reklama
rsz91
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam wizyte. Trzymajcie kciuki, żeby mój bobasek był dobrze ułożony i żeby w końcu lekarz potwierdził mi, ze noszę pod serduchem zdrowiutką Wiktorię :-).
3mam kciuki , daj znać po!
klaczek2004
Rsz z tego co wiem to nie ma takich dni dla panów. Niech max weźmie tacierzynski zaraz po porodzie to zajmie się i tobą, i malenstwem:-)
renia1321
rsz tak, mój mąż tak dostał coś takiego chociaż ja sn rodziłam bo pamiętam jak Damian leżał w szpitalu to najpierw brał na mnie opiekę potem jeszcze chyba coś i dopiero na koniec tacierzyński Damian leżał miesiąc w szpitalu a on miał jeszcze wolne po tym jak wyszed
gorzej teraz bo z tego co mi wiadomo to w ogóle w De nie mają ojcowie żadnego wolnego a przydałby się chociaż z tydzień zanim się ogarnę żeby jeszcze Damiana odprowadzać do przedszkola
gorzej teraz bo z tego co mi wiadomo to w ogóle w De nie mają ojcowie żadnego wolnego a przydałby się chociaż z tydzień zanim się ogarnę żeby jeszcze Damiana odprowadzać do przedszkola
rsz91
rsz tak, mój mąż tak dostał coś takiego chociaż ja sn rodziłam bo pamiętam jak Damian leżał w szpitalu to najpierw brał na mnie opiekę potem jeszcze chyba coś i dopiero na koniec tacierzyński Damian leżał miesiąc w szpitalu a on miał jeszcze wolne po tym jak wyszed
Lekarz prowadzący twoją ciążę wystawił mu zwolnienie L4? na opiekę?
reklama
Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia :-)
Martita tak, w tej nowej przychodni mam w standardzie, w ramach NFZ co miesiąc bezpłatne badanie USG, w ramach kontroli, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Fajna sprawa.
Rsz91 przeczytałam w internecie że tak, przysługuje mężowi max. 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego do opieki nad żoną po urodzeniu dziecka, niezależnie czy urodziła naturalne, czy przez cesarkę. Takie zwolnienie jest płatne 80% i przysługuje jako opieka, jeśli kobieta nie czuje się na siłach zajmować samą sobą i dzieckiem.
Takie zwolnienie mogą wypisać w szpitalu lub u lekarza rodzinnego, po okazaniu odpowiednich dokumentów,
Też będę chciała załatwić mężowi takie zwolnienie.
Alexia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę USG i małą Wiki.
Jestem też bardzo ciekawa jaka płeć dziecka będzie rozpoznana w piątek u Rsz91.
Zapowiada się ciekawy tydzień, bo dużo wizyt USG jest zaplanowanych.
Martita tak, w tej nowej przychodni mam w standardzie, w ramach NFZ co miesiąc bezpłatne badanie USG, w ramach kontroli, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Fajna sprawa.
Rsz91 przeczytałam w internecie że tak, przysługuje mężowi max. 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego do opieki nad żoną po urodzeniu dziecka, niezależnie czy urodziła naturalne, czy przez cesarkę. Takie zwolnienie jest płatne 80% i przysługuje jako opieka, jeśli kobieta nie czuje się na siłach zajmować samą sobą i dzieckiem.
Takie zwolnienie mogą wypisać w szpitalu lub u lekarza rodzinnego, po okazaniu odpowiednich dokumentów,
Też będę chciała załatwić mężowi takie zwolnienie.
Alexia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę USG i małą Wiki.
Jestem też bardzo ciekawa jaka płeć dziecka będzie rozpoznana w piątek u Rsz91.
Zapowiada się ciekawy tydzień, bo dużo wizyt USG jest zaplanowanych.