reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka dokładnie tak, na wacik i od zewnątrz do wewnetrznego kącika oczka przemyć. oczka powinno się przebywać codziennie, ja to robiłam rano i wieczorem. Częściej używałam soli. Ja mam cały pudełko soli z pl ( używam do inhalacji), tutaj w aptece kiedyś chciałam kupić to nie wiedzieli o co mi chodzi. moja koleżanka kupuje w tutejszych aptekach, nie wiem jednak pod jaką nazwa. Ja uszek żadnymi preparatami nie czyścilam, delikatnie ręcznikiem miękkim. wacikow się nie używa.

Ania dobrze ze ci przeszło, jutro gin, sprawdzi czy wszystko ok.mi brzuch nie twardnieje, skurczy tez nie mam, a może mam ale nie czuje:-S

reklama
Mi w szpitalu jak małej oczka ropiały, to kazali przemywać naparem ze świetlika, ponoć lepszy niż rumianek na te sprawy. A w domu normalnie sól fizjologiczna. Wy o kosmetykach dla malucha, a ja sobie zamówiłam podkłady poporodowe, majtasy siateczkowe, purelan na sutki, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe itp., itd. Dla małego zamówiłam paczkę pieluch do szpitala ( taką małą), kubek dla noworodka, pieluchy tetrowe - kilka sztuk.

Ale szalejecie dziewczyny :)
Mi sie wydaje ze tyle jeszcze czasu ze zaczne po 30tyg sie ogarniac. Ale czytam skrupulatnie i wpisuje na liste czego jeszcze nie mam a Wy tu napiszecie

Ja właśnie nic poza kosmetykami tak nie potrzebuje wiec czekam po nowym roku na spokojnie :) Mate i leżaczek z większych rzeczy, karuzele, reczniczki, pieluszki no i reszta to już chyba same drogeryjne :)

Mama mi przywiozla co potrzebowalam wlacznie z pieluchami tetrowymi. Oczka przemywalam rumiankiem, na szczescie malemu nie ropialy . Octenisept mozna kupic tez na ebay z pl, kosztuje cos ok 9f.

Do oczu sol fizjologiczna a uszy tylko z zewnątrz się czysci.

Ja mam już prawie wszystko, w piątek zamowilam majtasy, podkłady, smoczki itd. Kocyk minky szyje mi kolezanka. Zostalo mi lozeczko, wozek, wanienka, nakładki i jakies *******ki wiec prawie gotowa jestem :-)

ania trzymamy kciuki :) będzie dobrze :)

Karola o dzięki :) nie słyszałam o tym, jak wrócę do domu to spróbuję to ogarnąć :)
o super, ze napisałaś o tym octenisept, zamówię na ebay. a jak się tego używa?

aniabuu dzięki za odpowiedź :) to chyba będę tego rumianku używać bo nie mam tej soli jak dostac z PL. chyba ze będzie na steonce jakiejs apteki co wysyła, sprawdzę. a tą sól to używa się jak rumianku, na wacik się leje i od zew do we kącika oczka?

Annika co to jest kubek dla noworodka?

Ja kosmetyków używałam tylko emolium do kąpieli i bepathen do pupy. Niczym innym nie balsamowałam, bo mała miała taką ładną skórę, że nie musiałam. Później zakupiłam jeszcze z Musteli szampon na ciemieniuchę bo Laura miała i tak do dziś go stosujemy + mydełko dla niemowlaków ale nawet zapomniałam już jakie :) Generalnie dużo rzeczy nadal używam dla Laury więc ja to nawet teraz mogłabym noworodka obsłużyć :)

Annika co to jest kubek dla noworodka? :D

reklama
Dziewczyny podziwiam, wy już kończycie wyprawki. A ja tylko kilka ciuszków mam...
Ciągle mi się wydaje że ze wszystkim jeszcze zdążę. Pewnie jak pójdę na L4, to zacznę przygotowania. Ale cieszę się, że tyle tu opinii i dobrych rad świeżym mamusiek, cieszę się że tu trafiłam. Dużo się pozmieniało od czasu kiedy moje dzieci wyszły z pieluch. Z pewnością skorzystam z Waszych doświadczeń.

Ja też już czuję kiedy dzidzia ma czkawkę, śmieszne to uczucie :-)

ANNIKA Ty to masz rozpiętość wiekową dzieciaczków - córcia już prawko i studia za pasem, a synuś dopiero na świat przyjdzie :-) Gratuluję zdolnej córki!

MARZENKO super świąteczny nastrój masz już w domku. Bałwanki ekstra - sami robiliście czy kupne?

U nas choinkę też dopiero tuż przed świętami się stroi. Powoli gromadzę ozdoby świąteczne. Na przyszły weekend pewnie też będziemy ozdabiać domek:-)
[h=1][/h]

Do góry