reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Przesadzacie :p ja to nie chcę tylko 20kg przekroczyć :D Choć i tak jak sobie zakładam średnio teraz 2kg na miesiąc a zostały 3msc to jeszcze 6kg + 8 wyjdzie razem 14kg- no to już bym w ogóle zadowolona była :) Z Damianem do samego 34tyg 18kg przytyłam a poszło migiem :)
U was leniwie bo święto macie ale wam dobrze :) Niemcy nie obchodzą 3króli dopiero zorientowałam się rano jak mojego pytania na śniadanie nie puścili... Też leniuchuję ale sama, Damian w przedszkolu a mąż w pracy.

reklama
ja tez chcę śnieg!!! :D A u nas tak jak Karolinka pisala - jesień, szaro i mokro :/
ja za pół godziny kończę i jadę na naleśniki, straszną mam ochotę :D

Renia - ja w ciazy z nadia do 7-go miesiaca miala 7kg na plusie. Pozniej musialam lezec i stres zajadalam i do porodu szlam z 20kg:oops: po porodzie spadlo z 7kg od razu. Pozniej jeszcze troche zgubilam ale 7-8 mi zostalo i dupa. Ja wiem ze nie mam w sobie zacietosci zeby cwiczyc samej w domu. Przy malym dziecky czesto sil i checi brak zeby jechac na fitness. Dlatego wole teraz ciut sie utemperowac by nie bylo jak wtedy bo moj kregoslup juz cierpi przez to

Ja mam 9 na plusie i chciałabym skończyć na max 14. Jestem dobrej myśli bo nie mam juz tak często zachcianek i ćwiczę 4-5 razy w tygodniu. Juz się nie mogę doczekać jak poćwiczę bardziej dynamicznie :)

Mam 5-6 kg na plusie i niby nie jest zle ale przy moim lezeniu i tego ze malutka nie ma nawet kg a urodzi sie pewnie ponad 3kg to prognozuje ze jeszcze przytyje drugie tyle przynajmniej. W moim przypadku dobrze by bylo przytyc max 12 kg bo ja niska jestem....

Fenika jak dla mnie nie ma żadnych plusów po Cc, ból podczas pionizacji okropny chyba ze pozwolą Cię nafaszerować morfinka. Dla dIecka Cc tez niekorzystne i zwłaszcza na zimno, jakiekolwiek skurcze już dają sygnał dIecku.. Ale jak masz mocne wskazania ze względu na zdrowie to po prostu postaraj sie z tym pogodzić. Blizna jest ładna ? Jak sie dobrze zrośnie to tak, ja mam bliznowca i to wyglada obrzydliwie. Ponadto wewnątrz po operacji zawsze tworzą sie zrosty i nawet po kilkunastu latach dają objawy bólowe i często powodują niedrożność jelit, przyrosty macicy do pęcherza itd... Natomiast tego można dowiedzieć sie jedynie przy kolejnym otwieraniu lub bardzo dobrej diagnostyce obrazowej. Mało sie mówi o złych aspektach Cc, jakos wydaje mi sie ze sie je teraz gloryfikuje, zamiast przedstawiać jako ostateczna interwencje medyczna i po prostu operacje na otwartym brzuchu a nie lekki zabieg....

A co do krocza to położne polecają olejek z wiesiołka do masażu i przygotowania krocza, mam zamiar stosować po 34 tyg. W internecie są opisy jak "masować "

reklama
Do góry