reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

milka mój plan niestety legł w gruzach :) Przyjeżdżamy "pl restauracja" a tam pierogów to nie mają, bigos to mają ale akurat już dzisiaj to nie, krokiety to są ale jakieś ziemniaczane :D A co mieli? kotlety, sznycle i kiełbasy czyli typowo niemieckie jedzenie :D I nie wiem co teraz zrobię, są ogłoszenia na mypolacy że kobiety robią ale sama nie wiem czy tak brać... z kapustą i pieczarkami chcę tylko ale jak się kobiecie pieczarki pomylą czy coś a to dla dziecka też ma być... :D No nie wiem.

reklama
Martita do której Ani pytanie o wyprawkę? ;) do mnie? Jak tak to mam wszystko prócz wózka i kosmetyków do kąpieli ;) czekam na paczuszki.

Co gorsze napina mi sie brzuch ;( juz kilkanasty raz w ciagu godziny myśle ze pojadę na IP jak za godz nie przejdzie, przez ta szyjkę sie martwię. Ach a jutro miała być wizyta miało być dobrze i miałam lezec spokojnie na święta w domu.

Karola farciaro!! :D wez nas tu nie dobijaj z tym -2 ;) u mnie w planach rosół na jutro :) i tez mam dziś taki dzień, ze ciągle jem.

renia o kurcze, no widzisz, tak nieraz jest z planami. znając moje szczęście to tez nic mi z tego nie wyjdzie :D szkoda, ze nie mieszkamy bliżej dziewczyn, one takie kulinarne plany mają, ze wprosolybysmy się na kazdy dzien świąt do innej :D

ania oooooj!! trzymaj się tam, dawaj znać jak sytuacja wygląda, trzymamy kciuki żeby było dobrze!

dziewczyny, a powiedzcie jakie kosmetyki zdecydowalyscie/zdecydujecie się kupić?

Ania12344 Ciebie pytalam, bo wczoraj pisalas ze będziesz zamawiać.
Na Twoim miejscu podjechalabym na ip, będziesz spokojniejsza.

Renia biedny ten sklep jak pierogów nie maja.

milka ja myślałam o kosmetykach z Babydream, używam ich teraz dla córki tylko nie wiem czy one sa od urodzenia.

Aniu jedz na IP i daj znać bo się martwimy tu o was. Trzymam kciuki aby to nic groźnego nie było &&&

Milka ja startowałem z nadwagą wiec i tak jestem do przodu o jakieś 10kg :-D
Kosmetyki na początek to tylko oltalium do kapieli i puder.

Renia u nas w mieście dużo osób się ogłasza z pierogi krokiety i ciasta. Ceny przystępne, opinie dobre ale listy juz zamknięte na nowych klientów.
Poszukaj opinii o waszych kuchareczki co się ogłaszają może akurat się uda ;-)

Martita właśnie chciałabym babydream, ale tu w uk nie mam do noch dostępu :(

Karola no po zdjęciach nie widac, ze masz 10 na plusie :) laska jestes i tyle i jeszcze nie tyjesz :p
oilatum i puder na początek? oilatum to się wlewa do wanienki do wody tak? a puderek to do pupci po zmianie pieluszki? zielona jestem, wiem :D a kremikow to zadnych? do buzi albo do pupki właśnie?

ja z kosmetyków na pewno kupię Oilatum do kąpieli i jakąś oliwkę lub balsam np. Nivea od 1 dnia życia - używałam go dla Mai i byłam zadowolona.
Ja mam już 4 kg do przodu, mam nadzieję, że nie przekroczę 10 kg bo dostanę ochrzan od lekarza. Mam cukrzycę ciążową i muszę uważać bardzo na wagę.

Ja sobie pospisywalam z tego blogu Sroka o co ona tam poleca, dużo z hipp wg niej jest ok. Z Damianem w sumie też na początku oilatum używałam ale mieliśmy twarda wode nie wiem czy teraz kupować musze jeszcze przemyśleć :)

reklama
Ja przy córce pudru nie używałam, tylko plyn do kąpieli i jakiś krem do pupy, teraz mam w planie tak samo.
Niw dam rady podlinkowac z komórki ale czytałam zestawienie Sroki dotyczące plynow do kąpieli dla dzieci i tam jakos super emolienty nie wypadaly z tego co pamiętam.

Odebrałam wyniki posiewu, ufff nie ma żadnej bakterii...

Do góry