reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj mam wizyte. Trzymajcie kciuki, żeby mój bobasek był dobrze ułożony i żeby w końcu lekarz potwierdził mi, ze noszę pod serduchem zdrowiutką Wiktorię :-).

Rsz z tego co wiem to nie ma takich dni dla panów. Niech max weźmie tacierzynski zaraz po porodzie to zajmie się i tobą, i malenstwem:-)

Ja słyszałam, że lekarz może wystawić takie L4.... nawet jak ma się mame chorą to można poprosić o takie l4 jeśli nie ma się kto nią zająć

rsz tak, mój mąż tak dostał coś takiego chociaż ja sn rodziłam bo pamiętam jak Damian leżał w szpitalu to najpierw brał na mnie opiekę potem jeszcze chyba coś i dopiero na koniec tacierzyński Damian leżał miesiąc w szpitalu a on miał jeszcze wolne po tym jak wyszed
gorzej teraz bo z tego co mi wiadomo to w ogóle w De nie mają ojcowie żadnego wolnego a przydałby się chociaż z tydzień zanim się ogarnę żeby jeszcze Damiana odprowadzać do przedszkola

rsz tak, mój mąż tak dostał coś takiego chociaż ja sn rodziłam bo pamiętam jak Damian leżał w szpitalu to najpierw brał na mnie opiekę potem jeszcze chyba coś i dopiero na koniec tacierzyński Damian leżał miesiąc w szpitalu a on miał jeszcze wolne po tym jak wyszed
gorzej teraz bo z tego co mi wiadomo to w ogóle w De nie mają ojcowie żadnego wolnego a przydałby się chociaż z tydzień zanim się ogarnę żeby jeszcze Damiana odprowadzać do przedszkola

Lekarz prowadzący twoją ciążę wystawił mu zwolnienie L4? na opiekę?

nie pamiętam kto mu to wystawiał, on raczej nie chciał mieć już nic wspólnego z lekarzem moim prowadzącym więc nie wiem czy to nie w szpitalu mu ktoś wystawił, dopytam go jak wróci z pracy

Trzymam kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty.

rsz to chyba cos takiego jak zwolnienie na dziecko, można je wziąć na zone również, ale ono jest płatne 80%.

reklama
Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia :-)

Martita tak, w tej nowej przychodni mam w standardzie, w ramach NFZ co miesiąc bezpłatne badanie USG, w ramach kontroli, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Fajna sprawa.

Rsz91 przeczytałam w internecie że tak, przysługuje mężowi max. 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego do opieki nad żoną po urodzeniu dziecka, niezależnie czy urodziła naturalne, czy przez cesarkę. Takie zwolnienie jest płatne 80% i przysługuje jako opieka, jeśli kobieta nie czuje się na siłach zajmować samą sobą i dzieckiem.
Takie zwolnienie mogą wypisać w szpitalu lub u lekarza rodzinnego, po okazaniu odpowiednich dokumentów,
Też będę chciała załatwić mężowi takie zwolnienie.

Alexia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę USG i małą Wiki.

Jestem też bardzo ciekawa jaka płeć dziecka będzie rozpoznana w piątek u Rsz91.

Zapowiada się ciekawy tydzień, bo dużo wizyt USG jest zaplanowanych.

Do góry