reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita ja teraz miałam leukocyty 26 gdzie norma to do 27. W tym pojedyncze bakterie jakieś.
Także nie powyżej normy ale moja ginka tak to potraktowała.

reklama
Alunia a dostalas jakies leki?

renia zazdroszczę pogody, u nas dziś było 2 stopnie na plusie czyli caly snieg topnieje, a do tego padal deszcz. Jedna wielka breja na chodnikach...

Dostałam profognar uro czy jakos tak, ale to taki bez recepty, zurawinka z czymś tam no i mam duzo pić. Za dwa tyg na ponowne badanie moczu i jak nie będzie poprawy to jakieś konkretniejsze leczenie ma byc.
Ale mi teraz oprócz tego wyszło bardzo dużo kryształków szczawianowo wapniowych i mam nadzieję że zaden piasek czy kamyczki mi sie nie zrobią w nerkach. Od jakiegoś czasu boli mnie na wysokości nerki po lewej stronie ale to zawszes jak za długo siedzę, wcześniej myślałam ze yo po prostu od kręgosłupa ale teraz sie zastanawiam czy to jednak nie nerka...

Bluelovi pozbyłam się czyli zdjęłam wszystkie ozdoby i wyniosłam choinkę na balkon, tzn przeciągnęłam ;-) ale mąż jak wrócił i tak mnie wyzywał, że sama to zrobiłam...
Reniu to fajny dzień dziś mieliście :-)
Martita ja tak nie miałam
u nas też dziś deszczowo ale byłyśmy na spacerku z pieskiem, mała szalała w kałużach i w błocie :-D

schauma to świetnie, że nic się nie dzieje, ale zawsze lepiej skontrolować i mieć spokojną głowę :)
Dziękuję, że tak się mną przejęłyście, miło mi :)
renia, zazdroszczę pogody :) tak jak pisała kitki, u nas dzisiaj deszcz, chłodno, mgliście :(
Alunia, może Twój ginekolog wyśle Cię na usg tej nerki? Oby nic tam nie znaleźli, bo kamyki w nerce to jedna z gorszych przypadłości. Ja mam kamyki w woreczku żółciowym i miałam już kilka ataków - ból nie do zniesienia :( i dostałam ich po porodzie (mimo, że cc) ...
Ciekawe, kiedy moja Majka będzie wymyślała małe kłamstewka żeby coś wyłudzić :D hehe, swoją drogą ciekawe jak do tego podejść, śmiać się czy karcić :D

Dzień dobry :)

Martita ja miałam taki stan rzeczy jakiś miesiąc temu, nie dostałam leków ale w razie czego miałam kupić sobie coś w aptece na drogi moczowe, na szczęście załadowałem sie świeża żurawina we wszystkich możliwych postaciach przez jakiś tydzien i na kolejnej wizycie mocz czyściutki.

Antus ja Cię podziwiam ze tyle dzwigasz , ja juz nie mogę.... Jak podnoszę Małego ( 17 kg ) to chwile w miejscu mogę postać, ale jak zrobię kilka kroków albo miałabym po schodach go wnieść to czuje jakby mi sie normalnie brzuch od góry zrywał i ciągnie mnie w bliźnie.

Dzień dobry :)

Żurawina jest faktycznie super jeśli wyniki moczu są nie do końca dobre. Ja pije co jakiś czas profilaktycznie sok z żurawiny a moja koleżanka robiła podobnie jak Marciosz i wyniki jej się znacząco poprawiły.

Jakie macie plany na dziś? Mój mąż późno z pracy wróci a za oknem nadal masakra więc chyba w domu pogardę trochę. Myślę też się może wybrać pooglądać biustonosze do karmienia... ale ogólnie nudny dzień się zapowiada z atrakcjami w postaci prasowania ;)

Cześć:) ale u nas dzis strasznie za oknem, mgła taka że nie widać samochodów na parkingu za oknemi nawet nie wiem czy mam dziś jakiś srodek lokomocji :) dzisiaj ruszam w miasto bo nazbierało sie trochę zaległości do pozalatwiania. Może jakąś drogerie obskocze i kupię te wszystkie kosmrtyki zeby miec to juz z głowy:)
Milego dnia!!!

reklama
Hej kochane :-) U nas pogoda też nieciekawa ale muszę iść na zakupy a po południu odwiedza mnie koleżanka z coreczka to sie nasze kochane wybawia :-)

Do góry