reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Odnosnie oleju i innych metod wywoływania porodu to nie mam opinii ponieważ sama urodziłam 5 dni przed terminem, tym razem tez tak bym chciała :-D ale przypominam sobie, ze cos na ten temat czytałam przed pierwszym porodem i faktycznie cos było o strasznej biegunce na sali porodowej :eek:

A ja mam pytanie odnośnie porodu sn, czy ktoras z Was nie podpisala zgody na nacięcie krocza i na podanie oxytocyny podczas porodu który już się zaczal?

reklama
Ja własnie dzwoniłam , jadę na 3d/4d 11 grudnia.... szybciej też nie mogłam bo za tydzien jedziemy do Krakowa , a lekarz w godzinach popołudniowych przyjmuje tylko w piątki.... zależało mi, żeby męża zabrać

Gratuluję chłopców no i w ogóle super że wszystko ok :)

Ja właśnie też się wcale przed spaniem z Damianem nie broniłam :) Miał kolki, płakał to go brałam do nas do łóżka, przytulałam i mi było wygodniej i jemu przyjemnie. A potem go albo odkładałam albo już zostawał a jak wstawał w nocy na karmienie to już zazwyczaj też zostawał. I tak spał z nami prawie do 3roku życia bo dopiero wtedy dostał swój pokoik- i wtedy poszedł tam bez problemu.

Kasiunia - moja córka od kilku lat bardzo pragnie rodzeństwa, bardzo długo na nie czekała i mowi ze jej obojętnie czy będzie brat czy siostra:-) Nawet wózek już wybrała czarno-czerwony bo mowi ze będzie pasował i dla dziewczynki i dla chłopca. Na razie jej nie mówimy o płci, powiemy jak już będzie 100% pewności po usg połówkowym. Ostatnio trochę z nia rozmawiałam ze jak będzie dziewczynka to się będzie bawic jak dorosnie jej zabawkami itd. to jej się to chyba nie spodobało bo stwierdziła ze misie i lalki są jej i siostrze możemy kupic nowe a ze te są jej i nawet jak dorosnie to nie odda siostrze do jej pokoju tylko zawsze będą mieszkać z nią:baffled: a po kilku dniach przyszła i stwierdziła ze fajnie jakby był brat bo miałby swoje autka i nie bawiłby się lalkami wiec widzę ze jednak taka chetna do dzielenia się to nie będzie

A z planów to zaraz się biorę za obiad, mąż dziś wcześniej wraca to weźmiemy Damiana z przedszkola i pojedziemy do ikei po choinkę skoro się tak zdarzyło że ma popołudnie wolne bo u nas to w weekend w niedzielę wszystkie sklepy pozamykane a w soboty to jest bez sensu na zakupy się wybierać bo są tam wtedy wszyscy :D

Dzien dobry.

Kitki gratuluje synka :-)
Marzenka super,ze ci sie udalo. A jak dzeciaki, podobalo im sie sluchanie serduszka?
Martita ja nie mialam oxy wiec sie nie wypowiem, o naciecie sie nie pytali tylko zrobili ale nic nie czulam.

Moj syn nie ma dla mnie litosci, znow obudzil mnie o 5 rano a spac poszedl dosc pozno. Marudny jest ostatnio przez te zeby a ja zmeczona. Jeszcze troszke i bedzie lepiej. Maly spi sam w pokoju jakis czas po roczku. I wlasnie po przeniesieniu go zaczal przesypiac cale nocki. Ja bardzo panikowalam przez pierwsze noce, wstawalam do niego po kilka razy sprawdzic jak spi i czy mu nie zimno. Maly bardzo zadowolony, ciagle wolal, zeby go zaniesc do pokoju, tak mu sie podobalo ze przesypial nawet po 18h/24 :-)

Karolina mi wlasnie chodzi o te które rodzily bez oxytocyny, chodzi mi o to czy rodzenie bez bardzo wydluza porod, przypomnij mi proszę jak to u Ciebie wygladalo.

Mój noce przesypiał od 3/4 do 8msc jak się kolki skończyły i dopóki zęby nie poszły- tzn tak od 22 do 5-6 spał bez przerwy :) Oczywiście czasem się budził nie że bite 5msc przespał ale raczej rzadko. I potem znów zaczął przesypiać już po roku jak go od piersi odstawiłam i zamiast mleka zaczęłam mu w nocy dawać wodę- chyba stwierdził że tak to nie opłaca się budzić :D

reklama
Do góry