reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja mam w czwartek wizytę chyba ze coś mnie będzie niepokoić to wcześniej się wybiorę dziś miałam z 2 godz brzuch twardy i juz panikowalam tyle ze teraz myślę ze to chyba maluch się wypinal :)
Coraz szybciej teraz leci mnie w kwestii organizacji zaczął ogarniać wielki spokój gorzej właśnie z samopoczuciem bo gdzieś coś zakluje, pociągnie a ja juz spać po nocach nie mogę czy się coś nie dzieje....

reklama
Ja też mam jutro wizytę u gina, ale bez USG. Będzie badanie na fotelu i wyniki wszystkich badań z moczu i krwi, w tym cukier. Mam nadzieję że będzie OK.

Zaczynam powoli się przerażać tym co niedługo mnie czeka - poród, a najbardziej wychowanie niemowlaka. Zaraz wkraczam w trzeci trymestr

:szok:

Alunia zebys wiedziala.a teraz juz bedzie tylko ciężej ze wszystkim.do tego u nas w Łodzi zimno jak...wiec nie dosc ze brzuch wielki to trzeba zakładać na siebie milion warstw :-)
Majka dlatego ja sama nie wychodzę teraz, mojemu M. każe się wozić to tu, to tam :-) sama bym nie wyszła gdzies dalej bo za zimno...
Ja jutro oprocz wizyty biorę się za robienie łóżeczka bo chcę je przemalowac na biało, bo biale mebelki mi się marzą, a łóżeczko zwykłe drewniane.

A my dzis bylismy na 2 godz spacerze w tym corka na lyzwach jezdzila. A u nas ok -10 bylo :oops: za to jak wrocilismy to wszyscy sie rzucili na obiad jak wyglodniale zwierza ;)

Bluelovi tez mam wizyty raz w miesiącu i się na nie nie mogę doczekać a potem jak juz nadejdzie ten dzień to się stresuje :)

Ja we wtorek idę do okulisty a w piątek na krzywa cukrowa i inne badania krwi. I zastanawiam się, jak to są trzy pobrania na sam cukier plus inne badania to chyba wiaderko krwi tam zostawię. ..

A na jutro zapisałam się na gimnastykę i pewnie zamarzne po drodze bo musze długo na przesiadke czekać :(

Milka po naszego pieska on ma 6 lat :-D co do 500 zł to ciekawa jestem :p
Martita tutaj jest ten co ja mam dla córeczki i jest super http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292/
Kitki na zgagę podobno szklanka mleka może pomóc
Majka spokojnie ja mam już 12kg na plusie ;-) no i ja idę na sesję w czwartek brzuszkowa moja z córeczką w brzuszku i moją drugą córeczką :-D mi robi za darmo kuznka męża na swoje studio i robi na prawde cudowne zdjęcia, już nie raz robiła mi z córeczką czy samej córci. Planuję też iść po urodzeniu na taką w 4 :-) te zdjęcia sa piękne z brzuszkami :-)

hej kochane, ja też mam jutro wizytę, ale nie wiem czy tylko fotel czy usg też będzie, na pewno dowiem się czy wyniki krwi i moczu się poprawiły, ale najważniejsze, że sprawdzi czy nic się nie dzieje, no i planuję też iść w tym msc na us 3-4 D więc i tak córeczkę zobaczę :-)
kciuki za wizyty jutrzejsze i czekam na relacje :-D
a kochane co ile macie wizyty w gienkologów? Ja ma co 3 tyg a teraz zobaczyłam, że następną będę mieć za 4 tyg pierwszy raz taką długa przerwę będę mieć a zastanawiam się czy na tym etapie wizyty nie powinny być cześciej...

Majka dlatego ja sama nie wychodzę teraz, mojemu M. każe się wozić to tu, to tam :-) sama bym nie wyszła gdzies dalej bo za zimno...
Ja jutro oprocz wizyty biorę się za robienie łóżeczka bo chcę je przemalowac na biało, bo biale mebelki mi się marzą, a łóżeczko zwykłe drewniane.
nie chcesz mojego tez pomalować? :p ja mam białe meble w sypialni dlatego dla Młodej dorobimy tylko szafę przesuwną też biała.moje łóżeczko ma bliżej nieokreślony kolor...białe nie jest ale beżowe też nie.ale jak to mówią darowanemu koniowi... :)

Fenika to ubierz się cieplutko, bo z tą temperaturą to nie ma żartów..
Klaudyna zazdroszczę, kuzynki-fotografa... Sama bym sobie zrobiła takie zdjęcia, ale jednak koszt jest duży. Co do wizyt yo ja mam raczej co 4 tygodnie, rzadziej co 3.
Majka zartownisiu:D faceta zatrudnij ;) ja mojego muszę pogonić zeby w końcu za robotę sie wziął ;)

Kitki u nas rano -16 było :p
Klaudyna ja w pierwszej ciazy miałam co 4tyg teraz mam co 2tyg ale to ze względu na ciaze bliźniacza i moja szyjkę.

reklama
Ja mam co 3 tyg u kazdego z ginow dlatego mo co 1.5 wychodzi. Ale ten glowny mowil ze za miesiac bede juz miec co 2tyg i na kazdej usg wiec wtedy na bank zrezygnuje z tego drugiego bo bez sensu no i bankrutem zostane ;)

Do góry