cmentarzach i rodzinie. Piąteczek, piątunio :):):)

reklama
Plany?? Hehe domowe :)

Ale dzis nudny dzien sie zapowiada nawet na forum cisza od rana. U mnie sterta prania do zrobienia ze 3 pralki 9 kilowe conajmniej :baffled:posciele reczniki ciuchy al :eek:

Do góry