reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Martita w pierwszej przytyłam 17kg i wszystko zgubiłam będąc na diecie mam nadzieję, że teraz też się uda :p
Bafinka trzymam bardzo mocno :-*
Milka to odpoczywaj kochana i uważaj na siebie :-*
Lunka spokojnie, każdy bąbelek jest inny, co prawda dziwie się że usg robi przez brzuch bo to dopiero później się robi, fajnie by było jakbyś poszukała innego lekarza i kochana tak jak napisała Marzenka mój bąbel ma 4 cm wczoraj miałam usg 10+4 tc i to jest dobrze bardzo, wg usg jest w 11 tc :-)
Beata też tak czasami mam, ale spokojnie nic się nie dzieje :-)
Marzenka jutro wstawię brzuszek mój :-)
Renia ja już miałam toksoplazmozę badania robione
kochane ja cały dzień u rodziców odpoczywałam sobie, mama zrobiła pyszny obiadek :-D co do apetytów to właśnie jem bagietkę z pasztetem i ogórkiem i zaraz popiję to pomidorówką :-D ahhh żyć nie umierać :-D

Klaudyna teraz dobrze podchodzisz do wagi :-) zgubisz wszystko na spokojnie.

Z tego co pamiętam to usg genetyczne robia przez brzuch, ewentualnie jak cos tam nie da rady zmierzyć to dopochwowo, ja tak miałam w pierwszej ciąży a robiłam jak bylo dokładnie 12t0d.

Klaudynka..a jaka dietę stosowałaś po porodzie ?u mnie tez pomidorowa dziś..kotlet z kury, mizeria i ziemniaczki z koperkiem :)ja 2tyg temu byłam u lekarza i tez miałam usg przez pochwę .nie mógł znaleźć doplerem serduszka..to był prawie 10tydz

Heeej;-) Ja dzisiaj powiedziałam o ciąży w pracy i nie spodziewałam się tak pozytywnej reakcji przełożonych:tak:Ogólnie w pracy wszyscy się ucieszyli i pewnie teraz będą na mnie wołać "mamuśka" :-)

renia a jak przy pierwszej ciąży robiłaś toxo to wyszło że już miałaś? Bo skoro byłaś zarażona już kiedyś to jesteś bezpieczna. Ja tak mam z wirusem cytomegalii - w pierwszej ciąży przy badaniach wyszło, że kiedyś tam przechodziłam i teraz już nie musiałam ich powtarzać. Toxo niestety nie przechodziłam więc zbadałam, całe szczęście negatywny.

Ja już ostatnio w 11 tygodniu miałam USG przez brzuch.

Dżoana, powiedzieć w pracy to zawsze trochę stresujące więc fajnie że miło to przyjęli. U mnie też było spoko, dobrze że są takie firmy bo w większości niestety krzywo patrzą, a najbardziej Ci którzy sami mają dzieci - nigdy tego nie zrozumiem!!!!

Nie pamietam ale jak mu teraz powiedzialam ze jak badanie juz mialam w 1ciazy czy musze powtarzac to mi powiedzial ze to niewazne bo system immunologiczny przy tej chorobie nie zapamietuje tych przeciwcial hmmm

Edit: schauma no czytam teraz i widze ze masz racje, musialam go chyba zle zrozumiec..

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, ale naskrobałyście. Ja jestem taka sponiewierana wymiotami, że sił nawet wejsć na forum nie mam, dalej chodzę do pracy :baffled:, ale w pn mam wizytę u ginki z wynikami badań to chyba L4 na chociaż dwa tygodnie wezmę -co zjem to wydalę buzią - efekt taki, że wagowo jestem na minusie. Najgorsze są też zaparcia, nie mogę sobie z nimi poradzić -a nigdy nie miałam problemów.
A co do toxo -nigdy kota nie miałam, wręcz ich nie cierpię, a mam przeciwciała toxo -więc musiałam kiedyś to świństwo załapać -ale teraz jest ok, podobno mam się tym nie przejmować :crazy:

reklama
Renia badanie na toxoplazmozę w Polsce jest w pakiecie obowiązkowych badań i nic nie kosztuje. Ja miałam robione i wszysytwszysytko ok.
Dżoana, to dobrze że miło przyjęli u Ciebie w pracy wiadomość o ciąży, masz już to za sobą

Do góry