reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma daj znac po wizycie, trzymam kciuki.
Ja czopu nie pamietam, chyba mi nie odszedl, albo go po prostu nie zauwazylam
My sie nie seksimy. ja sie boje :-(
Wczoraj stwierdzilam ze pocwicze troche, ale po 10 min zaczal mnie boleć brzuch i na tym skonczylo sie moje cwiczenie.
Ja tez gorzej przechodze całą ciaze.

reklama
musiałam sobie uciąć drzemkę, przez to , że wstałam już o tej 4:30....
dziś idę na szkołe rodzenia 1 raz... zobaczymy jak będzie... strasznie jestem ciekawa

Schauma, czekamy na wieści co powie lekarz.
Zaraz uciekam się położyć, bo nabiegałam się z Majką po tych lekarzach i nic nie załatwiłam :/
Pojechałam z Nią do szpitala na pomorzanach, bo tam jest (a raczej była) poradnia ginekologii dziecięcej i dziewczęcej, ale okazało się, że przeniesiona została na Unii Lubelskiej. Z prawobrzeża musiałam dostać się na lewobrzeże autobusem ze schodkami, później dwa tramwaje ze schodkami - a Maja w wózku :/ Nikogo do pomocy. Jak dojechałam na pomorzany i dowiedziałam się, że przenieśli to mnie szlag trafił, ale tak mnie już brzuch na dole od dźwigania bolał, że pojechałam taksówką. Na pomorzanach przyjmowali tego samego dnia, a na Unii z miesięcznym wyprzedzeniem trzeba się rejestrować :/ Kolejny autobus ze schodkami... Pojechałam do teściowej i poprosiłam, żeby zawiozła mnie do domu, bo już ledwo chodzę. Całę szczęście mogła mi pomóc i niedawno wróciłyśmy :/ Ludzie się dziwnie patrzą, że nie daję sobie rady z wniesieniem spacerówki z dzieckiem do tramwaju, bo przecież wózek jest lekki, ale nie wiem czy też tak macie, ale nie mogę wysoko podnieść nogi, a jeszcze z ciężarem... sama Maja waży 13 kg a nie puszczę jej samej po schodkach, bo tramwaj czy autobus zaraz ruszy i się przewróci :/ a samochód jak zwykle mąż wziął do pracy :(

U mnie na szczęście fałszywy alarm :) Lekarz stwierdził bardzo zwiększoną ilość wydzieliny ale mleczno białej bez oznak infekcji. Ale stwierdził, że rzeczywiście mogła się ona skumulować bo jest dość ciągnąca i wypaść w formie "gluta" :) Zapomniałam że dzień wcześniej po tym seksie zaaplikowałam sobie profilaktycznie globulkę z kwasem mlekowym i ona taka żółtawa jest więc stąd może ten zielonkawy kolor. Szyjka zamknięta i 34mm więc lekarz mówi, że jak na ten etap u wieloródki to całkiem nieźle :)

Marzenka miałaś rację z tą wydzieliną. A łóżkowe podboje nie były jakieś "ostre" ale też nie jakieś mega delikatne. Po prostu normalne, ale chyba rzeczywiście trzeba trochę przystopować :)

reklama
Ci chwile zaglądałam zeby sprawdzić czy juz nasza schauma jest po wizycie ...tęsknie za normalnym przytulaniem z moim mężusiem ale teraz to i on chyba ma większego stracha niż ja ;)

Do góry