reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki ile lat ma twoja córcia?
Mój Damian w lutym skończy 4 i wie prawie od początku a zaskakuje mnie każdego dnia :) Gada, śpiewa do brzucha mówi ze kocha mame, tatę i dzidzie :D Wszystko on będzie przy dzidzi robił :D Jak mu mówiłam ze dzidzia będzie miała swoje łóżeczko to mówi żeby spala z nami a nie sama bo się będzie bała :D Oglądaliśmy ostatnio ten program o wcześniakach bo akurat była Edyta Górniak (swoją drogą to sam Damian w tym szpitalu leżał i tam rodzilam) i tam dawali dziecku butelkę to pytam czy tak będziemy dzidzie karmić a on oburzony i na moje piersi pokazuje że ja przecież mam karmić :D i jeszcze jak kiedyś gadał do brzucha i spytałam czy ma już dzidzia wyjść to powiedział ze przecież jeszcze jest za mała- szok ja nie wiem skąd on to wszystko wie :)

reklama
:) Będę walczyć jak lwica o Kalinkę!!

Kitki - wg mnie nie do końca to dobry pomysł. Tzn nie wiem ile Twoja córa ma lat i na ile jest "kumata" ale moje dziewczyny zareagowały w różny sposób. Usiedliśmy razem, mąż zaczął , że wszystkie znaki na ziemii i niebie wskazują,że będą miały brata lub siostrę . Lilka niewiele skumała. Uśmiechnęła się i wróciła do swojej zabawy Olimpia wpadła w histerię. Płacz, krzyk, nie mogła spać w nocy - "nie chcę, nie lubię dzieci, nie chcę żeby mama szła do szpitala itd.itp". Przez miesiąc jeszcze przeżywała i temat brzucha był zakazany. Na szczęście przywykła i ucieszyła się,że to bedzie dziewczynka. Ja bardzo ostrożnie mówię o ciąży, wspomnę coś, ale nie rozwijam tematu żeby nie poczuła,że to jest centrum mojego zainteresowania. Sama zaczyna pytać i mówić "nasza dzidzia" więc jest coraz lepiej :)
Nie zaryzykowałabym z pójściem na USG właśnie dlatego,że reakcja może być różna. POmijam fakt,że na tym USG dziecko średnio widzi ;)

Renia - ale fajnie reaguje Twój synek. To musi byc miód na Twoje serce. Omineły Ciebie wyrzuty sumienia :)

AgniesiaBe - to fajnie ze taki sam termin bo chyba wiekszośc dziewczyn na forum jest z terminem na początek kwietnia, skąd jesteś?

Renia - moja córka ma 6,5 roku i bardzo ale to bardzo chce mieć rodzeństwo od zawsze, najchętniej starszą siostrę;-):-D wiem ze sie bardzo ucieszy ale to bardzo wrażliwa dziewczyna, na maxa wrażliwa, czesto sie wzrusza, płacze na bajkach, na smutnych reklamach itd (np. ta reklama z allegro o tym psie w deszczu - od razu przełaczyć musimy bo wyje) i dlatego troche boje sie jej powiedzeć ze jak się nie daj Boze coś stanie to Ona strasznie to bedzie przeżywać, wiem ze jej przed wszystkim nie uchronie, ale mam trudną ciążę i taka będzie aż do rozwiązania, także odhaczam z ulgą każdy tydzien, byle do przodu. Wiem ze muszę powiedzieć bo niedługo bedzie widać, poza tym nie pozwalam jej włazic na mnie jak leże, nie chce by czuła się odtrącona bo przecież nie robię tego specjalnie tylko z troski o brzuszek

U mnie bolu głowy ciag dalszy. Przestalo mnie bolec gardło, ale za to jest mi niedobrze od rana :zawstydzona/y:

Nasza corka zareagowala podobnie jak Damian Reni, zreszta ona juz od jakiegoś czasu mówiła o rodzeństwie. Ostatnio byla z nami na usg i mysle ze ja zabierzemy na polowkowe 4d żeby lepiej widziała.

Kitki moja lusia ma 3 lata i 4 miesiace i ona juz wie od poczatku i jestem z niej dumna bo ona sie tak cieszy .napoczatku chciala siostre ale jak ma byc brat to ona tez sie bardzo ucieszyla ciagle przytula brzuszek vlaszcze i mowi. Co dzidzia bedzie robic jak sie urodzi ;)) ona juz drugi raz ze mna przechodzi ciaze ale jak bykam w ciazy z sojtusiem to byla malutka ale tez jej od pkczatku tlumaczylam no ale nie wiem jak to bedzie z wojtkiem on w styczniu skonczy dwa lata ale jak mu tlumacze ze bedzie dzidzia i ze nie wolno skakac wokol brzuszka to srednio rozumie... Niby cacy porobi Ale nawet mojej lucji czasami nie chce sie dac przytulic nie wiem jak go przygorltowac na przyjscie swiat dzidzi :eek:z lucja nawet sie nie zastanawialam ona nigdy nie byla zazdrosna inne dziecko wgl:szok:

Kitki jestem z Pruszkowa a Ty?

Wiesz jeżeli masz trudną ciąże to może rzeczywiście warto poczekać ile się da. A córci możesz powiedzieć, że masz problemy z kręgosłupem i dlatego nie może na Ciebie wchodzić albo coś takiego...Hmm trudne decyzje

reklama
Do góry