reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Kiki, a co załatwiałaś po kolei po ślubie? Jutro chcę brać L4, mam już na nowe nazwisko brać czy jak? Nic nie załatwiałam, ani banków, ani nic, jeszcze nie mam aktu ślubu z USC, dopiero co wróciłam z Zakopanego, to od dzisiaj latam po lekarzach, coś nie tak mi z zębem zrobiła, boli jak ch*****. A tu jeszcze dokumenty mnie czekają.

MiLady - to zalezy jak duzy masz zaklad pracy. Kto placi ci zwolnienie zus czy zaklad?
Mi placi zaklad i dowiadywawalam sie w zusie i mam brac na stare dopoki nie zmienie w zakladzie pracy. A w zakladzie pracy zmienie jzk zmienie w banku o inaczej moga mi przelewy z pensja cofac. A w banku mozna dopiero jak masz nowy dowod akt slubu nic nie daje. Reasumujac - idz do urzedu miasta zloz o dowod i odbierz przy okazji akt slubu. Pozniej cietpliwie czekasz miesiac co ja wlasnie czynie:rolleyes: pozniej zglaszasz w banku a na koncu w zakladzie pracy zglaszasz zmiane nazwiska i zmiane dowodu i tam trzeba ksero aktu slubu dolaczyc. Jak to zrobisz to dopiero bierzesz l4 na nowe nazwisko.
Nie wiem jak jest jesli masz malego pracodawce i to zus ci wyplaca za l4

ja daję L4 do pracy , bo szkoła ma ponad 20 pracowników i $ dostaje z pracy.... Oni się sami rozliczają z Zusem... w końcu was nadrobiłam ... nie ma mnie teraz zbytnio w domu , bo robię te praktyki... na szczęście babka mi idzie na ręke i liczy tyle godzin mi ile ona jest w pracy a nie ile ja jestem na tych praktykach.... jak jestem w domu to pisze scenariusze lekcji , chce jak najszybciej zaliczyc drugi semestr który jeszcze mi się nie zaczął... zeby po porodzie nie latać na uczelnie.... nie wyobrazam sobie , bo chyba bym z maludą musiała jeździć.... na szczęście bardzo wyrozumiali się na uczelni.....
ogólnie czuje sie taka jakaś zmęczona:/:/ brak mi sił...

Rsz fajnie że sobie zaliczasz wcześniej, bedziesz miała spokojniejsza głowę.
Ja mialam isc od pazdziernika na studia (tak,tak tacy starzy ludzie też się uczą ):rofl: ale przywiezlismy sobie corcie z wakacji i cóż zycie samo zadecydowało :-)

reklama
Majka i jak na szkole rodzenia ?
Milka super, że wszystko szybko idzie, oby tak dalej :-D
Marciosz mnie tam nie boli, nie wiem od czego to może być u ciebie
Infini ja często słucham muzyki, ale mała wtedy fika a nie śpi ;-)
Reniu ja jakiś zmian po luteine też nie czuję mam te same dolegliwości co w pierwszej ciaży a wtedy nie brałam luteiny
Rsz znam to, juz od dawna tak się czuję ;-) tylko spac nie mogę bo musze latać za córcią :p no i fajnie, że sobie teraz chcesz wszystko zaliczyć, będzie z głowy :-)

ja wstaję codziennie koło 6 bo tak córcia się budzi, dziś byliśmy na usg 4d opisłam wszystko w wątku z wizytami i wstawiłam zdjęcia mojej pięknej córeczki, takie usg to coś niesamowitego, a ja się zastanawiałam czy iść, a teraz się cieszę , że się zdecydowaliśmy, przeżycia, emocje, oglądanie córeczki ahhh..coś pięknego, ja tak kocham tą maleńką dziewczynke :-) dzisiaj tak fika przez cały dzień :-) a ja mam bardzo dobry humor dziś przez to :-D byłam też na kawce u sąsiadki, teraz odpczywam i coś tam sobie zjem ;-)
co do 3go dzieciaczka to ja też nie mówię nie ale nie szybciej będziemy o tym myśleć jak za 5-6 lat
byłam też wczoraj u engo i wszystko ok na usg, tsh mam 0.993 ale ma brac dalej euthyrox
co do ruchów to moja córcia jest bardzo ruchliwa ciągle fika w brzuszkui robi to bardzo mocno brzuch cały lata :-D
co do L4 to ja zanosze sama do pracy a kasę dostaję przelewem

Do góry