reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Zgadzam sie z martita. To prawda ze wielorudki moga zaczac czuc ruchy w 14 tygodniu.zalezy to od budowy ciezarnej od aktywnisci malucha. Ja ruchy z 1 ciaza poczulam w 19 tygodniu
Z druga ciaza kolo 14 a teraz bardzo szybciutko obecnie jestem w 20 tygodniu a maly sie tak wypina ze czuje nie tylko kopniaki a falowanie widoczne golym okiem wiec to kwestia indywidualna .

Ja ruchy czułam w pierwszej ciąży 20 tydzien a teraz 16 ;) chociaz wczoraj i dzisiaj sa spokojne :/ a w którym tygodniu widać kopniaki bo ja nie pamietam jak to z Nadią było hmmm

marzenka bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko z Mateuszkiem jest w porządku!! az mi się cieplej na serduchu zrobilo! :) :) bardzo się cieszę!!! i gratuluję syneczka, wybraliście piękne imię, jedno z moich ukochanych bo moj brat ma tak na imię... :) <3

kasiagaw gratuluję córeczki!! :D śliczne imię!! :D

kitki nie jestes zolza, po prostu nie lubisz byc w centrum zainteresowania, ja mam tak samo :) nie moglam sobie wyobrazić wesela, nie chcialam tego, jestem wstydliwa osoba, niesmiala, u kogos na weselu zawsze jestem maks do północy bo dluzej zniesc nie mogę tych wymuszonych tancow z podpitymi wujami, kuzynami, ktorych nie widzialam od paru lat, rozmow z ciotkami i sluchania ich bredzenia o chorobah, szpitalach itp :p a na wlasnym weselu to juz masakra jest! musisz obtanczyc kazdego faceta, obejsc kazdy stol, dbac o gosci, usmiechac sie caly czas, zegnac gosci, upominac orkiestre i przy tym starac sie ladnie do zdjec wychodzic :D ja podziekowalam za taka "zabawę" i wesela nie mialam :D sam slub i obiad, gosci bylo 17 :D i byłam i nadal jestem przeszczesliwa, ze tak zrobilismy :D

bluelovi super, ze juz jestes w domku!

A ja już w pierwszej wcześnie czułam :p 14-15 tydz to było delikatne ale już w 16/17 czułam wyraźne kopniaki i teraz bylo tak samo a nawet już wcześniej mi się wydawało tyle ze to wcześniejsze to nie dam rękui uciąć ale już dobre 2tygodnie czuje ruchy wyrazne :)

Ja czuje delikatne kopniaczki, takie pukniecia wyczuwalne juz pod ręką. Ale ze względu na to lozysko na przodzie to wszystko zalezy jak Dzidziol sie ulozy, czuje tylko jak kopie po bokach.

Póki co nie mam planów na dzisiejszy wieczór, oj przydałaby się taka impreza halloweenowa :) Od rana wzięłam się za załatwianie spraw i sprzątanie. Tak mnie ruszyło, że ogarnęłam calutki dom, umyłam lodówkę, zrobiłam obiad i teraz dopiero usiadłam żeby zobaczyć co u Was słychać. Weekend zapowiada się pewnie tak samo jak u większości z Was. Odwiedzanie grobów bliskich i spotkanie z rodziną.
Witam nową mamusię :)

Witaj Wietrzyca :)

My tu nie mamy nikogo na cmentarzach więc dla nas będzie to dzień jak co dzień...

Dziś na wieczór mam w planach duże zakupy bo już mi wszystkiego w domu brakuje choć codziennie chodzę po małe zakupy ale już ziemniaków czy wody jeszcze mając Damiana w domu to nie kupię, mąż do późna w pracy wróci pewnie ok 19 ale jutro też idzie więc już musimy dziś podjechać do lidla tam jeszcze nie będzie świecić pustkami o tej porze :) A jutro na wieczór mam nadzieję że uda nam się pojechać po tą nieszczęsną szafę bo już patrzeć na te kartony nie mogę.
Teraz Damian śpi a ja oglądam rzeczy dla dzieci na allegro już bym pewnie zamawiała ale w sumie to nie wiem czy
nie popatrzyć w toy s rus bo przecież też to wszystko mają. Wpadła mi w oko fajna mata dla dzidzi i kolejka elektryczna dla Damiana.

Co do karmienia to Damian miał kolki straszne do 4msc więc ja przeszłam na dietę lekkostrawną. A on darł się tak czy tak, był wcześniakiem więc nie miał jeszcze w pełni jelit ukształtowanych. Po tych 4msc już stopniowo też wracałam do wszystkiego. A teraz też mam zamiar uważać na dietę- bez przesad po prostu bez smażonych, ciężkich i bardzo przetworzonych rzeczy no i z warzyw i owoców wolałabym nie rezygnować ale to się dopiero zobaczy jak Mały będzie reagował jak coś trzeba będzie wykluczyć to wykluczymy.

Hej, ja czulam ruchy w 19tc z synkiem, teraz co wam pisalam ze czulam malenstwo to nie bylo kopniaczek tylko takie hmmm "puk" haha i czulam to juz dwa razy. Bardzo jestem zdziwiona bo spodziewalam sie cos poczuc nie predzej niz w 19tc.

Milka kiedy idziesz na usg, jakos niedlugo prawda? :-)

Witam nowa mame :)

Moje plany to impreza urodzinowa u siostrzenicy jutro, jade sama z synkiem bo maz jedzie z kolegami na ksw do londynu. W niedziele tez mamy urodziny w rodzinie. Jejku w listopadzie porodzilo nam sie tyle dzieci ze mamy w tym roku 6 imprez.

reklama
Ah i u nas haloween obchodzi się pełną parą, dzieciaki chodzą, dostają cukierki ale ja mam dzwonek zepsuty i tak ich nie usłyszę a zanim mi naprawią to nie będę stała przy drzwiach patrzeć czy nie idą :) Te dzieciaki potem psikusy robią ale jak dostaną od sąsiadki bo ona zawsze zaopatrzona to może bez nas się obejdzie :) Właśnie mi się przypomniało że dokładnie o tej porze w zeszłym roku się wprowadzaliśmy tutaj do naszego mieszkanka :)
Poza tym też jest masa zabaw dla dzieci z przebraniami ale ja nie mam dla D bo jeszcze mi kaszle trochę więc w weekend też posiedzi w domu żeby się wykurować porządnie. Za to za tydzień będzie obchód z latarniami na Santa Martin to już pójdziemy :) Lampion już mamy :)

Do góry