reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja używałam oilatum do kapieli i oilatum krem do buzki. Na pupke na codzień to masc Linomag zielony. A w razie potrzevy- Sudokrem lub puder dactarin. Potem wszystko kupowalam Nivea i wtedy też używałam balsamu do ciala.
Teraz myślę o oleju kokosowym bo super nawilża ale musze poczytać czy dla noworodka jest ok
No i Octanisept koniecznie- na ranę po cc i pepuszek.
Dziewczyny a czym przemywalyscie oczka- ja rumianku ale wiem ze i sól fizjologiczna można stosować.

reklama
Do oczka sól fizjologiczna, octanisept kupiłam w aptece w polsce. szwagierka poleciła mi krem na sutki Medela purelan, ja nie dostałam go w aptece kupiłam inny o podobnym składzie, ale widzę ze na ebayu ta maść jest. no i silikonowe nakładki koniecznie

Tak milka herbata rumiankowa, bez cukru ;-) dobre jak oczka ropieja, Ada miała zatkany kanalik lzowy, dzięki rumiankowi uniknelismy zabiegu.
Karolina o jakich paczuszkach z boots mówisz?

aniabuu o dzięki! :) i taką herbatę na wacik i się oczka przemywa? codziennie? a ta sól fizjologiczna to mozna tu w uk dostać? i jak tak, to jak się tu nazywa? a uszka jak czyścić?

Miałam tylko twardnienia czy to skurcze sama nie wiem :/ o których pisałam więcej nie było.... od 16:07 jest spokój wiec sobie daruje IP. A u was badają? Bo u mnie jest od razu przyjęcie, chociaz gdyby dalej twardnial brzuch to bym pojechała. Wybrałam sie dzisiaj do teściów na obiad i trzeba było w domu lezec jednak. Trzymajcie kciuki jutro mam wizytę i mam nadzieje ze nic sie nie zmieniło :)

reklama
Dziewczyny z uk. To sa paczki z Emma Diary i Bounty. Wypelnia sie w katalogu jedna stronke i idzie do boots albo Argos i odbiera darmowy gift. Po porodzie w szpitalu tez dostaniecie taka paczke a pozniej od poloznej jak was odwiedzi :) Sa tam pampersy, próbki kosmetykow dla dzidzi, na rozstepy dla mamy, na sutki, duze opakowanie chusteczek pampers, olejek jonson, pasty do zebow dla malucha, szczoteczka do zebow, szampon i duzo innych rzeczy , rozne znizki na zakupy, zesje zdjeciowe.
https://www.google.co.uk/search?q=emma+diary+packs&biw=1366&bih=608&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi10dKo09nJAhUFuBQKHVd-BIEQ_AUICCgD#imgrc=BAQs51rJj7b8nM%3A

Ostatnia edycja:
Do góry