reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Karolina gratulacje!
Chyba nam się podzieliły dzieciaczki, nie sprawdzałam ale pewnie prawie po połowie :-)
Ja też mam wizytę w czwartek, usg w szpitalu, a później w poniedziałek.
Ja nigdy nie obniżając smoczka Ady, mnie to brzydzilo.
Mąż wczoraj szukał imienia dla małej, bo moje propozycje mu się nie podobają. Podoba mu się Gaja.

U mnie w czwartek wizyta u endokrynologa. TSH i ft4 mam w normie pierwszy raz od początku ciąży :D a w środę wybieram się na gimnastykę dla kobiet w ciąży bo kręgosłup mi wciąż dokucza i chyba ćwiczenia tak tylko w domu mi nie wystarczają. Do ginekologa dopiero za 1,5 tygodnia.
Zastanawiam się nad usg 3d bo połówkowe miałam zwykłe... jak Wasze doświadczenia z tym? Fajna pamiątka wychodzi?

Co do mycia rąk u gości to tez się powoli zaczynam o to martwić. I o nadmiar gości ogólnie. Marzy mi się czas tylko we troje po porodzie...

Witam się z rana :-)

Karolinka, gratuluję chłopczyka.

Ja mam wizytę USG za tydzień (15 grudnia), a u ginekologa 4 stycznia (wcześniej badania, w tym glukoza - 21 grudnia).
Ostatnio bardzo intensywnie myśleliśmy z mężem nad imieniem dla naszego malucha. I chyba wymyśliliśmy - MARIUSZ.
Co prawda nie jest to na 100%, bo zawsze nagle komuś może się coś odmienić, ale pewnie raczej pozostanie Mariuszek.

A ja się rozchorowałam. Tak długo trzymałam się, czytałam jak Wy opisujecie swoje choroby, aż w końcu dopadło i mnie :baffled:
Właśnie robię sobie herbatkę z miodem lipowym i sokiem malinowym. Dobrze że jestem już na zwolnieniu lekarskim.

Miłego dnia brzuchatki.

Ostatnia edycja:
Beata duzo zdrowia! A Ty chodzisz dodatkowo na usg czy po prostu teraz w tej nowej przychodni bedziesz miec czesciej?

Fenika ja robilam 4d polowkowe, mozesz sobie zobaczyc w watku wizytowym. Wszystko zalezy od sprzetu, ale generlanie fajna pamiatka.

Beata zdrówka !!

A ja juz od 3 godz nie spie. złapał mnie jakiś dziwny ból na plecach, najpierw po jednej stronie a potem juz po obydwu. myslałam ze to nerki ale jak wstałm i sie przeszłam to mineło,wiec obstawiam plecy :baffled:

reklama
Hej:)
Jeśli chodzi o badanie 3d/4d ja miałam robione w 13/14 tygodniu w watku usg jest nawet moj film... Kosztowało to badanie 250zł , ale nie żałuje...
Lekarz określił wszystkie parametry i czy dziecko nie ma zespołu downa itp. Wydrukował mi wszystkie parametry podpisał się pod tym ładnie... dostalismy nagranie na płycie dvd i zdjęcia.... i określił mi wtedy płeć na 80%
Moj lekarz prywatny jeszcze o płci nic nie mowil, bo dziecko caly czas sie roznie układa...

W piątek jade na kolejne badanie 3d/4d . na pewno pokaze wam i powiem co powiedział mi lekarz... Już się nie mogę doczekać.... A w poniedziałek idę do swojego na wizytę..

Do góry