reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

ja kupiłam nianię z tego względu, że będziemy mieszkać w domu, a nie w mieszkaniu i jak dzidzia będzie spać na piętrze, a ja np gotować w kuchni to wolę mieć pewność, że wiem co dzieje się w dziecięcym pokoju :) poza tym ta niania to monitor oddechu jednocześnie :)

Kitki biedulko :( kurcze znowu bolą Cię te zastrzyki :( rzeczywiście dobry pomysł, niech Ci położna sprzeda bezbolesny sposób klucia.

dziewczyny a do porodu idziecie normalnie ubrane czy juz w jakąś koszulę szeroką albo nocną? głupie pytanie, ale kompletnie nie wiem jak to zorganizować.

reklama
dzięki dziewczyny :D jeszcze nieraz zadam podobnie mądre pytanie :D super, ze was mam!

właśnie przywieźli wózek!!! a ja nie mogę go rozpakować bo nie mam nawet miejsca żeby te części porozkladac :( otworzę dopiero na nowym domku,Bozszzzz juz tracę cierpliwość... :/

Milka - w duzym domu to wiadomo niania bardzo przydatna bo inaczej non stop bys biegala i sprawdzala

Te zastrzyki nie tyle co bola bo bol moge zniesc tylko ze nawet jak wstrzykuje i nie boli to po kilku godz albo rano mam krwiaka i gulke taka twarda jakby zrost i najlepsze ze gulka nie jest tam gdzie punkt wklucia tylko czasami z cm obok. Nie wiem o co chodzi. Od tyg tak sie konczy kazdy zastrzyk. W pn mam gina to mu pokaze ten brzuch bo gulki sa wyczuwalne pod palcami. Wczesniej pytalam czy moge w ramie ale ten sie upiera ze mam w brzuch robic :rolleyes: w ramie trzeba uwazac zeby w miesien nie trafic wiec sama i tak bym nie zrobila a maz to na sam widok igly pada jak mucha ;)

kitki o to Twój mąż ma taką tolerancję na igły jak mój ;) w takiej sprawie tez nie miałabym co na niego liczyć. kurcze, to tak jakby krew Ci się zbierała pod skórą albo ten lek?? rzeczywiście pokaz lekarzowi te gulki, niech znajdzie sposób żeby ich nie było.
a jaki wózek byś chciała? ja jak szukałam to juz oczoplasu dostawalam i bólu głowy bo wybor tak olbrzymi i nie wiadomo na czym się skupić... ostatecznie postanowilam kupić ten, który widzę najczęściej na ulicach bo od początku ciąży zwracam uwagę na wózki i jeden model pojawiał się regularnie. sprawdzilam opinie, obejrzałam filmiki i postanowiłam, że więcej już nie szukam bo zglupieje ;)

Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia albo słyszała coś na temat niani D-LINK ? To jest system w którym dzieciaczki oglądasz na telefonie, tablecie czy komputerze. Nie ma w zestawie żadnego monitora tylko jest kamera z programem na jakieś urządzenie np telefon czy tablet.
chodzi mi o takie cos:
http://www.dlink.com/pl/pl/home-solutions/eyeon/eyeon-baby-monitors
Mój coś takiego znalazł i przekonuje mnie do takiego zakupu.

Macie na ten temat jakieś zdanie, opinię ?

reklama
Dziewczyny ja używam olejek z Firmy Nacomi i u mnie jest do dostania w sklepie z rzeczami eko, ale spokojnie można zamówić na ich stronie. Etja robi rownież dobrej jakości olejki.

Jak ja bym chciała rodzic w domu... No ale nie mogę ze względu na bliznę po Cc, wole na koniec jak już bedą skurcze co 5 min pojechać do szpitala. Jakbym wiedziała ze mnie w takiej klinice naprawdę dobrze poprowadzą to bym zapłaciła i te 6 tys, ale coś czuje ze nie ma reguły i zależy wiele od personelu a nie od tego co to za szpital i ile dostaną kasy.

A co do niani to ja mam z Phillipsa taka biało-niebieska bez monitorka bo sie naczytałam przed pierwsza ciąża ze nie należy polegać na tym sprzęcie w kwestii monitorowania oddechu, natomiast bez niani nie wyobrażam sobie życia w domu.

Na Nowy Rok życzę Wam kobietki samych radości , mnóstwo uśmiechu, zdrowia i pięknych porodów !

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry