reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

MiLady gratuluję córeczki :-D co do przygotowań to spokojnie, wszystko załatwisz, teraz jest stres a później sama radość będzie, zobaczysz :-)

reklama
Bluelovi bardzo się cieszę, że badanie synka wyszło pozytywnie.
MiLadyyy gratuluje córeczki :)

A u nas będzie synuś :) Siusiaczek był tak duży, że nie możliwe aby zaszła jakaś pomyłka :) Maluszek waży 366g tak więc kawał z niego chłopa :) Miałyście rację, to chyba hormony tak buzują, bo teraz kiedy wiem, że będzie chłopczyk, to bardzo się z tego cieszę :)
Zdjęcie z usg wrzucę tam gdzie są nasze opisy usg.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy! Wiem, że musimy sobie poradzić. Po prostu jak tak niekiedy chodzę pół nocy po mieszkaniu z ząbkującym maluchem, to jak pomyśle że obok może jeszcze płakać noworodek to ogarnia mnie czarna rozpacz. W ogóle przeraża mnie nawet zostawienie Małej na kilka dni jak w szpitalu będę :-D Hormony chyba szaleją na maxa :-D

Gratuluje udanych usg! MiLadyy gratuluje dziewczynki! :-)

Dziewczyny gdzie kupujecie ubrania ciążowe? Bo niestety muszę się już powoli za czymś rozglądnąć. W poprzedniej ciąży ominęła mnie zima, więc mam pewne braki ubraniowe.

MiLadyyy - gratuluję córci!!!:-) stresu weselnego nie zazdroszczę ale zobaczysz będzie pięknie, wszystko się uda tak jak to sobie Wy zażyczyliście:tak: a innymi się nie przejmuj

rsz91 - najważniejsze ze dzidziuś zdrowy, ja na podobnym etapie ciąży jak Ty i tez jeszcze nie wiem co będzie bo raz wyszło ze dziewczynka a raz chłopiec ale mi bez różnicy. i mnie tez wszyscy pytaja o płeć jakby to była najwazniejsza rzecz na świecie ale odpowiadam "albo chłopiec, albo dziewczynka, innej opcji nie ma" i koniec dyskusji:-D

BarbaraBlue - ja już dawno zakupiłam spodnie ciążowe bo w zwykłe nie wchodziłam, bluzki/tuniki na razie nosze te same, kurtkę tez planuje mieć te sama co w zeszłym roku, w tym roku miałam sobie kupić nową ale stwierdziłam ze na ciążę nie będę kupować, może być ta co jest bo jest już trochę sprana przez co luźniejsza wiec brzuszek pomieści przynajmniej na razie

Barbablue ja spodnie kupiłam w h&m a tak nisze to co w szafie leginsy i dłuższe bluzki ;) kurtkę mam jeszcze po poprzedniej ciazy ;)

Co do hormonów tez u mnie szaleją albo rycze albo sie wściekam :/

Milady gratuluje córci ;))

Antus gratuluję synusia! :D jaki juz jest duzy, prawie 400 gramów :)

Miladyyy Tobie gratuluję córeczki! :D
co o ślubu to wszystko się ułoży i będzie super, zobaczysz :) a nawet jak cos nie będzie perfekcyjne to co z tego, wspomnienia za to będą ;)
szkoda tylko, ze straciliscie pieniadze.. a czemu wysylaliscie, a nie daliscie do ręki? u was się wysyła?

Barbablue ja kupilam narazie 2 bluzki ciążowe w ASOS (online), ale założę je chyba dopiero pod koniec ciąży bo narazie brzuszka brak. kupilam tez legginsy ciążowe w Primarku (mieszkam w UK), takie do smigania po domu bo jeszcze się mieszczę w jeansy sprzed ciąży :)

Ja też nie chciałam kupować na ciążę żadnych ciuchów, bo szkoda wydawać kasę jak w przyszłym roku już się tego nie wykorzysta. Trafiłam na nowy płaszczyk w lumpiku i to jeszcze z metką i mimo że to roz. S to na pewno tyle nie przytyje, bo jest taki workowaty jak teraz w Zarze widziałam więc jestem mega zadowolona, że tylko 15 zł dałam :-) Muszę sobie jedynie jakieś spodnie kupić, ale póki się jeszcze mieszczę w kilka par więc też się nie spieszę, bo może coś tanio trafię;-)

Milady wiem co to znaczy organizacja wesela bo ja jestem w trakcie szukania sali, mimo że to jeszcze półtora roku a już nie śpię nocami bo w głowię planuje jak usadzić gości :szok:

Widze ze piszecie odnosnie ciuszkow ciazowych ja niestety tez dosc dawno musialam kupic spodnie bo przed ciaza rozm 25 i glownie biodrowki takze strasznie uwieraly mnie, brzuszek juz mam spory wiekszy niz w pierwszej ciazy takze tylko dluzsze tuniki mi pasuja mam ich sporo i dlatego tu nie bede szalec. Spodnie kupilam w h&m bardzo wygodne i co najwazniejsze mie workowate fajnie dopasowane.

MiLady gratuluje coreczki:-)

Jestem z marca 87' :-) Plec poznam dopiero 7grudnia, jejku jak mi sie dluzy strasznie, a z drugiej strony dopiero co zrobilam test a tu juz 19t sie zaczal :-) Przeczuwam, ze bedzie drugi synek (chodzi za mna imie Mikolaj i Kacper)
Karolina ja jestem z lipca 87' a moj synek ma na imie Mikolaj:-) teraz maluszkowi chcemy dac Oliwier

Rsz a masz moze zdjecoe z usg prenatalnego w ujeciu potty shot takie z boku aby nub byl widoczny? Jezeli tak to da sie okresluc co najmniej w 80% kogo nosisz pod serduszkiem.

Ja od tej pogody to az mam zawirowania:-/

Ostatnia edycja:
reklama
Magic 87 .... lekarz mi powiedział, że na 80% dziewczynka w 14 tygodniu ciązy.... Bez tytułu.jpgbobo.jpg

A co do ciuszków... muszę się wybrać na zakupy.. większe t-shirty , bo normalnie mialam xs albo dziecięce rozmiary, a teraz mi biust urósł...no i jakies leginsy

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 58
  • bobo.jpg
    bobo.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 61
Do góry