reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

amko u nas tradycyjnie tez w ostatniej chwili ubieralo się choinke ale weź to wytłumacz czterolatce jak ona chce już :-) teraz co wieczor mnie pyta czy jak wstanie to choinka nadal będzie :-)

Jakich nakładek na sutki uzywalyscie? Bo ja zupełnie nie pamiętam jakie kupowałam...

reklama
Milka soli tak samo jak rumianku, ona jest w ampulkach. Poszukaj w aptekach wysylkowych, najpewniej mają. Zresztą tak naprawdę wszystko co potrzebne jest na eBay. octanisept to taki spray, prosty w użyciu :-)

Dziewczyny ja małej buzię przemywalam przegotowaną woda, czy coś się w tej kwestii zmieniło?

Karolina dzięki! to z tym kodem można odebrać darmowe próbki?

Martita ja kupiłam silikonowe, chyba babyono. Przyznaje się ze to będzie moje pierwsze doświadczenie z nakładkami. jak Ada się urodziła nie miałam takich nakładek, zresztą ja krótko karmiłam, może z miesiąc :-(

Ja tez przegotowaną woda albo właśnie rumianku. Tylko każde oczko nowym wacikiem aby ewentualnej infekcji nie przenieść z oczka do oczka. Do uszu ja używałam specjalne patyczki dla niemowląt ale bardzo delikatnie i głównie po kąpieli bo takim maluchom się nie czyści.
Purelan polecam. Jest super. Bardzo dobrze działa na poranione sutka. Tez musze kupić.
Octanisept psika się ranę po cc w celu dezynfekcji i pepuszek dziecka. Chociaż różne są szkoły z tym pepkiem- a to nie moczyć, a to nie psikac. Ja psikałam.
Nakładki miałam z Avwntu ale ich nie użyłam. Wkładki laktacyjne dla mnie najlepsze i cenowo ok z Rossmanna Baby Dream.
A jakiej firmy pieluszki planujecie? Ja chyba Pampersy kupie tak jak poprzednio bo nam podpasowaly.

Myslalam żeby kupic te nakładki z Lovi, ale nie mam opinii, a nie pamiętam jakie wtedy mialam. Po urodzeniu corki przydaly mi się bardzo, tylko ze ja kupiłam dopiero po kilku dniach, jak już nie mogłam karmic bo leciała mi krew.
Na brodawki najlepsze dla mnie było wietrzenie i własne mleko :-)

Ja na 100% kupuje Pampersy te normalne, najmnejszy rozmiar 1 i innych nie mam w planie, dla Julki probowalam Huggies i jakichś tam jeszcze ale żadne się nie sprawdzily.

Buzie woda, nie przypominam sobie nic innego.

Miałam tylko twardnienia czy to skurcze sama nie wiem :/ o których pisałam więcej nie było.... od 16:07 jest spokój wiec sobie daruje IP. A u was badają? Bo u mnie jest od razu przyjęcie, chociaz gdyby dalej twardnial brzuch to bym pojechała. Wybrałam sie dzisiaj do teściów na obiad i trzeba było w domu lezec jednak. Trzymajcie kciuki jutro mam wizytę i mam nadzieje ze nic sie nie zmieniło :)

aniu przy szyjce niestety tak jest. Jak jak za szybko pojde, albo za długo jede w samochodzie i mnie wytrzesie to odrazu mi twardnieje brzucho, mimo szwa. wiec lez i trzymaj sie :)

Jezus Maria. Dziewczyny jak czytam to co piszecie to normalnie przeraża mnie to wszystko. Dla mnie to tak jakbyście pisały po chińsku. Zupełnie nic nie rozumiem i nie znam się na tych wszystkich specyfikach i metodach.
Ja nie wiem jak to będzie, jak ja tego dzidziusia wychowam? :-(
Oczywiście jeszcze nic nie kupiłam, planowałam zacząć kupywać cokolwiek po nowym roku. Jak czytam Wasze posty to normalnie załamuję się swoją niewiedzą i brakiem organizacji :-(

Ja dla dwojki mialam taki sam zestaw kosmetykow i teraz tez kupilam . do kapieli zel 2w1 nivea, przeciw odparzeniom nivea na pupe a balsamowac nie musialam bo byli dobrze nawilzeni ale kupilam krem nawilzajacy do twarzy i ciala nivea . a no i jak pupa odparzona to linomag.

Na pepek oscenisept.
Do przemtwania nosa i iczu sol fizjologiczna .
Do przemywania buzi woda przegotowana plus wacik.
Jak jestesmy w domu to polecam tez zamiast mokrych chusteczek. Wode przegitowana plus duze waciki niemowlece szczegolnie tak robic jak pupa odparzona i zalecila mi polozna przemywac pupe jak odparzona mydlem bialy jelen i osuszyc . moj wojtek jak sie strasznie odparzyl az mu pupka pekla do krwi to go podmywalam,kladlam na brzuszku na podkladzie plus pampersie i wietrzyc zalecila i suszyc suszarka tak oczywiscie zeby go nie opazyc . mowila ze chlopcy bardziej sie odparzaja bo chyba mocz i kupki maja kwasniejsze czy cos.

reklama
o rany to ja tez nic nie mam, i po moich przebojach szyjkowych jakoś nie mam odwagi kupować. Na-razie się rozglądam i jak patrze na Wasze przygotowania to chyba zacznę listę robić i po 30tc kupować. Bo to moje pierwsze dzieciątko i totalnie żadnego doświadczenia nie mam...:szok:

Do góry