reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka super wieści !!! Mogę już puścić kciukasy. Trzymałam z całych sił, że aż mi zsiniały hehe. Strasznie się cieszę :-) ja jeszcze muszę poczekać do 23.11 strasznie się boje... pozdrawiam Wszystkie dziewczyny.

reklama
Marzenka pięknie:) będzie chłop jak dąb hehe ;) a szyjka faktycznie bardzo długa.
Ja właśnie w drodze do pracy, ale dzień zapowiada się przyjemnie także z dobrym nastawieniem ruszam do pracy.
Dziewczyny też tak macie, że cierpicie na ciążową bezsenność? Budzę sie kolo 4-5 i do 7 turlam się po łóżku bo nie mogłam usnac.
Jak pisałam tego posta jakis idiota przypierdzielil w tramwaj w którym jechałam... Takze zrobilam sobie od rana 30 minutowy spacer ;)

Marzenka gratulacje! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze!

Barbablue, u nas też zęby wychodzą, obecnie czwórki, na dole już jedna jest na resztę czekamy, całe szczęście mała w nocy ładnie śpi, trochę więcej marudzi w dzień i ciągle się ślini i wszystko obgryza łącznie z meblami :) Co do kwietnia to nie martwmy się na zapas, może nam się aniołki urodzą :)

Marzenka gratulacje :) śliczny chłopczyk !!
Klaudynkaa , wiem co to znaczy mieć grypę jelitową.... w ciązy masakra.... leżałam pod kroplówkami w domu....współczuje....
U mnie wczorajszy dzień leniuchowo/aktywnie,,, spacer 1,5h z mężem... a potem lenistwo przed tv
Upiekłam ponoć dobre drożdżowe rogale z marmoladą ( jak teściowej smakowaly to musialy byc dobre chyba)
Dzisiaj dostałam kolejne rzeczy od siostry, która ma dwójkę co prawda starszych dzieci ( 5 i 7 letnich) ale cos tam jej jeszcze zostało ,kołderki, pościele, przewijak.... cieszę sie, bo zawsze to mniejszy wydatek....
W poniedziałek kolejna wizyta.... już się nie mogę doczekać co mi powie , czy potwierdzi dziewczynkę czy nie...

Wam też tak biust urósł? Przed ciążą miałam pokaźny... a teraz.... masakra.... tak go nie lubię....źle sie czuje z takimi balonami... za to mąż zadowolony

Heyka dziewczyny widzę że na forum więcej chłopców się urodzi, widać kwiecień typowo chłopczykowy. Ja również będę miała drugiego synka. We wtorek byłam na usg i maluszek o tydzień większy;-) Ruchy czuje już od 15 tyg a teraz mały się już tak rozkręcił że nawet podczas zwykłych czynności czuje jak buszuje. Jeżeli chodzi o przyrost mojej wagi to +3kg, mam nadzieje, że nie przytyje tyle co w pierwszej ciąży bo było to 24 kg :/ a należę do szczupłych osób także zmiana była niewyobrażalna hehe dobrze że po porodzie od razu 19 kg w dół.
Muszę was trochę nadrobić bo trochę późno dołączam do was.

Ostatnia edycja:
Shauma, my dopiero czekamy na dolną dwójkę :-) No miejmy nadzieję, że aniołki nam się urodzą :-) Próbujesz jakoś przygotować Małą na to, że będzie mieć rodzeństwo? Bo ja nie mam pomysłu jak... Na razie za mała mi się wydaje... Ma tylko rok i dwa tygodnie....

Martita - zdrówka życzę, nie zazdroszczę kataru, dopiero sama z niego wychodzę a ból głowy....ech wolę nie pamiętać tego, kuruj się żeby na zatoki nie przeszło bo wtedy to już kiepsko będzie. Także do łożeczka i wypoczywaj:-)

Marzenka - pięknie, super ze wszystko ok, najważniejsze ze synek zdrowy:tak:

Magic - witaj:-) napisz coś więcej o sobie

rsz91- miałaś kroplówki w domu? nie wiedziałam ze tak da się zrobić:confused2:

idę dziś na wizytę, no nie dam rady wytrzymać jeszcze dwa tyg:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiem krejzolem jestem niezłym, co 2 tyg biegam na usg:zawstydzona/y: ale może dziś się dziedzius lepiej pokaze bo 1,5 tyg temu lekarz stwierdził ze chyba dziewczynka..."chyba"?:confused:

Dziewczyny co sądzicie o koszach Mojżesza? Zastanawiam się poważnie nad takim rozwiązaniem na początek, cenowo jeśli kupiłabym używany a później łóżeczko też z drugiej ręki wyszłoby to samo co nowe łóżeczko, a chyba dzidzia bezpieczniej się czuje w mniejszym spanku. Jeśli był już temat poruszany to wybaczcie, ale moja pamięć jest teraz bardzo krótkotrwała ;)

reklama
Kiki - tak przyjechała pielęgniarka i podłączała mnie w domu , lekarz tak napisał rodzinny na skierowaniu , że kroplówka w domu

Do góry