reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marciosz, serdeczne życzenia z okazji 3 rocznicy! Planujecie celebrować dzisiejszy wieczór?:-)

Rsz super wypad Wam się szykuje w tak dużym składzie, aż zazdroszczę:-)

Widzisz Kitki, jednak wszystko poszło po Twojej myśli:-) fajny pan doktor Ci się trafił.
A co do przekazywania zabawek-moja siostrzenica także doszła do wniosku, że siostrzyczka powinna mieć swoje zabawki; ona może jej oddać kilka wybranych, którymi już się nie bawi, ale ulubionych nie odda na pewno, bo to jej przyjaciele;-)

reklama
Karolina mi wlasnie chodzi o te które rodzily bez oxytocyny, chodzi mi o to czy rodzenie bez bardzo wydluza porod, przypomnij mi proszę jak to u Ciebie wygladalo.

U mnie szlo ksiazkowo zaczelo sie ok 5 a urodzilam o 16. Gdyby maly sie nie zablokowal w kanale to urodzilabym kolo 14. Przynajmniej tak lekarz powiedzial. Na ta oxy to chyba nie ma reguly. Kolezanka dostala i rodzila dluzej odemnie. A ty sie zastanawiasz czy poprosic czy jak?

Karolina ja dostałam oxytocyne podczas pierwszego porodu na rozkręcenie skurczy które i tak już były mocne ale naczytałam się zalet i wad jej podania podczas porodu, wolalabym urodzić bez wspomagaczy, tylko zastanawiam się czy to jakos bardzo nie wydluzy porodu. Porozmawiam z moja ginekolog o tym na następnej wizycie.

Martita to, ze mialas przy pierwszym nie oznacza, ze beda problemu przy kolejnym ;-)
Moja kolezanka dostala oxy przy pierwszym porodzie, bardzo dlugo sie meczyla a przy drugim ledwo dojechala do szpitala bo tak szybko poszlo samo. Wiec badz dobrej mysli :-)

Karolina tylko, ze u mnie akcja porodowa postepowala dość szybko, bez problemów, wiec mam wrazenie ze dostałam oxy, żebym szybciej urodzila bo w ten dzień co rodziłam było dużo kobiet do porodu, ja sama musiałam godzine czekac na sale na korytarzu. Po prostu mam wrazenie, ze spokojnie bylabym w stanie urodzić bez kroplówki i ciekawi mnie jakie sa Wasze opinie. Podczas pierwszego porodu nawet o nic nie pytałam, teraz chyba będę trochę madrzejsza :-)

Martita mysle ze skoro akcja u cb ladnie postepowala to dali ci te oxy bezpodstawnie zeby przyspieszyc porod bo pisalas ze bylo duzo porodow. miejmy nadzieje ze tym razem nie bd takuego oblezenia i bd mogla urodzic bez wspomagaczy.

Marciosz gratuluje ;))

Kitki.kasiu gratuluje synkow :)))

Beatka to dawaj znac Jutro po usg ;))
Rsz szybko minie nim sie obejrzysz i wkoncu twone watpliwisci sie rozwieja czy corka czy syn .

Hejka:)

Znowu na moment wypadlam z obiegu bo moja corka od soboty ma angine i albo nie toleruje antybiotyku albo do anginy dolaczyla jelitowka. Wymiekam juz. 4 dzien choroby a ona wymiotuje i do tego bol gardla. Moj chlop tez juz gardlo wiec obloznie chory ale wygonilam do pracy i nie ma zmiluj.

Z nowosci to bylam na usg polowkowym wczoraj. Szczegoly na watku wizytowym. Ale z dobrych newsow to moje lozysko ma sie dobrze a szyjka 4 cm to wg tamtego gina super. Mam na siebie uwazac ale tez od czasu do czasu sie przejsc na spacerek. Super tylko jak skoro dziecko chore i nasze spacerki koncza sie w placowkach NFZ:(

Poczytam pozniej co u Was.

A jak u Was z pogoda? U nas w wlkp lezy troche sniegu i mrozno jest ale za to piekne slonce :)

Milego dnia ;)

Ojej dziewczyny wy już o porodach z ginem rozmawiacie? Ale jestem w tyle... chociaż i tak nie wiem o co się mam pytać :szok:, ogólnie na wizytach nie wiem o co dopytywać...
No ale mam problem, strasznie swędzący i czerwony biust!!! Nie dość, że urósł to swędzi jak oszalały, nawilżam rano i wieczorem, ale i tak się drapię :baffled: Czy któraś to przechodzi?

reklama
Beata - kciuki za jutrzejsze usg:-)

Martita - ja miałam cc i to "na zimno" wiec co do oxy to się nie wypowiem:sorry:

ale mam dziś lenia, leże w lozku i nic nie robię a tu już południe

Do góry