reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Tusia...moj maż jest mega spokojny za to ja w ciąży kilka razy solidnie na niego nawrzeszczalam z byle powodu ...tusia my teraz nie ogarniamy sie z emocjami, popadamy ze skrajności w skrajność...życzę ci zeby wasz konflikt okazał sie chwilowy..tak bywa w najlepszych i najbardziej partnerskich związkach..każda kłótnia, jest powodem do rozmowy bez emocji i wyjaśnienia sobie całej sytuacji niestety ale takie sytuacje szlifują związek :)ja na początku naszego małżeństwa w każdej kłótni mówiłam ze wracam do Pl ;) szybko mi przeszło bo nie wyobrażam sobie dnia bez mojego meżula :)

reklama
Schauma - ja ogolnie nie lubie byc na zdjeciach nie umiem pozowac. Taka sztywna jestem. Ale na sesji bylo ok. Balam sie troche ale przezylam;)
Nie mielismy wtedy profesjonalnego aparatu, zadnego znajomego fotografa tez nie wiec poszlismy. To jedyne zdjecia jakie mam z pierwszej ciazy

Marciosz - ja nie mam detektora ale odkad czuje wyraznie ruchy synka to jestem o wiele spokojniejsza. Nawet sie zadtanaeiam czy nie zrezygnowac z jednego gina. A wiecie jaka ja panikara i ze czesto na wizyty biegalam wiec to duzy postep. Teraz wytrzymalam az calusie 3 tyg pomiedzy wizytami :D u mnie to wiecznosc. Tak to ledwo 1.5tyg wytrzymywalam

Marciosz ja tez probuje czasem z mezem szukac serduszka stetoskopem wlasnie ale bezskutecznie musze dzis znow sprobowac ale widze ze tu nawet doplerem czasami nie da sie znalezc ;) zobaczymy to napisze :)

No właśnie jak wsze nastroje ciążowe ? mnie łatwo doprowadzić do płaczu :/ Co do sesji nigdy nie miałam i jakoś tak nigdy nie myślałam.. chyba teraz taka "moda" ... Wybaczcie ze mało się udzielam ale ograniczony dostęp do netu mam , a z telefonu jak pisze i wcina moje wywody to mnie szlak trafia jasny . przed sylwestrem chciałam zrobić badania no i prawie się udało .... bez krzywej , krzywa teraz będę robić bo za późno dotarłam ( nockę miałam przy synku który cały czas rzygał .. ) Wiec końcówka roku taka sobie ogólnie ten rok był dla nas bardzo wyczerpujący i cieszę się na nowy ...

Mam w domu stetoskop ale odkąd czuje ruchy regularnie to się nie stresuje i nie sprawdzam bicia serca, moja ginekolog sprawdza mi na kazdej wizycie.

Ja też odkąd czuje ruchy doplera wogole nie wyciągam z szafy.

Jak Ada była mała byliśmy z nią na sesji, miała z 6 mcy. Wtedy fotografia malutkich dzieci nie była tak rozwinięta jak teraz. Ale fajna pamiątka jest, my dużo zdjęć robimy ale wszystkie na kompie a z sesji w albumie. ja tez nie lubię tych sesji gdzie dzieci wyglądają jak przebrane lalki, fotograf którego wybrałam robi takie fajne zdjęcia, bawiąc się światłem. chcemy żeby malutka miała kilka swoich zdjęć, później z Ada i Ada sama.

Jak ja byłam mała to rodzice co roku jeździli ze mną i moim rodzeństwem do fotografa. zdjęcia proste, ale pamiątka do końca życia. ja tez sobie obiecałam ze że swoimi dziećmi tez będę tak robić, ale fotograf zbyt drogi żeby co roku tak robić :-(

Ja to z tym stetoskopem bardziej chcialam posluchac czy slychac no bo na brak ruchow narzekac nigdy nie moglam :))

Co do sesji to ja bardzo bym chciala zrobic calej mojej trojce maluchow jak maksiu sie urodzi napewno uciesza sie kiedys z takiej pamiatki ;)

reklama
Tusia ja tez myśle ze pochopnie wyciągnęłas wnioski chociaz ja tez non stop sie z moim mężem kłócę i to jak ;) ale ty najlepiej wiesz o co chodzi i jak to naprawdę wyglada. Ale wszystko bedzie dobrze :*
My mieliśmy sesje na dwa latka teraz chciałam z brzuszkiem ale ze względu na leżenie nie poszliśmy a szkoda bo warto moim zdaniem.

Co do detektorów ostatnio naczytałam sie ze sa bardzo mylne i nie poleca sie stosowanie w domu samemu ze często zamiast tętno dziecka wykrywa tętno matki albo przepływ krwi i to trochę zdradliwe by my sie uspokajamy a jednak cos sie dzieje. Niewiem. Chciałam kupić ale po tym artykule rozmyśliłem sie i wole w razie co jechać jednak na IP.

Do góry