reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Oj pytanie o wyprawkę to na pewno nie do mnie, ja daleko w tyle :-(
Ania leć na IP, lepiej dmuchać na zimne
Ja pusta lodówkę mam więc nie mam co pomielic, jutro zakupy ;-)
A ja zamówiłam blaszkę ciasta i pierożki u pani która się kulinariami zajmuje ;-) jutro musze pokupic kilka rzeczy na wigilię, kapusta, grzyby,śledzie, groch itd.Wyprawa do pl sklep wiec na pewno jutro wieczorem będzie co mielic

reklama
Ja tez pudru nie używałam tylko kremy ale Karola polecasz? Może lepsze? Damian nie miał nigdy odparzeń co najwyżej zaczerwieniona pupke to wtedy szybko sudocrem lub bepanthen ratował sprawe. Ale teraz to ja już nic nie pamiętam w sumie to nie wiem dokładnie co kupić :D

Ja używałam emolium, Ada miała problemy skórne. Miałam płyn do kąpieli i krem. teraz myślałam żeby oliatum kupić, musze się jeszcze rozejrzeć
Martita ale masz super :) ja jem i pije sok z zurawiny. Podobno kefir tez dobry, bo zakwasza środowisko

o kurcze, no to teraz juz nie wiem :D
napiszcie proszę co powinnam mieć z kosmetyków czy takich aptecznych rzeczy dla dzidzia :) ja wiem tylko o bepanthenie i tyle :D

aniabuu bakterii nie ma ale infekcja jest wiec marne pocieszenie ;-)

ania12344 i jak sytuacja u Ciebie?

Nie piszcie o jedzeniu na swieta plissssssss bo mi się od razu marza pierogi, krokiety itd. dobrze, ze to już niedługo :-D

Ja przy synku wykupilam chyba cala apteke. Kremy bepanthen na odparzona pupke, kremik nivea nawilzajacy na buzke, normalny na cialko, oliwka po kapieli i cudowny sudocrem, cos jeszcze mialam ale juz nie pamietam. Po pierwszych kapielach maly dostal alergii na te specyfiki wiec uzywalismy tylko Oilatum baby i puder. Nigdy nie mielismy problemu z czerwona pupka.
Wiadomo, ze kazde dziecko inne wiec teraz zaopatrze sie w to co pisalam i jakies próbki. Apropo probek Milka odbierasz darmowe paczuszki z boots?

edit zapomnialam o Octeniset, cudowny na rane po cieciu i na pepuszek. Nie szczypie, nie wysusza,odkaża i przynosi ulge

Ostatnia edycja:
U mnie ani bepanhen ani sudocream nie pomagał. Tylko emolium pomagał. Nie używałam żadnych kremów do buzię i oliwek, te dwie rzeczy wystarczyły. Może kupie jakiś polecany ale nie drogi płyn do kąpieli i emolium krem do ciała. Popytam szwagierke ona ma super preparaty na wszystko ;-)

Martita - fajne te linki co wstawilas. Dzieki ☺ przy nadii tez oilatum i emolium uzywalismy przez rok. Teraz widze ze sa lepsze i tansze

reklama
Karola nie, żadnych paczek nie odbieram, a to każdemu przysługuje?
i dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ), tez zakupię ten Oilatum i puder. a ten Octeniset to w Boots mozna dostać?

Do góry