reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja po 2 ciążach mogę powiedzieć że lepiej 4d robić wcześniej niż później, z Damianem robiłam 3 razy wtedy co trzeba prenatalne zrobić najlepiej było widać w 13tyg, w 22 tak sobie- bo trzeba już było "przewijać" a w 30 to już lekarz włączył i powiedział że nawet nas nie skasuje ale wyłącza bo nic nie widać :) W 13 tyg było widać przepięknie całego małego człowieczka :) A teraz nie muszę się zastanawiać kiedy robić bo mój lekarz mi robi usg na każdej wizycie i 4d też włącza tak na chwilę od siebie :)
Ale jeśli chodzi o pomiary żeby sprawdzić czy dziecko się prawidłowo rozwija to 4d nie jest dokładniejsze, takie rzeczy i tak lepiej widać na zwykłym 2d

reklama
Gratki Karola :)

Beata Mariusz śliczne imię, ale tak jak mówisz jeszcze wszystko może się odmienić. Słyszałam wiele razy jak dziewczyny mówiły ze jak zobaczyły dziecko po urodzeniu to nagle inne imię do niego pasuje niż to co wcześniej wybrali :D

A ja niedawno wróciłam z badań. Glukoza strasznie słodka i dalej mi się tym odbija mimo że zjadłam śniadanie :p ale da się przeżyć :)

Właśnie chciałam się pytać czy u was gin robi Wam USG co wizytę? Bo moja się upiera ze tylko 3 góra 4 w ciągu całej ciąży :( no i tak robi. Za tydzień mam wiz wiec pewnie będzie wkoncu robić usg i zobaczę tego malucha ! :)

Po 4 tygodniach w końcu jutro mam wizytę u mojej gin. Zabiorę narzeczonego, żeby też sobie popatrzył na nasze maleństwo :-D

Dziś robię pierogi:-) mam tyle farszu, że chyba z 2 kg muszę zrobić ciasto:-) ale pomrożę i będą na święta :-)

Gratki Karola :)

Beata Mariusz śliczne imię, ale tak jak mówisz jeszcze wszystko może się odmienić. Słyszałam wiele razy jak dziewczyny mówiły ze jak zobaczyły dziecko po urodzeniu to nagle inne imię do niego pasuje niż to co wcześniej wybrali :D

A ja niedawno wróciłam z badań. Glukoza strasznie słodka i dalej mi się tym odbija mimo że zjadłam śniadanie :p ale da się przeżyć :)

Właśnie chciałam się pytać czy u was gin robi Wam USG co wizytę? Bo moja się upiera ze tylko 3 góra 4 w ciągu całej ciąży :( no i tak robi. Za tydzień mam wiz wiec pewnie będzie wkoncu robić usg i zobaczę tego malucha ! :)

Ja chodzę prywatnie i co wizytę mam USG , czyli raz w miesiącu , chyba że jade jeszcze na 3d/4d do innego lekarza to maks. 2 razy w miesiacu teraz tak akurat bede miala

Cześć dziewczyny :-)
Ja dziś też rano byłam na badaniach, ale tylko mocz i morfologia...
Glukozę pewnie będę robiła przed styczniową wizyta.
Dołączam się do czwartkowych wizyt u gin.ja dopiero będę miała robione usg połówkowe.
Na usg 3/4 d wybieram się pod koniec stycznia ok. 26 tc. W poprzedniej ciąży robiłam w 30tc i taka byziulka była już wyraźna, było nawet widać podobienstwo do :-)

nise ja chodzę na NFZ do gin. narazie usg miałam na każdej wizycie czyli 4 razy. Chociaż na ostatniej nie wiem czy by mi zrobił, ale źle się czułam przez kilka dni przed wizytą, więc lekarz sprawdził czy wszystko ok z maluszkiem...
Ale możliwe, że na NFZ nie będę miała na każdej wizycie, teraz jak już regularnie czuję dzidzię to nie zmartwi mnie wizyta bez usg. A jak będę miała jakieś wątpliwości to mój gin. na pewno mi zrobił dodatkowe usg :-)

Hej,
ja chodzę prywatnie i usg mam na każdej wizycie, czyli co dwa tygodnie. Co drugą wizytę mam badanie na fotelu.
Fenika, mi też się marzy czas tylko we trójkę, a potem, gdy M. wróci do pracy - we dwójkę:) Wiem, że może być ciężko i pomoc w takich chwilach na pewno jest nieoceniona, ale martwię się, że rodzina męża., która mieszka parę bloków od nas może przeginać z zaglądaniem, wyciąganiem na spacer i podrzucaniem jakichś pierdółek, bo"akurat przechodziliśmy"albo"pogoda taka ładna, chodźcie na spacer", a ja chcę sama sobie wszystko uporządkować i zorganizować pod potrzeby dziecka i własne:-) Znajomi pracują i w większości też mają małe dzieci więc tu się nie spodziewam niezapowiedzianych wizyt.
Beata, kuruj się kochana i wracaj szybko do zdrowia/dobrze że przygotowań do ślubu jednak nie masz na głowie;-)/
Karolina gratuluję chłopca!
Lecę do lekarza, napiszę wieczorem.
Miłego dnia!

Zaraz chyba z glodu padne, a jeszcze 15 minut do ostatniego pobrania...

Moja rodzina rozumiala, ze chcemy miec troche czasu dla siebie po porpdzie, wszyscy czekali na zaproszenie. Nie mialam najmniejszej ochoty zeby ktos mnie ogladal po powrocie ze szpitala bo w peqnym momencie wygladalam jak czlowiek widmo :-D

reklama
Do góry