reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

andav ja też nastawiam się na piankowy materac :)
pokoik slicznie pomalowany!
co do imion to poszukaj w necie,wpisz 'international baby names' albo 'popular baby names' i wyskocza Ci cale listy imion ze znaczeniem :)

Kitki ja o wakacjach narazie wogóle nie myślę, mąż ma zabukowane daty na sierpień bo wtedy lecimy do PL chrzcic małego i na początku października, zawsze o tej porze roku latamy gdzieś na urlop i w przyszłym roku tez tak zamierzamy, ale gdzie będzie tym razem to nie wiem. ale na 100% gdzieś polecimy bo w tym roku urlop nas ominął przez kupno domu.

klaudyna no właśnie ja też materace oglądałam w Ikei i chyba zdecyduję się na zwykły piankowy z Ikea, opinie te materace mają świetne i są mega popularne więc nie ma co szukać dalej :)
500 zl wchodzi na pewno, żona mojego wujka juz w tym msc-u dostaje pierwszy raz.
jedziecie po małego pieska?? :D ale super!! pokaz fotkę jak go przywieziecie :D

reklama
Kurczę... Dobrze że jestem na tym forum bo ja przeciez nic nie wiem. Chyba pójdę za waszymi radami i faktycznie kupię nowy materac. A teściowej nic nie powiem, bo ona to zaraz by sie obrazila.
Kolorki pięknie dobrane do pokoiku. Tez chcę coś prostego i ładnego bez zadnego wymyslania:)
A co do moich wakacji to nie planuję jeszcze bo w tym roku napewno będę musiała pojsc na praktyki studenckie więc juz jeden miesiąc odpada :/ a po za tym to wszystko będzie zależało od finansów ;)

marzenka ja tak samo sobie marzę o porodzie w wielkanoc z tego samego powodu :D że mąż na pewno będzie w domu :) no ale marzyć to ja sobie mogę a zobaczymy
kitki ja owszem planuję długi urlop z dziećmi u dziadków :) Mąż w tym czasie chce przeprowadzkę urządzić a potem dojechać no i pewnie od razu chrzciny zrobimy. Moi rodzice z teściami mieszkają w odległości 5km od siebie więc będę trochę tu trochę tam. Damian będzie miał wolne od przedszkola to sobie tam polata z dziadkami, kuzynami a ja będę miała trochę lżej :)

Moj maz mowi zeby gdzies poleciec ale w wakacje po raz ze straszny upal za granica to jeszcze drogo no i synek bedzie taki malutki chyba bym sie troche bala z nim leciec. Moze za rok. Fajnie tak na jesieni by bylo ale u nas odpada bo corka juz do szkoly chodzi i na 2tyg to jej nie zabiore a poza tym musze jej jakos wakacje zapewnic wiec wyjazd na bank lipiec lub sierpien.

a co do planów na dzisiaj to mieliśmy jechać na wycieczkę ale po pierwsze pada po drugie mi już jakoś coraz ciężej, szybko się męczę no i wolę poleżeć w domu :D

My to chyba w tym roku na zadne wakacje dwojka maluchow i niemowlak nie podolam moze za rok ;DDD

Co do 500 na dziecko to ma niby wejsc zobaczymy na drugie i kolejne dziecko bez uzaleznienia dochodow a na pierwsze dla rodzin ktore nie przekrocza 800 zl na osobe i 1200 gdzie dziecko niepelnosprawne ale tu mowia o kwietniu .
No i oprocz tego ma wejsc 1000zl becikowego przez 12 miesiecy dla mam mtore nie sa na maciezynskim ani nigdzie zatrudnione a jak ktoras ma nizszy maciezynski to maja byc doplaty. To ma wejsc podobno jyz od poczatku roku.

reklama
Infini też chcę kupić takie łóżeczko... tylko kolor dąb sonoma... Ile płaciłaś? Kupowałaś z materacem czy bez? Ma szufladę ?

Do góry