reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kasiunia nie mogę się doczekać kiedy ze swoją córka będę mogła piccollo pić :)))

Bluelovi to u Ciebie juz teraz zupełnie z górki :) lada moment 30 tydzień :)

Zapisałam się donokulisty na wtorek. I już się zaczynam stresować bo chciałabym bardzo rodzic naturalnie a teraz tylko przypominam sobie coraz więcej osób z rodziny które miały jaskrę...

reklama
Hej :)
Była u mnie położna , będzie jeździć co tydzień.
Dała mi kartkę co muszę kupić do dziecka np. do oczu , nosa, na peleśniawki itp.
Napisała mi co dla mnie musze kupic, co do szpitala mieć przygotowanie , pytała do jakiego lekarza rodzinnego zapiszę dziecko
Badała mi ciśnienie i robiła echo serca .

Tak , jeśli się samej jakiejś nie zna , to warto zapytać w przychodni.Każda położna ma swój jakiś rewir, który obsługuje. U mnie np. będzie co czwartki

witajcie sylwestrowo :)
nie poszłam dziś do pracy, czekają mnie 3 dni wolnego :)
i przyjechał kurier, mam juz nianię i monitor oddechu :D chyba z godzinę się wczoraj tym bawiłam, okropnie mnie cieszą zakupy dla małego :D dojechaly też ciuszki :)

Fenika Ty juz badasz dno oka? ja myślałam żeby iść w lutym, marcu nawet.. lepiej wcześniej?

bluelovi Ty już będziesz mieć miesięczniaka w domu jak większość z nas będzie na porodówkę jechać :D i wcale dużo nie przytylas! :)

Tusia u mnie w UK nie ma śniegu :) kurcze, ale fajnie, masz taką atmosferę zimową, brakuje mi zimy :/

Też bym nie kupowała, jakbym miała mieszkanie , ale duży dom... wiec pewnie nie raz się przyda.... Polecacie jakies?

Bluelovi - u nas tez te polozne przychodza. Ostatnio mnie sama zaczepila w przychodni jak z corka bylam i powiedziala ze po 21tyg kazda kobieta manprawo do takiej poloznej. Umowilysmy sie na kontakt po 26tc bo na razie nie chcialam. Ale tak mysle ze moze zadzwonie moze mi pokaze jak robic zadtrzyki bez zgrubien i sincow bo bylo juz dobrze a teraz jak brzuch duzy i twardy to kazdy zastrzyk konczy sie 2tyg krwiakiem albo przynajmniej taka gulka pod skora ktora boli bardziej niz siniak

A i mam tez 100cm w pepku na wadze nie wiem ile ale 3tyg temu 5+ i ponad miesiac mniej niz ty...bede sie toczyc chyba do porodu;)

reklama
Rsz - w domu to super sprawa. Ja bym kupila sama bez monitora. Kolezanki odradzaly monitor ze czesto alarm sie wlacza bez potrzrby i na zawal zejsc mozna ze strachu

Do góry