reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kasiunia widzę że u Ciebie podobnie w weekend :-) Też zrobiłam listę z wyprawką i zaczynam odhaczać co już mam, ale i tak sporo tego zostało, bo z większymi zakupami czekam aż zrobimy remont żeby dwa razy tego wszystkiego nie układać.

Szczęśliwa Aga - trochę nie rozumiem Twojej teściowej:angry:. Myślałam, że tylko moja ma takie odchyły, a tu widzę że więcej takich kobiet. Chociaż mojej to jak dowiedziała się, że jestem w ciąży to zmieniła się o 180 stopni i teraz na rękach by mnie nosiła, a wcześniej ciągle tylko narzeczonego buntowała przeciwko mnie.

Dzisiaj wielkie lenistwo. Będę grzać się, bo co raz częściej pobolewa mnie brzuch.

reklama
Kitki ja obecnie przyjmuję Euthyrox 75 i tak jak tyśka, zażywam witaminy Pregna Plus (lekarz polecił mi).

Antus26 i rsz91 trzymam kciuki za dzisiejsze USG i poznanie płci dziecka. Ja również z każdej płci będę zadowolona, ale jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym poznać na 100% jak najwcześniej żeby odpowiednio się przygotować :-)

bluelovi za Ciebie również trzymam kciuki, za pomyślne USG Wojtusia.

Jeja dziewczyny zaledwie kilka dni mnie nie było a mam tyle do nadrobienia, nieźle się działo tyle się pozmieniało... myślałam że z reguły to łatwiej dziewczynkę pomylić na wczesnym etapie ciąży a tu odwrotnie z chłopca dziewczynki się zrobiły :-)

U mnie dziś pogoda dołująca nawet nie chce się z domu wychodzić.....

Karolina widzę że chyba jesteś ten sam rocznik co ja 87 wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem? Ja drugiego chłopczyka Oliwier będzie miał na imię :-)

Jestem z marca 87' :-) Plec poznam dopiero 7grudnia, jejku jak mi sie dluzy strasznie, a z drugiej strony dopiero co zrobilam test a tu juz 19t sie zaczal :-) Przeczuwam, ze bedzie drugi synek (chodzi za mna imie Mikolaj i Kacper)

Blulovie...nawet ostatnio myślałam jak twoj synek po operacji..nie chciałam pytać bo uznałam ze wszystko perfekcyjnie...napewno wszystko będzie właśnie tak jak myślałam...trzymam ogromnie mocno zaciśnięte kciuki...a moge zapytać co lekarz stwierdził po operacji i biopsji?...napisz proszę jak już będziecie po wizycie...kochany wojtus..dzielny chłopczyk...przesyłam buziaczki dla niego w oba policzki i czułko !:)

Trzymam kciuki za wszystkie które dziś wizytują u gina:-)

Bluelovi - za Waszą wizytę trzymam podwójnie kciuki, dzielny malec, nie wiedziałam nawet ze był operowany, jakoś mi umknęło:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze

widzę ze co endokrynolog to inne opinie, ale jednak wiekszośc bierze normalnie, a ta babka mnie tak wystraszyła ze szok, mówiła ze tylko zwykłe witaminy mogę, takie bez jodu, i pokazywała mi jakies nieznane i wieeelkie jak kobyły. Ja nie lubie łykać dużych tabsów bo mi zawsze utkną w gardle i się dławie wiec wolałabym mniejsze a właśnie te PREGNA PLUS sa takie fajne nieduże, te MAMA DHA taniej wychodzą ale są dość duże. Nie wiem może się wstrzymam jeszcze z tydzień do wizyty, albo w końcu endo odwiedzę bo idę i dojść nie mogę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam po weekendzie.

Ja w weekend byłam w odwiedzinach u brata i znajomych w Krakowie, jak wczoraj wieczorem wróciliśmy to ja i Mikołaj padliśmy w ubraniach :laugh2: Kupiliśmy kilka sprzętów na remont. Będziemy zaczynać działać, ale zaczęłam bać się wyceny tych moich wymarzonych szaf, bo zorientowaliśmy się ile kosztuje lakierowanie frontów. W każdym razie będzie dużo wydatków.

Z tą zmianą płci to powiem Wam, że mnie pozytywnie nastraja, ale u mnie usg dopiero w przyszły czwartek.

A teściowa...nawet nie wiem, jak tą Panią określić...bardzo Ci współczuje takich sytuacji, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś mi tak niszczył zdrowie swoją osobą...i niestety przewiduje, że jak do urodzenia dziecka tego jakoś nie rozwiążecie to będzie jeszcze gorzej, bo skoro ma tendencje to wtrącania się do dopiero Ci da popis przy dziecku.

Życzę udanych wizyt! ;-)

Jestem po USG...za wiele się nie dowiedziałam.... 16 tydzien 5 dzień ...... płci nie mógł określić tak było ułożone.... ... dziecko zdrowe....kolejna wizyta za miesiąc .... i znowu miesiąc niepokoju....

My wrocilismy po 15 ale jadlam i odpoczywalam i teraz dopiero pisze . na usg wszystko ok guz nie narasta cale szczescie nast kontrol za 3 miesiace . z wojtkiem wszystko ok za to ja mialam omdlenie W szpitalu przed wizyta :(

Kitki ja biorę i euthyrox 75 i witaminy i nic nie mówili, że nie mogę razem tego brać
Barbablue nie martw się, damy radę zobaczysz, nie martw się na zapas :-*
Rsz najważniejsze, że wszystko dobrze :-)

dziękuję za kciuki dziewczyny, pisze dopiero teraz bo mamuśka do mnie przyjechała opisałam wszystko w naszym wątku z wizytami, wszystko jest w porządku jak najlepszym, maleństwo ma już 320g taki duży Sakrbek mam w brzuszku tylko nie wiem dokładnie kto tam mieszka, nie chciał się pokazać :-p następna wizyta za 2 tygodnie, byłam też zawieźć L4 do pracy, pogadałam sobie z koleżankami, teraz mała szaleje :p a jak dziewczyny u was na wizytach :-D ?

reklama
Do góry